.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 12:46

Ο Maverick Vinales βγάζει τον εκνευρισμό του

Τα έχει με τον εαυτό του, τη Yamaha και απορεί με την τύχη του

 

Είναι δεύτερος στη γενική κατάταξη, παρότι το μόνο θετικό αποτέλεσμα που έχει να επιδείξει μετά από πέντε αγώνες είναι μια δεύτερη θέση στην Indianapolis. Στο Le Mans τερμάτισε 23 ολόκληρα δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή, αδυνατώντας να πιάσει έστω τον Jorge Lorenzo που στο δεύτερο μισό του αγώνα πήγαινε με την όπισθεν.

Ο Maverick Vinales είναι πολύ εκνευρισμένος και δεν έχει καμιά πρόθεση να το κρύψει.

“Δε δουλεύουμε καλά μέσα στο γκαράζ μας και πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Είμαι ο μόνος που υποφέρει με την Μ1. Προσπάθησα να πιέσω στον μέγιστο βαθμό σε κάθε στροφή χωρίς να αγχώνομαι μήπως πέσω. ”

Είναι σαφές πως ο Ισπανός έχει θέμα πρωτίστως με τη Yamaha.

“Δυστυχώς δουλεύουμε άσχημα στη δική μας πλευρά του γκαράζ. Ίσως δε μπορώ να εξηγήσω σωστά αυτά που θέλω, πάντως είμαι ξεκάθαρα εκνευρισμένος. Είναι επίσης αλήθεια πως ανανέωσα το συμβόλαιό μου, οπότε δε μπορώ να διαμαρτύρομαι. Ίσως πρέπει να αλλάξουμε μεθοδολογία. Το ζήτημα είναι πως, αν ήξερα τι κάνουμε λάθος, θα ήμασταν πιο μπροστά και δε θα κυνηγούσαμε τόσο. Το να τερματίζω 23 δευτερόλεπτα πίσω επιβεβαιώνει σαφέστατα πως κάτι δεν πάει καλά.

“Επίσης, δε μπορώ να εξηγήσω το γεγονός πως είμαι δεύτερος στο πρωτάθλημα."

Οι πληροφορίες από τα άδυτα των ομάδων MotoGP ισχυρίζονται πως το βασικότερο πρόβλημα του Vinales εστιάζει στα ηλεκτρονικά.

"Ειλικρινά δε γνωρίζω αν θα έχουμε ίποτε νέο στην Ισπανία. Θέλω να περιμένω. Όσον αφορά στο πρωτάθλημα, απλώς εστιάζω στον εαυτό μου.”

Στα ενδότερα της Yamaha πρέπει πάντως να σιγοβράζει κάποιο θέμα και σιγά-σιγά η ένδοια αποτελεσμάτων το βγάζει προς τα έξω. Ήδη ο Valentino Rossi πέταξε (άλλη) μια σποντίτσα μετά την τρίτη του θέση στο Le Mans: "Ελπίζω αυτό το βάθρο να λειτουργήσει δίνοντας μια ώθηση στη Yamaha."

Φαίνεται πως και οι δύο αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας θεωρούν πως είναι η εταιρεία που έχει μείνει πίσω και περιμένουν από αυτήν να βρει τη λύση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 12:53

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon