.
Κατηγορία Dragster
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011 03:02

Συνέντευξη - Νόντας Λογοθέτης

 

Μοναχικός καβαλάρης

 


Του Τάκη Μανιάτη

Σε αυτή τη χώρα, όλα πάνε πίσω. Ειδικά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό έχουμε βρεθεί πολλές φορές θεατές όταν κάποιο ταλέντο μένει ανεκμετάλλευτο, ενώ θα μπορούσε άνετα να κάνει καριέρα αν θα βρισκόταν στο εξωτερικό. Το δικό του όνειρο φαίνεται να κυνηγάει αυτό τον καιρό ο Νόντας Λογοθέτης, ο οποίος βρίσκεται αραιά και που στην Ιταλία, συμμετέχοντας σε αγώνες και διαγωνισμούς freestyle motocross. ‘’Μου αρέσει η οδήγησή του, θέλω να τον βοηθήσω, θα τον εντάξω στην ομάδα μου’’, μας είπε λίγο καιρό πριν ο Edgar Torronteras, ο πρωταθλητής FMX που συναντήσαμε στο Athens Supercross. Έτσι κι εμείς, περιμέναμε να γυρίσει από το ταξίδι του στην Ιταλία - πάντα για το Freestyle Motocross, ο Νόντας για να μιλήσουμε μαζί του και να μάθουμε τι περνάει ένας μοναχικός καβαλάρης τέτοιου είδους στη χώρα μας.

Μοναχική πορεία

Bikeit: Ποιά ήταν η η σχέση σου με το Motocross πρωτού περάσεις στο επόμενο επίπεδο;

Νόντας Λογοθέτης: Ήταν και είναι η ζωή μου, αυτό που αγαπώ και πάνω σε αυτό δημιουργώ. Κάποιοι δεν το νιώθουν και άλλοι μου έχουν πει πολλές φορές να τα παρατήσω όλα και να πάω να δουλέψω. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να αντιληφθούν αυτό που θέλω να κάνω, το οδηγικό επίπεδο που κυνηγάω, τους στόχους που θέλω να πετύχω με το σπορ που αγαπώ..

Bikeit: Πότε και πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το Freestyle Motocross - FMΧ;

Ν.Λ.: Συμμετέχοντας σε αγώνες Motocross στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και σε βαλκανικούς, κατάφερα να κερδίσω εμπειρίες. Τότε κατάφερε να έρθω πιο κοντά στο μηχανάκι μου, να γίνω ένα σώμα. Ολοκληρώνοντας τον δικό μου κύκλο αγωνιστικά μέσα στο Motocross, αποφάσισα ότι αυτό που με γεμίζει είναι περισσότερο το freestyle, που είναι πιο κοντά στο Lifestyle που έχω επιλέξει. Τώρα με το Terrorist Park στην Λιβαδιά, που είναι και ο προσωπικός μου χώρος προπόνησης, μπορώ να εξελίξω τις δυνατότητές μου.

Bikeit: Πότε ουσιαστικά ξεκίνησες να κάνεις τέτοιους είδους άλματα και πως ένιωσες με την αλλαγή αυτή;

Ν.Λ.: Ξεκίνησα πριν τέσσερα χρόνια αλλά τα τελευταία δυόμιση μπορώ να πω ότι κάνω σοβαρή προπόνηση στην Λιβαδειά, έχοντας τις στοιχειώδεις υποδομές.

Bikeit: Ποιά είναι τα προβλήματα που συνάντησες στην αρχή, πως σε αντιμετώπισαν οι γύρω σου;

Ν.Λ.: Στην αρχή δεν είχα που να κάνω προπόνηση και επειδή ήμουν πιο μικρός και ανερχόμενος, 18 ετών, δεν με άφηναν να κάνω κάθε μέρα οι γονείς μου. Οι πιο κοντινοί μου μάλιστα μου έλεγαν, ‘’καλά, δεν βαρέθηκες να χτυπάς;;;’’

Οι αλλαγές και η αρχή

Bikeit: Από ποιον εμπνεύστηκες και ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Freestyle Motocross;

Ν.Λ.: Ξεκίνησα χαζεύοντας στο internet και μετά είχα τις επηρροές μου από τους πρώτους Έλληνες που ασχολούνταν εκείνο τον καιρό, από τον Κώστα Στέλλα και τον Nick Riris.Τι αλλαγές χρειάστηκε η μοτοσυκλέτα σου για να αντεπεξέρθει σε αυτή τη χρήση; Πολλές αλλαγές έγιναν στις αναρτήσεις. Έβαλα σκληρότερα ελατήρια τόσο μπροστά όσο και πίσω, για να αντέχουν τις προσγειώσεις. Επίσης, τοποθέτησα πιο χοντρά λάδια στο μπροστινό σύστημα. Στα περιφερειακά, έκανα τροποποίηση στην σέλα, η οποία έχει τώρα λιγότερο αφρώδες για να έχω περισσότερο χώρο να κινούμαι. Τα πίσω number plates είναι κομμένα για να μπορώ να πιάνομαι από το υποπλαίσιο σε κάποια κόλπα όπως το superman.

Bikeit: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μάθεις ένα νέο κόλπο;

Ν.Λ.: Όλα πάνε βήμα – βήμα. Πρώτα μαθαίνω κάποιο κόλπο και μετά εξαρτάται από το πόσο θέλω να πιέσω τον εαυτό μου. Όταν έχω φτάσει σε ένα καλό οδηγικό επίπεδο και διαλέξω ποια κόλπα θέλω να κάνω, μπορεί και σε μία ημέρα να το επιτύχω. Για να το τελειοποιήσω βέβαια, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος, καλή ημέρα με άπνοια και πολλή φαντασία.

Bikeit: Ποιό είναι το αγαπημένο σου κόλπο;
Ν.Λ.: Όλα έχουν το ενδιαφέρον τους, αλλά αυτό που μου αρέσει πιο πολύ είναι το rock solid combinations.

Από χόμπι, επάγγελμα

Bikeit: Πόσο δύσκολο είναι να βρεις χορηγούς για αυτό το είδος αγώνων;

Ν.Λ.: Είναι αρκετά δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Μετά από τρία χρόνια οδήγησης freestyle και δέκα χρόνια motocross, επιτέλους μπορώ να πω ότι έχω τους χορηγούς που πάντα ήθελα: Monster Energy Drink, KRD, SPY, FOX, Microxtreme, DVS, Live in color Tattoo.

Bikeit: Πιστεύεις ότι στην Ελλάδα, μπορείς να ζήσεις από αυτό;

Ν.Λ.: Μπάααα! Στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να ζήσω από αυτό και μάλλον ακατόρθωτο, μιας και δεν διοργανώνουμε freestyle events. Το μοναδικό και μεγαλύτερο ίσως event είναι το Athens Supercross το οποίο κατά γενική ομολογία φέτος ήταν το καλύτερο. Οι ελπίδες μου έχουν στραφεί στο εξωτερικό, και αυτό κυνηγάω τώρα.

Bikeit: Στο εξωτερικό, το FMX είναι επάγγελμα για πολλούς αναβάτες. Πως πιστεύεις ότι πρέπει να κινηθείς;
Ν.Λ.: Πρέπει καταρχάς να μην τραυματιστώ, και όπου πάω, σε όλα τα events, να κάνω πολύ καλά shows και γνωριμίες με άλλους FMX promoters. Στην Τουρκία εδώ και δύο χρόνια έχω δημιουργήσει ένα πολύ καλό profile λόγω του ότι φέτος έκανα πολλά show, κι έτσι έχτισα καλές γνωριμίες. Από φέτος, στην Ευρώπη μέσω άλλων αναβατών από το εξωτερικό, κλείνω δουλειές σχεδόν έξι μήνες το χρόνο. Κάνω προπόνηση όσο πιο συχνά γίνεται έτσι ώστε να μπορώ να πάω μπροστά.

Πορεία στο εξωτερικό

Bikeit: Ποιά είναι τα όνειρά σου για το μέλλον

Ν.Λ.: Θέλω να φτάσω σε ένα οδηγικό επίπεδο μοναδικό για την Ελλάδα, και στη συνέχεια να συμμετέχω σε διάφορους διαγωνισμούς freestyle στην Ευρώπη.

Bikeit: Πως νιώθεις μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας, να γνωρίζεσαι με τον Torronteras, και να σου λέει ότι θέλει να σε βοηθήσει και να σε βάλει στην ομάδα του;

Ν.Λ.: Αυτό ήταν κάτι που δεν το περίμενα και πραγματικά το χρειαζόμουν! Ήταν κάτι σαν μία ελπίδα για να συνεχίσω το FMX.

Bikeit: Πως σε αντιμετωπίζουν πλέον οι γύρω σου, όταν διαπιστώνουν ότι προχωράς σταθερά, και συμμετέχεις σε διεθνή event;

Ν.Λ.: Πολλοί ζηλεύουν, πολλοί γουστάρουν, άλλοι αδιαφορούν, κανένας φυσικά δεν καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι να είσαι μόνος σου σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Νόντας είναι γεννημένος στις 3 Δεκεμβρίου του 1984, κάτοικος Αμαρουσίου, και ασχολείται επαγγελματικά με το FMX τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ συνολικά οκτώ χρόνια με το motocross. Κατάφερε μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει την αγάπη του επάγγελμα και να κυνηγήσει τα όνειρά του, ενώ έχει σπόνσορες παράλληλα σε τρία σπορ: BMX, FMX και snowboard! Είναι άρρωστος με τα extreme sports και όπως δηλώνει “θέλω ότι κάνω να το κάνω καλά”. Και απ’ ότι φαίνεταιι, το πέτυχε!

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon