.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 11:04

H Yamalube Yamaha Rally είναι έτοιμη για το Dakar 2019

Ίδια ομάδα, ανανεωμένη μοτοσυκλέτα

Η Yamalube Yamaha Rally επανέρχεται φέτος στο θρυλικότερο και δυσκολότερο αγώνα ράλι του κόσμου, το Dakar Rally 2019 που θα διεξαχθεί κατ’ αποκλειστικότητα στο έδαφος του Περού. Η ομάδα, όπως και πέρυσι, αποτελείται από τους Adrien Van Beveren, Xavier de Soultrait, Rodney Faggotter και Franco Caimi, υπό τις οδηγίες του Team Director Alexandre Kowalski.
Παράλληλα, με ένα side-by-side YXZ1000R θα αγωνιστεί η Camelia Liparoti, με συνοδηγό τη Rpsa Romero Font.

Με τον αγώνα να ξεκινά στις 7 Ιανουαρίου από την πρωτεύουσα, Λίμα, του Περού, οι αναβάτες της Yamaha έχουν να αντιμετωπίσουν 5,000 δύσκολα και αμμώδη χιλιόμετρα πάνω στη σέλα του ανανεωμένου WR450F Rally.

Η ομάδα εργάζεται σκληρά εδώ και μήνες για να είναι έτοιμη για το μεγάλο ραντεβού, με μοναδική εκκρεμότητα τη συμμετοχή του Αργεντίνου Franco Caimi που βρίσκεται σε φάση αποθεραπείας από τραυματισμό που υπέστη στο Rally Morocco και θα περιμένει ως τις τελευταίες μέρες πριν την έναρξη του αγώνα για να πάρει το οκ από τους γιατρούς.

iqbdeqgqujouyj6wsjsy

Adrien Van Beveren

«Δε θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος με το πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα τους τελευταίους μήνες. Είχα μερικές πολύ καλές εβδομάδες προπόνησης με και χωρίς μοτοσυκλέτα και νιώθω πως έχω κάνει ένα μεγάλο βήμα προόδου οδεύοντας προς το Dakar. Από πλευράς φυσικής κατάστασης αισθάνομαι δυνατότερος από πέρυσι και θέλω μόνο να δουλέψω σε μερικές λεπτομέρειες πριν το ράλι.

«Οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει ότι πάνω από το 90% του αγώνα θα είναι σε άμμο, έτσι νιώθω πολύ άνετα. Με το ράλι φέτος να είναι κοντύτερο και εντονότερο από πριν, εκτιμώ πως το επίπεδο του ανταγωνισμού θα είναι πολύ υψηλό. Αυτές οι συνθήκες ταιριάζουν καλά με το στυλ οδήγησής μου και πραγματικά δε βλέπω την ώρα για την εκκίνηση στη Λίμα.»

gctddxxgjvy36zzqxefn

Alexandre Kowalski

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά γι’ αυτό το Dakar και είμαι περήφανος που δηλώνω ότι είμαστε πανέτοιμοι για την πρόκληση. Όλοι οι αναβάτες μας είναι δυνατοί στην άμμο και για αυτόν τον Ιανουάριο έχουμε κάνει μερικές πρόσθετες τροποποιήσεις στο WR450F Rally.

«Ο Adrien είναι σε άψογη φυσική κατάσταση και έτοιμος για τον αγώνα. Έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τη μοτοσυκλέτα και αποφασισμένος να είναι μέσα στη μάχη της νίκης.

«Ο Xavier είναι στην καλύτερη δυνατή κατάστασή του αυτή τη στιγμή και περιμένουμε πως θα είναι δυνατός στον αγώνα τον Ιανουάριο. Είμαστε επίσης πολύ χαρούμενοι που έχουμε μαζί μας τον Rodney. Είναι πνευματικά δυνατός και θα είναι σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα, ενώ το γεγονός πως είναι και ικανότατος μηχανικός είναι εξαιρετικά σημαντικό για το Dakar.

«Όσο για τον Franco, έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατόν για να είναι καλά. Θα περάσει ιατρικές εξετάσεις στη Λίμα για να διαπιστωθεί αν θα μπορεί να τρέξει στον αγώνα. Από πλευράς μας είμαστε πανέτοιμοι να τον έχουμε μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας στο Περού.»

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 11:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon