.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 10:35

Sepang 8 Hours – Νέος αγώνας στο καλεντάρι του FIM EWC

Πρώτος χειμερινός αγώνας στην ιστορία του Παγκοσμίου Endurance

Στο περιθώριο του τελευταίου αγώνα της χρονιάς στο FIM Endurance World Championship 2018 (EWC), τις περίφημες 8 Ώρες της Suzuka, ανακοινώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας πως από του χρόνου θα ενταχθεί ένας νέος αγώνας στο υπάρχον καλεντάρι.

Πρόκειται για ένα ακόμη οκτάωρο αγώνα που θα φιλοξενείται στη Sepang International Circuit της Μαλαισίας και θα μπει στο πρόγραμμα από την ερχόμενη σεζόν του 2019. Θα τρέξει με το ίδιο ακριβώς φορμά που ισχύει και στη Suzuka, δηλαδή με Superpole Top10 Trial και τερματισμό αφότου πέσει το φως.

Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο στα καθαρά αγωνιστικά θέματα, καθώς θα πρόκειται επίσης για έναν προκριματικό αγώνα ενόψει της Suzuka του 2019 για τις Ασιατικές ομάδες. Συγκεκριμένα, οι ομάδες από την νοτιοανατολική Ασία και Ιαπωνία που επιθυμούν να τρέξουν στον οκτάωρο αγώνα της Suzuka θα πρέπει να προκριθούν μέσω του αγώνα στη Μαλαισία, όπου θα έχουν την ευκαιρία να αναμετρηθούν και με όλες τις ομάδες που συμμετέχουν σε όλο το πρωτάθλημα FIM EWC.

Επίσης, πρόκειται για τον πρώτο χειμερινό αγώνα στην ιστορία του Παγκοσμίου  Πρωταθλήματος Αντοχής.

SepangPressConfW 800

Razlan Razali, Sepang CEO:

«Βασιζόμενοι σε μια δημόσια έρευνα που διοργανώσαμε για τρεις μήνες πέρυσι, με χαρά ανακοινώνουμε πως η σειρά FIM EWC ψηφίστηκε ως αυτή που οι περισσότεροι Μαλαισιανοί θα ήθελαν να δουν στην πίστα Sepang προς αντικατάσταση της Formula One. Είμαστε επίσης ευτυχείς που ο αγώνας αυτός θα είναι και ο προκριματικός γύρος για τις Ασιατικές και Ιαπωνικές ομάδες που θα θέλουν να λάβουν μέρος στο μεγάλο φινάλε του πρωταθλήματος στη Suzuka. Όλες οι μεγάλες ομάδες θα είναι επίσης εκεί για να ακονίσουν τα όπλα τους ενόψει Suzuka. Το ενδιαφέρον για τα δίτροχα έχει μεγαλώσει στη Μαλαισία τα τελευταία 8 χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτή η διοργάνωση θα γίνει τον Δεκέμβριο 2019, αφότου όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα θα έχουν ολοκληρωθεί, ελπίζοντας να προσελκύσουμε μεγάλους αναβάτες για να τρέξουν στο Sepang 8 Hours.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 10:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon