.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 13:04

ΚΤΜ - Husqvarna - Αποσύρονται από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro!

 

Αναμένεται επιβεβαίωση

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν στο εξωτερικό, οι KTM και Husqvarna αναμένεται να ανακοινώσουν την απόσυρση των αγωνιστικών τους ομάδων από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro!


Οι φήμες αυτές που κυκλοφορούν τον τελευταίο μήνα σχετίζονται με την αλλαγή των κατηγοριών και την επιστροφή του πρωταθλήματος στην μορφή του 2016.
Η οργανωτική επιτροπή έχει ήδη ανακοινώσει την αλλαγή των κατηγοριών, και η KTM και η Husqvarna είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους σχετικά.

Είχαν μάλιστα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση που εφαρμοζόταν αυτό το μέτρο.
Ακόμη βέβαια δεν υπάρχει κάτι επίσημο σχετικά, και μία τέτοια κίνηση θα άφηνε ουσιαστικά φτωχό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro. Μην ξεχνάμε ότι οι συγκεκριμένες εταιρίες έχουν στηρίξει σε τεράστιο βαθμό τον συγκεκριμένο θεσμό, και χωρίς αυτές, το enduro σίγουρα δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα - όπως και η εξέλιξη των αντίστοιχων μοτοσυκλετών.

Στα media οργιάζει εν τω μεταξύ η οργή του κόσμου που θεωρεί ότι η KTM ''τραβάει'' το budget της προς τα MotoGP στα οποία συμμετέχει φέτος με αρκετά καλά αποτελέσματα για πρώτη φορά.

Εν αναμονή των εξελίξεων, και ελπίζουμε να μην υπάρξει σχετική ανακοίνωση απόσυρσης...

(Σ.Σ. Μήπως η απόσυρση σχετίζεται με την δυναμική είσοδο της Gas Gas το 2018, με τρανταχτά ονόματα, και τις φήμες ότι πίσω της βρίσκεται ως χρηματοδότης η KTM ή ο ιδιοκτήτης της, Stefan Pierer;)

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 13:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon