.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2017 12:23

Η Φινλανδία στο “καλεντάρι” των MotoGP!

 

Το 2019 ο πρώτος αγώνας στη νέα πίστα

 

Συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας υπεγράφει μεταξύ της διοργανώτριας αρχής των MotoGP και των υπεύθυνων του KymiRing στην Φινλανδία για την διεξαγωγή αγώνων του πρωταθλήματος GP, στην νέα πίστα.

Το υπό κατασκευή KymiRing, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018, βρίσκεται στην Νότιο Φινλανδία και πέρα από την πίστα θα μπορεί να φιλοξοενεί συναυλίες και άλλα μεγάλα event, ενώ στις εγκαταστάσεις του θα υπάρχουν ξενοδοχείο, εκθεσιακός χώρος και πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής.

Πρόκειται για ένα έργο που θα προσελκύει κόσμο απ΄όλη την Σκανδιναβία και την Βόρεια Ευρώπη και στον πρώτο αγώνα των MotoGP που θα διεξαχθεί εκεί, το 2019, αναμένεται να προσέλθουν περισσότεροι από 100.000 θεατές, με τις εγκαταστάσεις του KymiRing, να μπορούν φυσικά να εξυπηρετήσουν αυτό το πολυπληθές κοινό.

Η μήκους 4,6 χιλιομέτρων πίστα, έχει σχεδιαστεί από την βρετανική Apex Circuit Design, ενώ πιστοποιείται στην ψηλότερη κλίμακα βαθμονόμησης των FIA και FIM. Η φορά της είναι δεξιόστροφη και έχει συνολικά 18 καμπές, 9 δεξιές και 9 αριστερές, με θετικές κλίσεις από 1,5% έως και 10%, ενώ η διαφορά από το χαμηλότερο στο υψηλότερο σημείο, είναι 18 μέτρα.

Το Φιναλανδικό GP, θα είναι προφανώς το… βορειότερο της σεζόν και –εξυπακούεται- ότι η ημερομηνία διεξαγωγής του θα είναι μέσα στο καλοκαίρι.   

Μια virtual γεύση από τη νέα αυτή πίστα, μπορείτε να πάρετε με το video που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2017 12:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon