.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 17:56

Rally Dakar 2018: Matthias Walkner & KTM ένα βήμα πριν τη νίκη

 

Μία μέρα πριν το τέλος, μπορεί να κάνει την ανατροπή ο Benavides της Honda;

 

Το πρώτο μισό της προτελευταίας μέρας του Rally Dakar 2018 τελείωσε, και ο Matthias Walkner βρίσκεται μια ανάσα πριν τη νίκη. Με διαφορά 27 λεπτών από τον Kevin Benavides της Honda, και με μια στρατιά ΚΤΜ να ακολουθούν από κοντά, η νίκη για τους πορτοκαλί δείχνει σχεδόν σίγουρη. Θα καταφέρει να κάνει την ανατροπή ο Benavides; Ή είναι πλέον πολύ αργά;

Την 13η μέρα του Rally Dakar, στη διαδρομή San Juan - Cordoba στην Αργεντινή, στο πρώτο μισό της ειδικής, ο Toby Price ήταν ταχύτερος όλων, με τον Antoine Meo από κοντά, και τρίτο τον Benavides. Μπορεί τώρα ο Benavides να έκοψε λίγο τη διαφορά από τον Walkner -ο οποίος κάνει συντηρητικό αγώνα τακτικής πλέον- αλλά ακόμα κι αν συνεχίσει να κόβει χρόνο με τον ίδιο ρυθμό ΔΕΝ προλαβαίνει να περάσει τον Αυστριακό μέχρι τον τερματισμό της 14ης μέρας.

Τώρα οι αναβάτες έχουν τη συνδετική διαδρομή, ενώ μετά το μεσημέρι (απόγευμα-βράδυ Παρασκευής 19/1 για Ελλάδα) θα μπουν στο δεύτερο μισό της ειδικής που είναι διπλάσιο σε μήκος από το πρωί, με 244 χιλιόμετρα, μέχρι την Cordoba.

Η 14η και τελευταία μέρα του Rally Dakar 2018, το Σάββατο 20/1/2018 είναι μικρή σε μήκος (ουσιαστικά ένας κύκλος στα πέριξ της Cordoba, με εκκίνηση και τερματισμό στην ίδια πόλη), με 166 χιλιόμετρα συνδετικής διαδρομής και μόλις 122 χιλιόμετρα ειδικής, πριν τον τερματισμό στην Cordoba.

Αυτή τη στιγμή, και αν δεν γίνει κάποια αδιανόητη ανατροπή -όλα μπορούν να συμβούν στο Rally Dakar-, η ΚΤΜ δείχνει έτοιμη για έναν ακόμα μεγάλο θρίαμβο.

Πέρα από τον ηγέτη γενικής αυτή τη στιγμή (Walkner), στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται... τέσσερα ΚΤΜ, ενώ στην πρώτη δεκάδα υπάρχουν 7 μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούν τουλάχιστον τον κινητήρα της ΚΤΜ.

Επίσης υπάρχει μία ακόμη πιθανότητα, ο Kevin Benavides όχι μόνο να μην κερδίσει αλλά να χάσει και την 2η θέση, καθώς σε απόσταση βολής βρίσκεται ο Toby Price -μόλις 5 λεπτά πιο πίσω.

Τέταρτος γενικής στο WP3 της 13ης μέρας είναι ο Antoine Meo, και πέμπτος ο Gerard Farres της HIMOINSA Team -που χρησιμοποιεί μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ.

Έκτος είναι ο Johnny Aubert (φοβερή και τρομερή επίδοση για τον rookie του Dakar) της Gas-Gas -με κινητήρα ΚΤΜ.

Στην έβδομη θέση βρίσκεται ο Pablo Quintanilla της Husqvarna -και φυσικά του KTM Group.

Όγδοος είναι ο Oriol Mena της Hero, ένατος ο Dani Oliveras της HIMOINSA Team (ΚΤΜ) και δέκατος ο νεαρός "Nacho" Cornejo που πήρε τη θέση του Goncalves (Honda).

Σημειώστε πως την 13η μέρα ο Ricky Brabec (Honda) εγκατέλειψε τον αγώνα όταν η μοτοσυκλέτα του πήρε φωτιά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 17:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon