.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 12:12

HIMOINSA Team - Έτοιμη για το Dakar 2018!

Η επίσημη παρουσίαση της ομάδας - Δηλώσεις, Φωτό & Video

 

Στη Μαδρίτη έγινε η επίσημη παρουσίαση της HIMOINSA Team, της δυνατότερης ισπανικής -και όχι μόνο- ιδιωτικής ομάδας αγώνων Rally μοτοσυκλέτας, λίγο πριν τη συμμετοχή της στο Rally Dakar 2018.

himoinsa team 2018 6

Η HIMOINSA Team απαρτίζεται από τους Gerard Farrés (3ος παρακαλώ πέρυσι στο Dakar), Iván Cervantes, Dani Oliveras, Rosa Romero και Marc Solà, ενώ συμμετέχει με μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ.

Φωτογραφίες: Sebas Romero

Η γρήγορη άνοδος της ομάδας στην κορυφή

himoinsa team 2018 3

Στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας στη Μαδρίτη, οι πέντε αναβάτες μίλησαν για τους φετινούς τους στόχους στο Dakar 2018, και απάντησαν σε ερωτήσεις του ειδικού τύπου.

himoinsa team 2018 8

Σε μια γωνιά του μπαρ που έγινε η παρουσίαση βρισκόταν και τα 39 μετάλλια και κύπελλα της ομάδας, πιστοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την επιτυχημένη πορεία της.

himoinsa team 2018 2

Αξίζει να σημειωθεί πως η HIMOINSA Team κατάφερε να δει την τρίτη θέση στο Rally Dakar μόλις στην τρίτη της συμμετοχή στον αγώνα!

himoinsa team 2018 1

Όλα ξεκίνησαν το 2015, όταν η νεοσύστατη HIMOINSA Team ξεκίνησε το ταξίδι της με τους Miguel Puertas, Rosa Romero και Antonio Gimeno. Ένα χρόνο μετά, με νέα δομή, η ομάδα ευτύχησε να δει όλους τους αναβάτες της να τερματίζουν στο Dakar, με τον Gerard Farrés στην καταπληκτική 8η θέση, ενώ πιο πίσω κατάφεραν να τερματίσουν και οι υπόλοιποι (Iván Cervantes, Antonio Gimeno, Dani Oliveras και Rosa Romero).

himoinsa team 2018 5

Το 2017, η ομάδα συμμετείχε με 6 αναβάτες (με την προσθήκη του Antonio Ramos), με τον Farrés να ανεβαίνει στην Τρίτη θέση του βάθρου, μια επίδοση-ορόσημο για την ιδιωτική ισπανική ομάδα που μάχεται απέναντι στις παντοδύναμες εργοστασιακές ομάδες.

Δηλώσεις

himoinsa team 2018 7

Ο Gerard Farrés σέρβιρε μπύρα τους δημοσιογράφους και μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «Πέρυσι ένα όνειρο ζωής πραγματοποιήθηκε. Τερμάτισα στο βάθρο στον αγώνα που έχω αφιερώσει όλη την επαγγελματική μου καριέρα. Τι παραπάνω θα μπορούσα να ζητήσω; Αυτή τη χρονιά οι φιλοδοξίες μου είναι το ίδιο μεγάλες, και θα τα δώσουμε όλα, όπως κάνουμε συνήθως. Είχα μια δύσκολη χρονιά λόγω του τραυματισμού μου στο γόνατο, αλλά αισθάνομαι έτοιμος για το Dakar, και έχοντας προπονηθεί περισσότερο από ποτέ, έχουμε βελτιωθεί στην πλοήγηση, και είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι από το 2017.»

himoinsa team 2018 10

Στο πλευρό του, ο Iván Cervantes, δήλωσε: «Έχω τα κίνητρα και έχω δουλέψει πολύ σκληρά. Αυτό θα είναι το 3ο μου Dakar και έχω βελτιωθεί πολύ, αισθάνομαι σίγουρος για τον εαυτό μου μετά την τελική προετοιμασία στο Μαρόκο. Αυτή τη χρονιά η πλοήγηση ήταν το επίκεντρο της προπόνησης μου, και η βελτίωση μου φαίνεται στα αγωνιστικά μου αποτελέσματα. Σίγουρα ο αγώνας του 2018 θα είναι πολύ σκληρός, καθώς δεν γιορτάζει κανείς τα 40 του κάθε μέρα! Είμαστε όμως έτοιμοι για το οτιδήποτε.»

himoinsa team 2018 12

Miguel Puertas, Team Manager: «Θα έχουμε 5 αναβάτες στο Dakar 2018, 4 KTM 450 Rally μοτοσυκλέτες και ένα 450 Enduro Rally Kit για τον Romero, 1 φορτηγό 6x6, 1 motorhome φορτηγό 4x4, 1 motorhome, 1 όχημα για τον τύπο και μια τεχνική ομάδα 9 ανθρώπων, ώστε τίποτα να μην πάει στραβά. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και πάνω από όλα ενωμένοι.»

Φωτογραφίες

Βίντεο

Για την ώρα το βίντεο της ομάδας έχει ανέβει ΜΟΝΟ στο facebook, οπότε δείτε το ΕΔΩ - Θα το ανεβάσουμε και από Youtube, όταν το ανεβάσει εκεί και η ομάδα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 13:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon