.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 10:25

O Dani Pedrosa ανακηρύχθηκε σε MotoGP Legend

Λίγο πριν τον τελευταίο του αγώνα

Ενόψει του τελευταίου αγώνα της αγωνιστικής σεζόν 2018 με το GP στη Βαλένθια, ο επί χρόνια αναβάτης της Repsol Honda, Dani Pedrosa, έγραψε το όνομά του ανεξίτηλα στην ιστορία των Grand Prix με την είσοδό του στο MotoGP Legends Hall of Fane.

Ο 33χρονος Ισπανός τιμήθηκε από τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας FIM, Vito Ippolito και τον διευθύνοντα σύμβουλο της διοργανώτριας Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta, σε μια συγκινητική τελετή παρουσία των περισσότερων εν ενεργεία συναθλητών του και των γονιών του.

Ο Pedrosa βρίσκεται στα GP από το μακρινό 2001 και αφήνει πίσω του μια πολύ μεγάλη καριέρα με έναν τίτλο στα 125 (2003), δύο στα 250 (2004, 2005) και 13 γεμάτες σεζόν στα MotoGP με 31 νίκες, 112 βάθρα και 31 pole position – μα ατυχώς κανένα τίτλο.

Με συνολικά 54 νίκες σε όλε τις κατηγορίες των GP, ο Pedrosa βρίσκεται στην 7η θέση της λίστας με τους πολυνίκες αναβάτες, ενώ τα 153 συνολικά βάθρα του τον φέρνουν τρίτο στη σχετική κατάταξη, πίσω μόνο από τους Giacomo Agostini και Valentino Rossi.

Δικαίως λοιπόν εισάγεται στο Hall of Fame των Θρύλων των MotoGP, για να πάρει τη θέση του δίπλα σε μια συλλογή ονομάτων που προκαλούν δέος: Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Alex Crivillé, Franco Uncini, Marco Lucchinelli, Randy Mamola, Kork Ballington και Nicky Hayden.

 ds08770.jpg.gallery full top fullscreen

Λαμβάνοντας τον λόγο ο συγκινημένος Pedrosa δήλωσε:

«Προφανώς είναι μια πολύ συγκινητική στιγμή που ποτέ δεν περιμένεις να έρθει όταν είσαι παιδί και, τώρα που είμαι εδώ, είναι κάπως παράξενο γιατί νιώθω πολλή στήριξη από όλους τους οπαδούς, όλο το paddock. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που αυτή τη στιγμή βλέπω εδώ τους αντιπάλους μου από μια ολόκληρης ζωής.

«Αισθάνομαι πως το MotoGP έδωσε πολλά στη ζωή μου, γιατί πρακτικά ήμουν πάντα εδώ και κέρδισα πολλά. Αντίστοιχα είμαι ευτυχής που μπόρεσα να δώσω κάτι στο άθλημα, όπως εξήγησε και ο Carmelo [Ezpeleta].

«Όταν ξεκίνησα ήταν μια νέα γενιά που κέρδιζε αγώνες και πρωταθλήματα, όχι μόνο εγώ μα όλοι εδώ στην πρώτη γραμμή. Αυτό είναι καλό για μένα διότι είναι όμορφο το συναίσθημα πως ανοίξαμε μια πόρτα σε μια νέα γενιά. Ευτυχώς δεν ξέρω όλους τους αριθμούς μου, κάτι που είναι επίσης καλό!

«Προφανώς η στιγμή που ξεχωρίζει είναι το πρώτο μου πρωτάθλημα, γιατί είναι εκεί που καταφέρνεις κάτι που ονειρευόσουν. Ξέρεις πως μπορείς να ανέβεις σε ένα βάθρο ή να κερδίσεις έναν αγώνα, αλλά το να πάρεις ένα πρωτάθλημα είναι κάτι που ως παιδί απλά δεν το πιστεύεις βλέποντας όλους αυτούς τους τύπους να πηγαίνουν τόσο γρήγορα,. Όταν λοιπόν το καταφέρεις, όλα τα συναισθήματα ξεχύνονται και όχι μόνο για εκείνη τη στιγμή, μα για όλη σου τη ζωή, διότι είναι κάτι που ονειρευόσουν από μικρό παιδί βλέποντας αγώνες στην τηλεόραση και επιθυμώντας να γίνεις κι εσύ αυτός που παρακολουθείς.

«Έτσι αυτή η μέρα είναι μοναδική και αυτό είναι που σε καθορίζει, είναι το κίνητρο που σε κάνει να θες περισσότερα και να συνεχίζεις και να ξεπερνάς τις δυσκολίες. Και η αντίδραση των ανθρώπων και η αγάπη που εισπράττεις είναι κάτι που δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ και για μένα είναι το ομορφότερο πράγμα.»

Η συνέχεια στην καριέρα του Dani Pedrosa είναι ήδη γνωστή, καθώς έχει συμφωνήσει επίσημα να αναλάβει ως αναβάτης δοκιμών της ΚΤΜ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Θυμηθείτε εδώ το πρόσφατο αφιέρωμα του bikeit.gr στην καριέρα του σπουδαίου Ισπανού

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 10:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon