.
Κατηγορία Kymco
Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 10:52

Kymco K-XCΤ 300i - Πρώτη επαφή

 

Εικόνες από το μέλλον

 



Του Τάκη Μανιάτη
Συνεργάστηκε η Τζέην Σαμπανίκου

Σύγχρονο σχεδιαστικά, όμορφο οπτικά, κορυφαίο ποιοτικά. Το νέο K-XCT 300i της Kymco ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στην δημοφιλή κατηγορία των scooter 300 κυβικών.

Το “νιώθεις” γρήγορα


Αρκεί λίγη ώρα οδήγησης και “συνεύρεσης” με ένα scooter για να διαπιστώσεις αν αυτό είναι καλό ή όχι; Σίγουρα παίρνεις μία πρώτη γεύση από τις ικανότητες του και έπεται άλλωστε και το πολυήμερο τεστ στο οποίο θα ανακαλύψεις τις θετικές και αρνητικές πτυχές του. Στην περίπτωση του K-XCΤ 300i, μας μαγνήτισε αμέσως το μπλε ελεκτρίκ χρώμα του μοντέλου που οδηγήσαμε, το οποίο αναδεικνύει τις αιχμηρές γραμμές της σχεδίασής του – σε αντίθεση με τα ποιο συντηρητικά λευκό και μαύρο. Στο μπλε, φαίνονται ξεκάθαρα οι επιθετικές γραμμές στο μπροστινό τμήμα, με το μπλε fering να προστατεύει άριστα τον αναβάτη, και να δείχνει ότι προέρχεται από μεγαλύτερου κυβισμού scooter. Όσο για την μαύρη ζελατίνα; Ταιριάζει και αυτή άριστα στην σχεδίαση ενώ στο άνω τελείωμά της θα έλεγε κανείς ότι προέρχεται από το όχημα του batman. Τα πόδια του αναβάτη στην αρχή βρίσκουν στις πλαϊνές εκτάσεις του fering αλλά σύντομα το συνηθίζεις και τα τοποθετείς λίγο πιο μέσα, ώστε να είσαι άψογα προστατευμένος.
Η θέση οδήγησης είναι άνετη, ούτε ψηλή, ούτε χαμηλή, θα έλεγα βολική, και η ύπαρξη τούνελ ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη, ελέω πλαισίου – χωροδικτύωμα, περιορίζει τον χώρο φόρτωσης εκεί – αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα όταν έχεις ένα ισχυρό πλαίσιο να φροντίζει για την ασφάλειά σου. Το πάνελ των οργάνων είναι… διαστημικό, με όλες τις ενδείξεις να είναι ευανάγνωστες. Ένα μικρό ντουλαπάκι στην αριστερή πλευρά θα βολέψει γάντια και χαρτιά, ο χώρος κάτω από τη σέλα είναι πιο άνετος και χωράει άνετα ένα κράνος full face και αδιάβροχα ή άλλα πράγματα.

Άνεση στο δρόμο

Πως κάθεται ο συνεπιβάτης; Κάθεται ξεκούραστα, όχι ψηλότερα από τον αναβάτη ώστε να του έρχεται στην πλάτη από τα φρένα, αλλά τόσο άνετα ώστε να μην ασχολείσαι με αυτόν, ενώ το μερίδιο που του αναλογεί είναι εξαιρετικό.
Στο δρόμο; Είναι πολύ πιο μαζεμένο σε διαστάσεις απ’ ότι αρχικά δείχνει. Μπορεί βλέποντάς το να πιστεύεις ότι θα οδηγήσεις ένα BMW C 650GT, αλλά οδηγικά είσαι πολύ κοντά σε ένα Honda SH 300i. Η βάση του Downtown που επιλέχθηκε ώστε να “χτιστεί” το K-XCΤ 300i, έχει γίνει sport σε αίσθηση και αυτό φαίνεται από την πρώτη στιγμή που κάθεσαι στη σέλα του.
Το K-XCΤ300i είναι σβέλτο στην πόλη, περνάει άνετα ανάμεσα από αυτοκίνητα με λίγη προσοχή στους καθρέπτες, στρίβει με λιγοστή προσπάθεια σαν να κουμαντάρεις ένα μικρότερου κυβισμού scooter. Ο κινητήρας τεχνολογίας G5 εμφανίζει την δύναμή του από τις χαμηλές στροφές και νιώθεις το τράβηγμα αμέσως μόλις ανοίγεις το γκάζι. Είναι σίγουρα πιο δυνατό στις χαμηλές στροφές από ένα SH αλλά αυτό που παίζει ρόλο είναι η άνεση με την οποία μπορείς να το οδηγάς σε αργούς ρυθμούς – και όχι απαραίτητα η αμεσότητα της απόδοσης.

Sport, προσιτό, φιλικό


Η ήρεμη λειτουργία έρχεται να δώσει φιλικό χαρακτήρα σε ένα scooter που όταν ανεβαίνουν οι ταχύτητες δείχνει τις sport διαθέσεις του.
Και με τα χαρακτηριστικά LED φώτα ημέρας στο μπροστινό τμήμα, έρχεται και η τιμή του στα 4.495euro να δώσει ένα χτύπημα στην αγορά και να μας κάνει να ανυπομονούμε την ημέρα που θα το κρατήσουμε περισσότερο καιρό για δοκιμή.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Kymco
Μοντέλο XCT 300i 
Αντιπρόσωπος Moto Trend A.E.
Τιμή 4.495euro
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας
Τύπος Μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος
Χωρητικότητα (cc) 289,9
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 72,2 x 72mm
Συμπίεση 10.8 : 1
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός EFI
Εκκίνηση  Μίζα
Μετάδοση Αυτόματη, μεταβλητή, με ιμάντα CVT
Πλαίσιο
Τύπος Ατσάλινο, σωληνωτό
Μήκος (mm) 2.120
Πλάτος (mm) 785
Ύψος (mm) 1280
Μεταξόνιο (mm) 1.450
Ύψος σέλας (mm) 810
Βάρος (kg) 164
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (lt) 11
Αναρτήσεις
Μπροστά Τηλεσκοπικό μπροστινό σύστημα
Πίσω Δύο αμορτισέρ, με προφόρτιση ελατηρίων
Τροχοί / Ελαστικά
Εμπρός 120/70 - 14 
Πίσω 150/70R - 13 
Φρένα
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου 260mm με δαγκάνα τριών εμβόλων
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 260mm με δαγκάνα δύο εμβόλων
Μέγιστη ιπποδύναμη 27,8hp / 7,750 σ.α.λ.
Μέγιστη ροπή 29Nm / 6.500 σ.αλ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 19:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - Kymco G-Dink 300i Παρουσίαση – Kymco Xciting 400i 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon