.
Κατηγορία TEXNIKA
Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 11:07

Τεχνικό - BMW Dynamic Brake Light

 

Υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας!

 

 

Η BMW Motorrad λανσάρει το dynamic brake light. Υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας με βελτιωμένη λειτουργία φωτός στο φρενάρισμα. Το ABS Pro με dynamic brake light διατίθεται για έξι μοντέλα από το 2016. Όταν ο αναβάτης μιας μοτοσυκλέτας φρενάρει, είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό να γίνεται αντιληπτό από τους οδηγούς που ακολουθούν. Γι’ αυτό, η BMW Motorrad εξέλιξε το dynamic brake light στο πλαίσιο της Στρατηγικής “Safety 360°”. Η λειτουργία αυτή προειδοποιεί ακόμα καλύτερα τους οδηγούς των οχημάτων που ακολουθούν μόλις η προπορευόμενη μοτοσυικλέτα φρενάρει.


Η πρόσθετη λειτουργία brake light, που προορίζεται αποκλειστικά για τις αγορές της Ε.Ε., προειδοποιεί τα οχήματα που ακολουθούν σε δύο στάδια για απότομο φρενάρισμα της προπορευόμενης μοτοσυκλέτας ή ενεργοποίηση του ABS. Το πρώτο στάδιο τίθεται σε λειτουργία όταν η μοτοσυκλέτα επι&beta;ραδύνει από ταχύτητες άνω των 50 km/h. Σε αυτή την περίπτωση το φως φρένου ανα&beta;οσ&beta;ήνει με συχνότητα 5 Hz. Όταν η μοτοσυκλέτα πλησιάζει να σταματήσει (< 14 km/h), αναλαμ&beta;άνουν δράση τα alarm σε δεύτερο στάδιο, τα οποία παραμένουν ενεργοποιημένα έως ότου η μοτοσυκλέτα επιταχύνει πάνω από 20 km/h.

ABS Pro με dynamic brake light διατίθεται για έξι μοντέλα από το 2016.
Το dynamic brake light διατίθεται προαιρετικά από το εργοστάσιο σε συνδυασμό με το ABS Pro (σε συνδυασμό με το προαιρετικό “Ride Modes Pro”) από το 2016 για τα μοντέλα R 1200 GS, R 1200 GS Adventure και S 1000 XR. Οι πολυτελείς μοτοσυκλέτες τουρισμού K 1600 GT, GTL και GTL Exclusive θα προσφέρουν αυτό το στοιχείο στάνταρ από το 2016 – συμπληρώνοντας άριστα το ABS Pro.

Συγκριτικά με το συμ&beta;ατικό ABS, το ABS Pro προσφέρει αυξημένη ασφάλεια στο φρενάρισμα στις στροφές, επιτρέποντας την υποστήριξη του ABS. Στις στροφές το ABS Pro εμποδίζει το μπλοκάρισμα των τροχών ακόμα και σε ξαφνικό, απότομο φρενάρισμα. Αυτό μειώνει τις απότομες αλλαγές στη δύναμη που απαιτείται στο τιμόνι κατά τους ελιγμούς με ταυτόχρονο φρενάρισμα, ενώ εμποδίζει την ανεπιθύμητη ανύψωση του πίσω τροχού. Τα οφέλη του ABS Pro για τον ανα&beta;άτη είναι ευαίσθητη απόκριση και υψηλό επίπεδο σταθερότητας στο φρενάρισμα και τη συμπεριφορά καθώς και &beta;έλτιστη επι&beta;ράδυνση στις στροφές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 11:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon