.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 14:01

MotoGP 2018 - H Ducati κάνει θριαμβευτικό 1-2 στην Ιταλία

 

H ματιά της ιταλικής εταιρείας - Mεγάλη εμφάνιση Jorge Lorenzo & Andrea Dovizioso

To ιταλικό GP του 2018 εξελίχθηκε σε Σαββατοκύριακο θριάμβου για τη Ducati στο MotoGP, με τους δύο αναβάτες της ομάδας να κάνουν το 1-2 στον αγώνα της Ιταλίας, στην πίστα του Mugello.

Ο Jorge Lorenzo εκίνησε από την δεύτερη θέση, και μετά από άψογο αγώνα, κατέκτησε τη νίκη. Για τον Ισπανό πρωταθλητή του MotoGP το 2010, 2012 και 2015, αυτή ήταν η πρώτη του νίκη στο διάστημα που αγωνίζεται με την ομάδα από το Borgo Panigale. 

motogp 2018 mugello ducati 5

«Είμαι πανευτυχής! Την παραμονή του αγώνα δήλωσα πως το να κερδίσω εδώ με τη Ducati είναι όνειρο ζωής και λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Αυτή η νίκη έχει για μένα την ίδια αξία με την πρώτη μου νίκη στο MotoGP, το 2008», δήλωσε περιχαρής ο Lorenzo, στο τέλος του αγώνα.

motogp 2018 mugello ducati 1

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο άλλος αναβάτης της Ducati, ο Ιταλός Andrea Dovizioso, oλοκληρώνοντας ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο για τη Ducati. Εκκινώντας από την 3η σειρά, ο «Dovi» ήδη με το τέλος του πρώτου γύρου είχε προωθηθεί στην 5η θέση, για να βρεθεί πίσω από τον ομόσταυλό του έξι γύρους αργότερα. Ο Ισπανός όμως χθες αποδείχθηκε ανίκητος, με τους Lorenzo και Dovizioso να τερματίζουν με αυτή τη σειρά, χαρίζοντας στη Ducati ένα εντός έδρας θριαμβευτικό 1 - 2. 

Με τη νίκη του αυτή ο Lorenzo προωθήθηκε στη 10η θέση της γενικής κατάταξης στους αναβάτες με 41 βαθμούς, ενώ ο Dovizioso χάρη στη 2η θέση είναι στην 4η γενικής με 66 βαθμούς. 

motogp 2018 mugello ducati 2

Ο Ιταλός αναβάτης Michele Pirro, δοκιμαστής της Ducati ο οποίος επρόκειτο να συμμετάσχει στον αγώνα με καθεστώς wild-card, είχε στην πρώτη μέρα των δοκιμαστικών μία άσχημη πτώση στο τέλος της μεγάλης ευθείας, στο φρενάρισμα, με περισσότερα από 300 χλμ./ώρα. Παρά τους αρχικούς φόβους, τελικά είναι καλά στην υγεία του, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και μάλιστα έδωσε χαμογελαστός το παρών την ημέρα του αγώνα. 

Επόμενος αγώνας του MotoGP το Καταλανικό Grand Prix στη Βαρκελώνη, 15-17 Ιουνίου.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 15:44

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon