.
Κατηγορία Άλλοι
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 17:12

Παγκόσμιο Enduro - Αποσύρεται ο Ivan Cervantes

 

Μόνο Rally Raid του χρόνου για τον μεγάλο Ισπανό αναβάτη 

 

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει ήδη πάρει την απόφασή του και το ISDE, όπου συμμετέχει με την ομάδα της Ισπανίας θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τους συμπατριώτες του, να τον θαυμάσουν ζωντανά.

Οι σοβαροί τραυματισμοί το 2015, είναι ο βασικός λόγος που οδήγησε τον μεγάλο Ισπανό αναβάτη, στην απόφασή να αποσυρθεί, από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro. «Ανακαλύπτω επίσης ότι οι νέοι αναβάτες που έρχονται είναι όλο και πιο γρήγοροι», συμπλήρωσε ο Ισπανός, ενώ πρόσθεσε: «Σιγά-σιγά καταλαβαίνω ότι δεν μου απομένει και πολύς χρόνος σε αυτό το επίπεδο. Του χρόνου θα επικεντρώσω τις δυνάμεις μου στους αγώνες Rally-Raid, οπότε αυτός εδώ είναι ένας από τους τελευταίους μου αγώνες Enduro επιπέδου παγκοσμίου».

Για το γεγονός ότι αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο, ίσως τελευταία φορά μπροστά στο κοινό της πατρίδας του ο Cervantes δήλωσε: «..αυτή θα είναι μία δύσκολη (ψυχολογικά) εβδομάδα για μένα γι αυτό το λόγο…όταν αγωνίζεσαι στη χώρα σου προσπαθείς να δώσεις ακόμη περισσότερα γι αυτό και στοχεύουμε, σαν ομάδα, να φέρουμε πραγματικά καλά αποτελέσματα, χωρίς να πιέσουμε τους εαυτούς μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει.»

O Cervantes γεννήθηκε το 1982 στο Cambrils. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τους αγώνες ξεκίνησε το 1998. Έχει κερδίσει πέντε τίτλους σε εθνικό επίπεδο και τέσσερις παγκόσμιους τίτλους, δύο στην κατηγορία Ε1 (2005, 2006) και δύο στην Ε3 (2007, 2009). Όλους τους παγκόσμιους τίτλους τους έχει κερδίσει με ΚΤΜ και έχει περάσει σχεδόν ολόκληρη την καριέρα του οδηγώντας μοτοσικλέτες της αυστριακής εταιρίας. Είναι ο πρώτος Ισπανός αναβάτης που κέρδισε παγκόσμιο τίτλο στην Ε1, ενώ αρχικά ξεκίνησε την καριέρα του σαν αναβάτης MX. Στο ISDE αγωνίστηκε για πρώτη φορά το 2002 και μετρά 11 συμμετοχές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 14:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon