.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 13:44

Το bLU cRU της Yamaha για το 2017 - Off & On road!

 

Πλατφόρμα για νέα ταλέντα στους αγώνες μοτοσυκλέτας

 

Το πρόγραμμα bLU cRU της Yamaha είναι μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για να στηρίξει τους εκκολαπτόμενους ταλαντούχους αναβάτες αγώνων τόσο όσον αφορά στο MX όσο και στην ασφάλτινη οδήγηση πίστας. Αυτή η πλατφόρμα δημιουργεί ένα ασφαλές, επαγγελματικό περιβάλλον με σκοπό να ενθαρρύνει, να καλλιεργήσει και να αναπτύξει τα μελλοντικά αστέρια των αγώνων, με την καθοδήγηση και την ασύγκριτη πείρα της Yamaha στο χώρο.

Η πλατφόρμα bLU cRU εκπροσωπείται επίσης στις κορυφαίες θέσεις κάθε διεθνούς διαγωνισμού που διοργανώνει η Yamaha. Οι κορυφαίοι επίσημοι αναβάτες της Yamaha Racing στις διοργανώσεις MXGP, Enduro, Dakar, WorldSBK, WSS και Endurance έχουν την ευθύνη να διαδραματίζουν το ρόλο των πρεσβευτών του bLU cRU. Αυτοί οι εκλεκτοί αναβάτες αγώνων αποτελούν παράδειγμα για τη νέα γενιά οδηγών αγώνων του αύριο, διατηρούν ψηλά τις σημαντικές αξίες για τους αγώνες και την εκπροσώπηση των κατασκευαστών, συμπεριλαμβανομένων των επιδόσεων, της εκπαίδευσης, της αφοσίωσης, του σεβασμού, της υγείας και της καλής σωματικής κατάστασης. Το πνεύμα της επιτυχίας και η συμπεριφορά τους, τόσο στα ΜΜΕ όσο και στους λάτρεις των αγώνων, δημιουργούν το πρότυπο για την αυριανή γενιά των αναβατών του bLU cRU.

Στο χώμα με το YZ125

Για τους νεαρούς φιλόδοξους αναβάτες αγώνων εκτός δρόμου, το Κύπελλο YZ125 bLU cRU είναι η τέλεια διοργάνωση για την είσοδό τους στην πυραμίδα αναβατών αγώνων της Yamaha. Οι αναβάτες που συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα μηχανών 125 κ.εκ. της χώρας τους χρησιμοποιώντας την Yamaha YZ125 μπορούν να υποβάλουν αίτηση πριν από την έναρξη της σεζόν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Μόλις γίνουν δεκτοί, θα λάβουν ένα πακέτο bLU cRU με ορισμένα προνομιακά είδη, όπως ρουχισμό Yamaha Racing Paddock Blue, ένα σετ αυτοκόλλητων bLU cRU για την YZ125 τους και πολλά ακόμα.

Οι αναβάτες που θα κατακτήσουν τις κορυφαίες θέσεις (έως 44 άτομα το ανώτερο) στα εθνικά τους πρωταθλήματα, θα φτάσουν στο μεγάλο τελικό (Superfinale) του Κυπέλλου YZ125. Πρόκειται για έναν πραγματικό διεθνή αγώνα που γίνεται στα πλαίσια της μεγαλύτερης διοργάνωσης MX παγκοσμίως, του Monster Energy Motocross of Nations στο Matterley Basin του Ην. Βασιλείου. Οι τρεις κορυφαίοι αναβάτες του αγώνα μαζί με δύο επιλαχόντες θα λάβουν μέρος σε ένα μοναδικό πρόγραμμα Yamaha Masterclass υπό την καθοδήγηση και τη διδασκαλία των πρεσβευτών του bLU cRU. Από εκεί θα επιλεγεί ένας τυχερός αναβάτης, ο οποίος θα γίνει μέλος της ομάδας MJC της Yamaha και θα συμμετάσχει ως επίσημος αναβάτης της ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα EMX125 του 2018.

Το 2016 έλαβε χώρα η εναρκτήρια διοργάνωση του Κυπέλλου YZ125. Ο 15χρονος Σουηδός αναβάτης Tim Edberg εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του, τόσο στο εθνικό πρωτάθλημα της χώρας του όσο και στο Superfinale, αλλά και στο πρόγραμμα Masterclass με τον David Philippaerts, οπότε έγινε ο πρώτος αναβάτης που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα bLU cRU εκτός δρόμου και κέρδισε μια θέση στην επίσημη ομάδα MJC EMX125 της Yamaha για το 2017.

Στην άσφαλτο με το YZF-R3

Το 2017 το πρόγραμμα bLU cRU επεκτείνεται και στην πίστα, καθώς η Yamaha Racing θέλει να μοιραστεί την πλούσια πείρα της στους αγώνες και με τα αυριανά αστέρια των αγώνων σε δρόμο. Έξι δυναμικοί αναβάτες που ξεχώρισαν σε εθνικά ή διεθνή πρωταθλήματα θα επιλεγούν για να αγωνιστούν στην κατηγορία WSS300 με τη Yamaha YZF-R3 τους και τον πλήρη εξοπλισμό των αναβατών του bLU cRU.

Στο τέλος της σεζόν του 2017, στους 14 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Masterclass θα συμπεριληφθούν οι δύο νικητές της Ιταλικής και της Γαλλικής διοργάνωσης R3 Challenge, τρεις αναβάτες από τα Κύπελλα R3 της Ολλανδίας και της Ελλάδας αντίστοιχα και δύο ακόμα επιλαχόντες από τις διοργανώσεις R3 Challenge της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Οι νικητές της Ιταλικής και της Γαλλικής διοργάνωσης R3 Challenge θα αποφοιτήσουν αυτόματα από το πρόγραμμα Masterclass και μαζί με έως και έξι ακόμα αποφοίτους θα συμμετάσχουν στην κατηγορία WSS300 2018 στο Πρωτάθλημα WorldSBK.

Αυτοί οι οκτώ αναβάτες (2 νικητές + 6 από το πρόγραμμα Masterclass) θα αποκτήσουν το προνομιακό πακέτο R3 bLU cRU, το οποίο είναι αφιερωμένο στην υποστήριξη των νεαρών αναβατών μέσα στο περιβάλλον των διεθνών αγώνων. Τα προνομιακά είδη περιλαμβάνουν κομμάτια του κιτ αγωνιστικού εξοπλισμού, υποστήριξη Race Service στην πίστα, ένα πλήρες κιτ ρουχισμού Paddock και πολλά άλλα. Οι αναβάτες θα συμμετάσχουν στο δικό τους "αγώνα" στα πλαίσια του Πρωταθλήματος και ο κορυφαίος αναβάτης θα ανέβει ψηλότερα στην αγωνιστική πυραμίδα και θα συμμετάσχει στην επίσημη ομάδα STK600 της Yamaha ως επίσημος οδηγός της ομάδας την επόμενη σεζόν!

Οι λάτρεις των αγώνων θα μπορούν να παρακολουθούν τις δραστηριότητες των φερέλπιδων μελών του bLU cRU σε όλη της διάρκεια της σεζόν με τακτικές ενημερώσεις στα ψηφιακά κανάλια της Yamaha Racing, όπως η τοποθεσία Yamaha-racing.com και τα κανάλια στα κοινωνικά δίκτυα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 13:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon