.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 13:19

MotoGP Mugello test: οι ανεπίσημοι χρόνοι

 

Ιδιωτική δοκιμή με μεγάλες προσδοκίες για διάφορα προβλήματα

 

Αμέσως μετά το Ισπανικό GP στο Jerez, όλος ο καλός κόσμος του MotoGP έμεινε για την επίσημη δοκιμή που ακολούθησε. Ωστόσο στο ρόστερ του 2018 υπάρχουν κάποιοι αναβάτες με μεγαλύτερα προβλήματα από άλλους και κάθε λεπτό δοκιμών είναι πολύτιμο ώστε να βρεθεί η απαραίτητη λύση.

Αξιοποιώντας το κενό αυτού του Σαββατοκύριακου, αρκετές ομάδες βρέθηκαν στο Mugello για μια ιδιωτική δοκιμή, θέλοντας να συνεχίσουν τη δουλειά εξέλιξης ενόψει του επόμενου αγώνα που θα γίνει στις 20 Μαΐου στο Le Mans της Γαλλίας.

Στο Mugello λοιπόν βρέθηκαν σύσσωμες οι εργοστασιακές ομάδες των Honda, Yamaha, Suzuki, Aprilia και Ducati. Καθώς είναι ανεπίσημη δοκιμή, χρόνοι κανονικά δε δημοσιεύονται, ωστόσο το Ιταλικό περιοδικό Motociclismo μας ανοίγει ένα παράθυρο με τα αποτελέσματα της χτεσινής πρώτης μέρας δοκιμών.

1

Marc Marquez

Repsol Honda Team

1:46.8

2

Cal Crutchlow

LCR Honda Castrol

1:47.2

3

Andrea Dovizioso

Ducati Team

1:47.3

4

Maverick Vinales

Movistar Yamaha MotoGP

1:47.7

5

Valentino Rossi

Movistar Yamaha MotoGP

1:48.0

6

Andrea Iannone

Team Suzuki Ecstar

1:48.1

7

Aleix Espargaro

Aprilia Racing Team Gresini

1:48.5

8

Scott Redding

Aprilia Racing Team Gresini

1:48.6

9

Alex Rins

Team Suzuki Ecstar

1:48.9

Παρατηρούμε πως ο Marc Marquez συνεχίζει να βρίσκεται σε άλλον πλανήτη, αποδεικνύοντας πως η Honda αυτή τη στιγμή διαθέτει την καλύτερη μοτοσυκλέτα. Το ένα δευτερόλεπτο (και βάλε) που ρίχνει στις δύο Yamaha αναδεικνύει το πόσο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η εργοστασιακή ομάδα της Movistar Yamaha, οι δύο αναβάτες της οποίας απλά αδυνατούν να παίξουν στις μάχες κορυφής – κάτι που ισχύει από την περσινή χρονιά και λύση ακόμη δε βρίσκεται. Ο Valentino Rossi επιμένει με δημόσιες τοποθετήσεις να ζητά από την ομάδα του μια λύση, και σε αυτή τη δοκιμή έχει ποντάρει πολλά ώστε να έχει μια καλύτερη συνέχεια στην καταιγίδα συνεχόμενων Ευρωπαϊκών αγώνων που γεμίζει το καλοκαίρι.

Παρατηρούμε επίσης πως από τον πίνακα απουσιάζει ο Jorge Lorenzo, καθώς την πρώτη μέρα δουλειά ανέλαβε ο αναβάτης δοκιμών της Ducati, Michelle Pirro. Για κάποιον λόγο δεν έχουμε τους χρόνους από κανέναν άλλο αναβάτη εξέλιξης και συγκεκριμένα τους Stefan Bradl και Takkaki Nakagami που έκαναν την ίδια δουλειά με τον Pirro, αλλά για λογαριασμό της Honda – με τον Pedrosa επίσης έξω από την πρώτη αυτή ημέρα.

Να σημειώσουμε πως σε τέτοιες δοκιμές ενδέχεται να αποτελέσματα να μην είναι αντιπροσωπευτικά, καθώς δε μπορούμε να γνωρίζουμε τι δοκιμάζει κάθε αναβάτης, τόσο από πλευράς εξαρτημάτων, όσο και στην τακτική της οδήγησής του. Αν μη τι άλλο όμως, όταν βλέπουμε τον φαινομενικά κυρίαρχο της σεζόν να είναι ο μόνος που πέφτει στο 1:46, μάλλον κάτι υπονοεί – είτε γι’ αυτόν, ή και για τους υπόλοιπους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 13:24

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon