.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 11:21

Dani Pedrosa – Δεν ήταν απλά ένα “αγωνιστικό συμβάν”!

 

Η θέση του ισπανού αναβάτη για την τριπλή πτώση της Jerez

 

Aπογοητευμένος με τους αγωνοδίκες δηλώνει ο Dani Pedrosa, μετά από την απόφαση τους να χαρακτηρίσουν απλά ως “αγωνιστικό συμβάν” την τριπλή πτώση που σημειώθηκε στο αγώνα της Κυριακής και είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός αγώνα οι εργοστασιακοί οδηγοί της Ducati, Dovizioso και Lorenzo, καθώς και ο ίδιος φυσικά.

O αναβάτης της Honda κάνει λόγο για λανθασμένη κρίση στην συγκεκριμένη απόφαση, ενώ καταγγέλλει επίσης ότι ο Mike Webb, “αρχηγός” της επιτροπής κριτών / αγωνοδικών, δεν τον δέχτηκε μετά το πέρας του αγώνα, όταν θέλησε να ζητήσει εξηγήσεις για αυτή την απόφαση.

“Νομίζω ότι στην δική μου περίπτωση, είναι εύκολο να χαρακτηρίζονται τα πάντα ως αγωνιστικά συμβάντα… για παράδειγμα στον αγώνα της Αργεντινής, η φάση με τον Marquez και τον Rossi, χαρακτηρίστηκε αξιόποινη αλλά σε ότι αφορά σε εμένα και στον Zarco, όχι, ήταν αγωνιστικό συμβάν…

…και τώρα έγινε αυτό, που χαρακτηρίστηκε και πάλι ως αγωνιστικό συμβάν.  Ήμουν στην εσωτερική, είχα την σωστή γραμμή και τα Ducati, μετά από λάθος των αναβατών τους, έκλειναν προς την γραμμή μου. Οk, μπορεί ο Lorenzo να μην με είδε αλλά εγώ ήμουν αυτός που αναγκάστηκα να σηκώσω την μοτοσυκλέτα και να πέσω, παρασέρνοντας τους.

Πήγα στην επιτροπή και τους τα είπα όλα αυτά και η απάντηση τους ήταν ότι έχουμε ήδη πάρει την απόφαση μας και ότι αν διαφωνώ με αυτή, μπορώ να κάνω ένσταση. Αλλά αυτό θα σήμαινε ότι επιθυμώ την τιμωρία του Jorge, δεν ζητάω όμως κάτι τέτοιο, θέλω απλά να καταλάβω με ποιον τρόπο σκέφτονται.

Περπατούσα μετά βίας και πήγα στην επιτροπή για μιλήσω μαζί τους, όμως ο κος Mike Webb  δεν δέχθηκε καν να με δει.”

Από την πλευρά του ο Mike Webb, απάντησε στις κατηγορίες του Pedrosa:

“Την ώρα που ήρθε ο Dani να με βρει, ήμουν απασχολημένος γιατί παρακολουθούσα έναν εν εξελίξει αγώνα. Αυτή είναι η δουλειά μου, να παρακολουθώ τους αγώνες και να εντοπίζω τα μεμπτά γεγονότα. Οπότε, όχι, δεν είναι ότι δεν δέχτηκα να συναντήσω τον Pedrosa, απλά ήμουν απασχολημένος. Σε ότι αφορά στο γεγονός, αν υπάρχει ευθύνη, αυτή είναι τόσο του Pesdrosa όσο και του Loerenzo. O Pedrosa είδε κενό και προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί αλλά ουσιαστικά ήταν πίσω από τον Lorenzo, ο οποίος ακολουθούσε βέβαια μια περίεργη γραμμή. Ωστόσο δεν μπορεί να καταλογιστεί πρόθεση σε κανέναν από τους δύο.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 11:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon