.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 13:47

WSBK 2018 – Phillip Island – Ελεύθερα δοκιμαστικά

 

Aprilia και Savadori στην κορυφή!

Με το δεξί ξεκίνησε η σεζόν για τις Aprilia και Honda, στα ελεύθερα δοκιμαστικά καθώς οι αναβάτες τους βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις του σχετικού πίνακα.

Συγκεκριμένα, τον καλύτερο χρόνο τον έκανε ο αναβάτης της Milwaukee Aprilia, Lorenzo Savadori στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά με τον χρόνο του να κατεβαίνει στο 1:30.407.

Πίσω του βρέθηκε ο Leon Camier (Red Bull Honda World Superbike Team), στο ντεμπούτο του με την ιαπωνική εταιρία, σε απόσταση αναπνοής από τον έτερο αναβάτη της Aprilia, Eugene Laverty

Με ψιλόβροχο το πρωί αλλά και βροχή το απόγευμα (η πίστα ωστόσο στέγνωσε πριν το τέλος των δοκιμαστικών), ο χρόνος του Savadori παρέμεινε ως ο κορυφαίος, ίσως γιατί οι υπόλοιποι δεν ήθελαν να ρισκάρουν κάτι παραπάνω σε αυτές τις συνθήκες ή γιατί μπορεί να δοκιμάζουν διαφορετικά set up και φορτία.

Στην 4η θέση των ελεύθερων δοκιμαστικών βρέθηκε ο εργοστασιακός αναβάτης της Kawasaki, Tom Sykes ένα δέκατο του δευτερολέπτου μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Jonathan Rea που πέτυχε τον 5ο χρόνο της ημέρας στο τρίτο session.

Στην 6η θέση βλέπουμε και την πρώτη εργοστασιακή Ducati, αυτή του Marco Melandri, ο οποίος είχε και την καλύτερη επίδοση στο πρώτο session με την πίστα ελαφρώς βρεγμένη.

Ο Ιταλός βρέθηκε λίγο πιο μπροστά από τον εργοστασιακό αναβάτη της Yamaha, Michael van der Mark, με τον Xavi Fores (Barni Racing Team) στην 8η θέση, να ηγείται στους χρόνους του Chaz Davies (Aruba.it Racing – Ducati)! Την δεκάδα έκλεισε ο Alex Lowes με την άλλη εργοστασιακή YZF-R1.

Δείτε αναλυτικά τους καλύτερους χρόνους των αναβατών σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 13:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon