.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 10:30

Η Ana Carrasco γράφει ιστορία!

 

Η πρώτη γυναίκα που κερδίζει αγώνα Supersport 300

 

Στην νεοσύστατη κατηγορία ταλέντων Supersport 300 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK, στον γύρο του Portimao, η Ana Carrasco έγραψε ιστορία, καθώς πήρε τη νίκη -μεταξύ 37 αγωνιζομένων- και έγινε η πρώτη γυναίκα που κερδίζει αγώνα της κατηγορίας Supersport 300, αλλά και γενικότερα αγώνα κατηγορίας του Πρωταθλήματος WSBK!

ana carrasco portimao 4

Τη νεαρή (γεννηθείσα στις 10 Μαρτίου του 1997) Ισπανίδα από τη Murcia την είχαμε γνωρίσει πρώτα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3, όπου και συμμετείχε για 3 σεζόν (2013, 2014 & 2015) με μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ. Εκεί δεν κατάφερε να διακριθεί, καθώς ενώ την πρώτη σεζόν τερμάτισε 21η (με καλύτερο αποτέλεσμα μια 8η θέση στη Valencia), τις επόμενες 2 δεν πήρε ούτε ένα βαθμό, με συνέπεια να αποσυρθεί από το Πρωτάθλημα.

Έπρεπε να περιμένουμε λίγα χρόνια ακόμα, για να δούμε κάτι πραγματικά εντυπωσιακό από την Ana, και αυτό έγινε την Κυριακή 17/9/2017, όπου η Ισπανίδα κατάφερε να κερδίσει έναν σκληρό αγώνα στην κατηγορία Supersrpot 300, απέναντι σε 36 ακόμα αναβάτες -όλους αγόρια!

ana carrasco portimao 8

Η Carasco είχε δείξει από τα δοκιμαστικά πως μπορούσε να κάνει κάτι καλό στον αγώνα, έχοντας πετύχει τον 3ο ταχύτερο χρόνο. Άλλο βέβαια να κάνεις καλό χρόνο, κι άλλο να κερδίζεις αγώνα -ειδικά σε μια τέτοια κατηγορία, που αναμένεται να αναδείξει τα επόμενα ταλέντα των αγώνων Superbike.

Στον αγώνα ο Pole man Alfonso Coppola δεν έκανε καλή εκκίνηση, και ο ηγέτης της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Marc Garcia τέθηκε επικεφαλής στο τρενάκι των πρώτων. Η σκληρή μάχη που ακολούθησε είχε ως πρωταγωνιστές Coppola, Daniel Valle και Ana Carrasco -όλοι από την Ισπανία.

ana carrasco portimao 5

Στη συνέχεια, στη μάχη ενεπλάκη ένας ακόμη αναβάτης, ο Mika Perez, ενώ η νίκη κρίθηκε στο νήμα (!), με τους αναβάτες να τερματίζουν σε ελάχιστη απόσταση ο ένας από τον άλλο, και με την Ana Carasco να κερδίζει για μόλις 0.053 δευτερόλεπτα!

ana carrasco portimao 3

Έτσι η Ana Carrasco έγραψε ιστορία, βρίσκοντας επιτέλους την κατηγορία που της ταιριάζει, ανταγωνιζόμενη στα ίσα τα αγόρια του Supersport 300.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 14:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon