.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 13:46

Valentino Rossi – Πως έγινε το ατύχημα - Ποιες είναι οι σκέψεις του

 

Δηλώσεις σε ήρεμο κλίμα

 

Με τον γενικότερο χαμό που προκλήθηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Rossi να αποτελεί παρελθόν και με δεδομένο ότι και ο ίδιος ο “γιατρός”  είναι πλέον  πιο ήρεμος και συνειδητοποιημένος, αξίζει να παραθέσουμε τις πιο πρόσφατες δηλώσεις του.

-Σε ότι αφορά στο πως έγινε το ατύχημα:

“Ήμουν μαζί με φίλους για enduro λίγο έξω από το Urbino, είναι κάτι που το κάνω από τα 18 μου. Ενώ η βόλτας μας πλησίαζε στο τέλος της, διέσχιζα ένα απότομα κατηφορικό κομμάτι με πολύ μικρή ταχύτητα και χτυπώντας μια πέτρα έχασα τον έλεγχο της μηχανής. Για να ανακτήσω την στήριξη έβγαλα το πόδι αλλά δυστυχώς σε εκείνο το σημείο το έδαφος ήταν πολύ πιο χαμηλά από εκεί που το περίμενα και έτσι όλο το βάρος της μοτοσυκλέτας και του σώματος έπεσε με δύναμη στο πόδι  μου και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το κάταγμα”

-Σχετικά με το πώς αισθάνεται μετά από την εγχείρηση:

“To πόδι πονά ακόμα αλλά σε γενικές γραμμές είμαι καλά. Ψυχολογικά είμαι χειρότερα απ΄ ότι σωματικά, όταν σκέφτομαι ότι έχασα την ευκαιρία να διεκδικήσω το πρωτάθλημα αλλά και να αγωνιστώ μπροστά σε όλο αυτόν τον κόσμο στο Misano. Zητώ συγνώμη από την ομάδα και από τον κόσμο αλλά  δυστυχώς, έτσι έχει η κατάσταση.

-Για την προπόνηση enduro / MX και τους κινδύνους που εγκυμονεί:

“Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για αυτό. Είμαστε επαγγελματίες αναβάτες και ο καλύτερος τρόπος προπόνησης, είναι η οδήγηση μοτοσυκλέτας. Δεν είναι ο μοναδικός τρόπος αλλά είναι από τους πλέον σημαντικούς. Είχα την ατυχία φέτος να μου συμβούν δύο τραυματισμοί στην προπόνηση, ίσως θα πρέπει να κοιτάξουμε κάτι εναλλακτικό στο μέλλον.”

-Πότε υπολογίζει την επιστροφή του στους αγώνες;

“Ξέρω από τον παλιότερο τραυματισμό μου (2010) ότι η διαδικασία αποκατάστασης είναι κάτι στο οποίο η βελτίωση γίνεται αργά, μέρα με την ημέρα. Φυσικά ο πόνος είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας για την εξέλιξη… έχουμε ήδη ξεκινήσει σιγά – σιγά και στον βαθμό που μπορούμε, τις φυσιοθεραπείες. Ο επόμενος αγώνας, μετά το Misano, είναι στην Aragon αλλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο 22 μέρες μετά το ατύχημα να είμαι σε θέση να αγωνιστώ. Την προηγούμενη φορά, (σσ εννοεί στον προηγούμενο τραυματισμό του στο Mugello το 2010) μου πήρε 40 ημέρες για να επιτρέψω στις πίστες. Αυτό το τραύμα δεν είναι τόσο επώδυνο βέβαια αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι σίγουρο. Αν δεν τα καταφέρω στην Aragon, θα το προσπαθήσω για το Motegi. ”

…και ο Valentino έκλεισε με έναν χαιρετισμό:

“Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη, είναι πραγματικά κρίμα το ότι δεν θα καταφέρω να αγωνιστώ στο Misano, θα βάλω τα δυνατά μου για να επθιστρέψω όσο πιο γρήγορα μπορώ.”
 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 13:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon