.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 12:39

Επιστροφή Sete Gibernau – Θα αγωνιστεί στη MotoΕ

Μαζί του και άλλες επιστροφές από το παρελθόν

Η νεοσύστατη κατηγορία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, MotoE, ετοιμάζεται για την εναρκτήρια αγωνιστική της σεζόν το 2019 και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ των αναβατών που θα συμμετάσχουν. Ήδη πάντως γνωρίζουμε πως οι ομάδες που προέρχονται από τον χώρο των MotoGP θα τρέχουν με δύο αναβάτες έκαστη, ενώ αυτές που τρέχουν στις Moto2 και Moto3 θα έχουν από έναν αναβάτη.

Επίσης, από τις πρώτες ανακοινώσεις συνεργασιών σημειώνουμε μερικές ηχηρές επιστροφές από τα παλιά, με πρώτη και καλύτερη αυτή του Sete Gibernau. Ο Ισπανός αναβάτης – εγγονός του Paco Bulto, ιδρυτή της Bultaco – ήταν ένας από πρωτοκλασάτους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας και ένας από τους βασικούς ανταγωνιστές του Valentino Rossi στις εποχές της απόλυτης κυριαρχίας του στα μέσα της περασμένης δεκαετίας.

rossi and gibernau clash 1
Η ιστορική τελευταία στροφή του εναρκτήριου αγώνα MotoGP το 2005, με τον Rossi να παίρνει επιθετικά την εσωτερική του Gibernau και μαζί τη νίκη

Η επίσημη καριέρα του Ισπανού στα MotoGP έληξε επισήμως το 2007, ενώ μια προσπάθεια επιστροφής το 2009 με ιδιωτική Ducati (Onda) έπεσε στο κενό λόγω οικονομικών προβλημάτων της ομάδας (ήταν η εποχή που έσκασε η κατασκευαστική φούσκα ως ατμομηχανή της Ισπανικής οικονομίας).

Ο 45χρονος πλέον Gibernau συμφώνησε με τον Sito Pons και θα αναλάβει τη μοναδική του Energica Ego Corsa στο πρωτάθλημα του 2019. Εκεί προφανώς και δε θα ξανασυναντήσει τον – καλό του φίλο πλέον – Rossi για να αναβιώσουν τις κόντρες τους από το παρελθόν, αλλά θα αντιμετωπίσει τουλάχιστον έναν ακόμη αναβάτη από την εποχή του.

playboy de puniet
Η φωτογράφηση του Randy de Puniet για το Playboy είχε αφήσει εποχή

Μιλάμε για τον Γάλλο Randy de Puniet, ο οποίος έτρεχε κάποτε με τη Honda της LCR και κεντρικό χορηγό το Playboy – μάλιστα ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε το «κουνελάκι» που κρατούσε την ομπρέλα του. Ο 37χρονος είναι σε σαφώς πιο ετοιμοπόλεμη κατάσταση, καθώς έτρεχε στα MotoGP ως και το 2013, μετά πέρασε για λίγο από το WorldSBK, έτρεξε Endurance και ως τώρα είναι αναβάτης εξέλιξης της KTM στα MotoGP.

Στη MotoE θα δούμε πιθανότατα ακόμη τον Alex de Angelis, ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις και μάλλον θα αναλάβει τη μια εκ των δύο ηλεκτρικών Pramac, μαζί με τον Αυστραλό πρώην αναβάτη WorldSBK και Endurance, Josh Hook. Αμφότεροι οι αναβάτες της Pramac, πάντως, δεν έχουν οριστικοποιήσει τις συμμετοχές τους ακόμη.

maria herrera
Η Maria Herrera με την ΚΤΜ της στη Moto3 το 2016

Άλλες ηχηρές μεταγραφές της MotoE αποτελούν οι: Niccolo Canepa στην LCR δίπλα στον de Puniet, Nico Terol (πρωταθλητής GP125 το 2011 και 2ος στη Moto2 το 2014) στην ομάδα Angle Nieto μαζί με τη Maria Herrera, αλλά και ο Bradley Smith που φέτος τρέχει MotoGP με την ΚΤΜ και του χρόνου θα καβαλά την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της ομάδας της Sepang, One Energy Racing.

motoe s txt.gallery full top lg

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 12:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon