.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 18:03

Ανακοινώθηκε η διαδρομή του Dakar 2019

 

100% Περού με αφετηρία και τερματισμό στη Λίμα

 

Η διοργάνωση του Dakar Rally έδωσε μόλις στη δημοσιότητα τη διαδρομή που θα ακολουθηθεί φέτος στο διασημότερο αγώνα ράλι στον κόσμο που θα διεξαχθεί από τις 6 ως και τις 17 Ιανουαρίου.

Η σημαντικότερη είδηση για την έκδοση του 2019 είναι πως αυτή θα φιλοξενηθεί κατ’ αποκλειστικότητα από το Περού, με αφετηρία και τερματισμό στην όμορφη πρωτεύουσα Λίμα – κοινώς, ούτε Βολιβία, ούτε Αργεντινή φέτος.

Ο αγώνας προοιωνίζεται ως ένας από τους πιο αμμώδεις στην ιστορία του θεσμού, καθώς όλη σχεδόν η διαδρομή είναι χαρτογραφημένη μέσα ή στα πέριξ της Περουβιανής ερήμου.

Οι εγγραφές ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018.

Μια ακόμη σημαντική καινοτομία για το Dakar 2019 αφορά στον λεγόμενο Ημι-Μαραθώνιο, ή όπως το αποκαλεί η διοργάνωση, τη Δεύτερη Ευκαιρία. Ουσιαστικά αυτή προβλέπει πως τα οχήματα που θα μείνουν από μηχανική βλάβη και θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας θα έχουν την ευκαιρία να ξαναμπούν στον αγώνα στη μέση του, κατά την ελεύθερη μέρα, και να τρέξουν το δεύτερο μισό του συμμετέχοντας σε επιμέρους κατάταξη – ώστε να μην αδικηθούν όσοι είχαν ολοκληρώσει κανονικά στα σκέλη ως εδώ.

Ωστόσο, για κάποιον λόγο που δε διευκρινίζεται, αυτός ο κανονισμός θα ισχύσει μόνο για τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα Side-by-Side, δηλαδή όχι για μοτοσυκλέτες και ATV. Μυστήριο…

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 19:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon