.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 10:52

MotoGP - O Jonas Folger ΔΕΝ θα αγωνιστεί το 2018!

 

Για ιατρικούς λόγους - στα κρύα του λουτρού άφησε την Tech3

 

Ο Γερμανός αναβάτης Jonas Folger ανακοίνωσε μέσω του manager του στην Yamaha Tech3 πως δεν θα αγωνιστεί το 2018, καθώς δεν αισθάνεται ότι μπορεί να δώσει το 100% του, λόγω του ιατρικού συνδρόμου Gilbert που τον ταλαιπωρεί.

Φανταστείτε το σοκ του Team Manager της Yamaha Tech3 Herve Poncharal, όταν το βράδυ της Τρίτης 16 Ιανουαρίου 2018 χτύπησε το τηλέφωνο του, και του ανακοίνωσαν πως ο αγωνιζόμενος του τους αφήνει στα κρύα του λουτρού, τελευταία στιγμή!

Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως.

motogp 2018 jonas folger out 5

Μετά από μια εκπληκτική απόδοση στο Γερμανικό GP τον Ιούλιο του 2017, ο Rookie του MotoGP, Jonas Folger σταμάτησε να αγωνίζεται για την υπόλοιπη σεζόν, καθώς αισθανόταν άρρωστος. Μετά από εξετάσεις, η διάγνωση ήταν πως ο Folger πάσχει από μια σπάνια μορφή του συνδρόμου Gilbert, μια γενετική ανωμαλία που επηρεάζει το 2-5% του πληθυσμού.

Το συκώτι των ασθενών με σύνδρομο Gilbert αδυνατεί να επεξεργαστεί / μεταβολίσει τις τοξίνες αποτελεσματικά, με πιθανά αποτελέσματα το δέρμα του ασθενή να πάρει κιτρινωπό χρώμα (ίκτερος), ή εκείνος να αισθάνεται κουρασμένος, αδύναμος, η ακόμα και να υποφέρει από πόνους στο στομάχι.

Μετά τη διάγνωση ο Folger στόχευσε στην γρήγορη αποκατάσταση του, όμως από ότι δήλωσε δεν τα κατάφερε, και δεν νιώθει έτοιμος ούτε σωματικά, ούτε ψυχικά για να επιστρέψει.

motogp 2018 jonas folger out 7

«Λυπάμαι απίστευτα πολύ που κάνω αυτή τη δήλωση, αλλά δεν θα αγωνιστώ στο MotoGP το 2018» δήλωσε ο Folger. «Δεν κατάφερα να δω τη βελτίωση που έλπιζα, και σε αυτό το στάδιο δεν νιώθω ικανός να οδηγήσω μια MotoGP μοτοσυκλέτα στο 100%. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται γύρω μου, αλλά ειδικά την Monster Yamaha Tech3, το εργοστάσιο της Yamaha στην Ιαπωνία, την Monster Energy, και τις HJC, IXON, Forma Boots και Rudy Project. Ελπίζω να επιστρέψω κάποια μέρα, και σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη σας.»

motogp 2018 jonas folger out 1

Από τη μεριά του, ο Herve Poncharal δεν ήταν το ίδιο μεγαλόψυχος στις δηλώσεις του, δηλώνοντας με αρκετό σοκ και μια μεγάλη δόση απογοήτευσης τα εξής: «Την Τρίτη το βράδυ με πήρε τηλέφωνο ο Bob Moore, o προσωπικός manager του Jonas Folger. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτά που μου έλεγε στο τηλέφωνο ο Bob, δηλαδή πως ο Folger αποφάσισε να μην αγωνιστεί στη σεζόν 2018 του MotoGP γιατί δεν αισθάνεται 100% έτοιμος. Είναι ακόμα πολύ δύσκολο για μένα να το πιστέψω, ειδικά όταν μιλάμε για έναν αναβάτη στον οποίο είχα μεγάλη πίστη, και ήμουν σίγουρος πως το 2018 θα φτάναμε σε κορυφαία επίπεδα απόδοσης. Σέβομαι απόλυτα την απόφαση του, αν και είναι δύσκολο να την καταπιώ. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσω να βρω μια λύση για έναν αντικαταστάτη, μια πολύ δύσκολη αποστολή καθώς όλοι οι γρήγοροι αναβάτες έχουν ήδη κλείσει συμβόλαια. Αλλά όπως πάντα στους αγώνες πρέπει να είμαστε δραστήριοι, εφευρετικοί και ελπίζουμε να κάνουμε κάποιον αναβάτη πολύ χαρούμενο. Θα σας κρατάμε ενήμερους για την εξέλιξη της κατάστασης.»

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 10:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon