.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 14:18

BMW Motorrad BoxerCup 2018

 

Ενιαίο κύπελλο με BMW R nineT Racer

Το BMW Motorrad BoxerCup «έτρεξε» από το 2001 έως το 2004, ως υποστηρικτική κατηγορία σε MotoGP & WorldSBK, ενώ επιστρέφει κοντά μας το 2018, στα πλαίσια του γερμανικού Πρωταθλήματος Superbike (IDM).

Οι συμμετέχοντες θα αγωνίζονται με αγωνιστικά προετοιμασμένα BMW R nineT Racer, ενώ ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το κύπελλο θα γίνει στις 23/24 Ιουνίου 2018, στο ADAC Classic στην πίστα του Sachsenring. Οι υπόλοιποι 5 αγώνες θα λάβουν χώρα στα event του IDM.

bmw boxer cup returns 4

Τα R nineT Racer με τον αερόψυκτο Boxer κινητήρα των 1.170 κ.εκ. αποδίδουν 110 hp, και θα διαθέτουν ανασχεδιασμένες αναρτήσεις της Wilbers, νέες κυλινδροκεφαλές, καρίνες και μονόσελο της Ilmberger, σύστημα τιτανίου της Akrapovic, BMW Motorrad ABS με racing λογισμικό, τακάκια φρένων της BREMBO, αμορτισέρ τιμονιού της Muller Prazision και ελαστικά της Metzeler.

Όλες οι μοτοσυκλέτες θα προετοιμαστούν από το BMW Motorrad Centre στο Μόναχο, ενώ σε αυτές θα αφαιρεθούν οι καθρέπτες, το πλαινό σταντ, τα number-plates, τα φλας και τα φώτα.

Καμία άλλη αλλαγή δεν θα επιτρέπεται από τους αναβάτες.

bmw boxer cup returns 3

Το αρχικό grid περιλαμβάνει 30 θέσεις για τη σεζόν του 2018. Πέρα από τους αγωνιζόμενους που θα λάβουν μέρος, στο BoxerCup θα δούμε και διάσημους προσκεκλημένους, φανταζόμαστε πρώην αγωνιζόμενους ή κάτι αντίστοιχο.

Στο BoxerCup μπορούν να λάβουν μέρος αναβάτες άνω των 18 ετών, με αγωνιστική λισάνς B, τουλάχιστον, ή κάποια άλλη συμβατή λισανς.

Μία ακόμη συνθήκη για τη συμμετοχή στο BoxerCup είναι και η αγορά μιας από τις ειδικά προετοιμασμένες μοτοσυκλέτες R nineT Racer.

bmw boxer cup returns 2

Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων performance πακέτων όταν κάνουν την αγορά τους. 

Το βασικό πακέτο αφορά στη μοτοσυκλέτα μόνο, ενώ το κορυφαίο VIP πακέτο περιλαμβάνει μεταφορά και φύλαξη της μοτοσυκλέτας, ασφάλεια, φαγητό, κλπ.

bmw boxer cup returns 5

Επιπλέον, η BMW Motorrad δίνει την επιλογή να νοικιάσει κάποιος τη μοτοσυκλέτα αντί να την αγοράσει.

Δείτε περισσότερα, και δηλώστε συμμετοχή στο επίσημο site του BoxerCup ΕΔΩ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 14:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « O Zarco στη Repsol Honda;! O John McGuinness με την ομάδα του Michael Dunlop! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon