.
Κατηγορία Kymco
Δευτέρα, 20 Μαϊος 2013 12:31

Παρουσίαση – Kymco Xciting 400i 2013

 

Σχεδιάζοντας εμπειρίες οδήγησης !

 



Με νέα ξεχωριστή σχεδίαση, το νέο μέλος της σειράς Xciting αποτελεί την καινούρια αντίληψη στα scooter με sport χαρακτηριστικά. 

Για όλες τις χρήσεις

Στην πόλη, στο επαρχιακό δίκτυο ή την Εθνική οδό, ο αναβάτης θα ανακαλύψει μαζί του νέες διαστάσεις στη μετακίνηση, σε μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης. Είναι η τέλεια πρόταση για τους ανθρώπους που θέλουν να κινούνται με scooter στην πόλη και δεν διστάζουν να ταξιδέψουν και εκτός αυτής. Σχεδίαση και κεντρική φιλοσοφία: όλα για την Ασφάλεια !
Η ομάδα έρευνας και εξέλιξης της KYMCO κινήθηκε κάτω από ένα συγκεκριμένο σχεδιαστικό «δόγμα», προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα σύνολο Ασφάλειας & Ευελιξίας, ανεβάζοντας τον πήχη της κατηγορίας.
Έτσι, όλα ξεκίνησαν από τη σχεδίαση του πλαισίου, πάνω στη φιλοσοφία των μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλετών: άκαμπτο, ελαφρύ και με γρήγορη γεωμετρία.
Επέλεξαν τη λύση του περιμετρικού χωροδικτυώματος και μείωσαν το μεταξόνιο στα 1.567mm, έχοντας έτσι τη βάση που πάνω της θα στηριχθεί τόσο ο κινητήρας, αλλά και η όλη συμπεριφορά του συνόλου.

Κορυφαίες αναρτήσεις - φρένα

Επιλέχθηκε εμπρόσθιο πιρούνι διαμέτρου 41mm με έδραση σε διπλές πλάκες τιμονιού. Αποτέλεσμα αυτού είναι το εμπρός σύστημα να παραμένει ομοίως άκαμπτο, χωρίς ταλαντώσεις, με άμεση ανταπόκριση στις απότομες εναλλαγές πορείας και την απαραίτητη αίσθηση και απόδοση κατά τη διάρκεια ενός βίαιου φρεναρίσματος.
Η αίσθηση απόλυτης ακρίβειας σε όλες τις ταχύτητες, κυριαρχεί. Έτσι, ο χειρισμός του scooter κινείται σε απίστευτα φιλικά επίπεδα για τον αναβάτη, ενώ η αίσθηση κατανομής του βάρους εμπρός και πίσω δείχνει τις αρετές της στις αυξημένες ανάγκες της αστικής μετακίνησης.
Σε αυτό συμβάλει και το γενικό “weight lifting” σε πολλά σημεία του νέου Xciting 400i, κάνοντάς το να παραμένει κάτω από 200 κιλά - 199 κιλά κενό - μειώνοντας την κατανάλωση και αυξάνοντας την οικονομία χρήσης αλλά και την αυτονομία του συνόλου.
Στα φρένα υπάρχουν πλέον 2 πλευστοί δίσκοι τύπου “μαργαρίτα” Ø280mm με ακτινικές δαγκάνες εμπρός και πλευστός δίσκος Ø260mm. πίσω, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερη πληροφόρηση και αίσθηση κατά το φρενάρισμα.
Οι τροχοί είναι διαμέτρου 15” εμπρός και 14” πίσω με ζάντες ελαφρού κράματος νέας σχεδίασης.
Νέα σέλα που προσφέρει καλύτερη θέση οδήγησης για απόλυτο έλεγχο του οχήματος σε όλες τις συνθήκες, ενώ ταυτόχρονα παρέχει μεγαλύτερη άνεση στο συνεπιβάτη. Είναι επενδεδυμένη με νέο αντιολισθητικό υλικό.

Κινητήρας : ένας G5-SC ικανός για όλα

 Το νέο Xciting κινεί ένας νέος 400άρης κινητήρας τεχνολογίας G5-SC, ένα πραγματικό «διαμάντι» που
ενσωματώνει ότι πιο προηγμένο κυκλοφορεί σήμερα στους κινητήρες νέας γενιάς, με έμφαση στις επιδόσεις και στην οικονομία.
Το υγρόψυκτο σύνολο χωρητικότητας 399cc διαθέτει τροφοδοσία καυσίμου με ηλεκτρονικό ψεκασμό και φτάνει σε απόδοση τους 36 ίππους στις 7.500 στροφές, με τη ροπή να βρίσκεται στα 37,7 Nm στις 6250.
Το κάρτερ λαδιού είναι ανεξάρτητο, με ενσωματωμένο σύστημα ψύξης του λιπαντικού. Ο νέος κινητήρας έχει σημαντικά μικρότερο όγκο και βάρος, φτάνοντας να είναι 16 κιλά πιο ελαφρύς από αυτόν του Xciting 500!

Νέα μετάδοση με τριπλή έδραση

Το νέο σύστημα μετάδοσης, που χρησιμοποιεί νέα προηγμένα υλικά τριβής και η τριπλή έδραση των αξόνων (στροφάλου και διαφορικού) συμβάλουν στο ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο θορύβου και στην εξαιρετικά γραμμική λειτουργία.
Σχεδίαση & Ποιότητα κατασκευής : Ότι χρειάζεται ο αναβάτης, από ένα απόλυτο σύνολο!
Στον αισθητικό τομέα οι σχεδιαστές του Xciting δμιούργησαν από την αρχή ένα ενιαίο σύγχρονο σύνολο, ακολουθώντας σχεδιαστικές τάσεις που συνδυάζουν υψηλή αισθητική με sport πινελιές. Οι εμπρός προβολείς είναι ισχυροί, με τεχνολογία LED DLR, ενώ το πίσω φωτιστικό σώμα έχει ενσωματωμένα Led guides. Νέας σχεδίασης είναι επίσης και ο ανεμοθώρακας, εξασφαλίζοντας χαμηλή αντίσταση στον αέρα, παράλληλα με μεγαλύτερη προστασία του αναβάτη στις υψηλές ταχύτητες ταξιδιού.
Ο χώρος κάτω από τη σέλα φτάνει στα 43 λίτρα, φιλοξενώντας με άνεση κράνος, αδιάβροχα και αφήνοντας χώρο για μικροαντικείμενα.
Τέλος, o αναβάτης έχει στη διάθεσή του ψηφιακά όργανα με πλήρεις ενδείξεις σε οθόνη υγρών κρυστάλλων υψηλής αντίθεσης, με το στροφόμετρο να παραμένει αναλογικό, τονίζοντας τη sport εμφάνιση.

Κύρια χαρακτηριστικά

• Άκαμπτο πλαίσιο & πιρούνι με διπλές πλάκες έδρασης
• Ιπποδύναμη: 36,04 Ηp / 7500 σαλ
• Ροπή: 37,7 Nm / 6250 σαλ
• Συνολικό βάρος: 199 κιλά
• Δισκόφρενα μαργαρίτα με τριπίστονες ακτινικές δαγκάνες
• Ισχυροί εμπρόσθιοι προβολείς
• Οπίσθιο φανάρι με LED Guides τεχνολογίας LED DLR
• Αποθηκευτικός χώρος 43 λίτρων - Έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει full face κράνος και αρκετά μικροαντικείμενα.
To σχήμα του επιτρέπει επίσης την αποθήκευση φορητού υπολογιστή 15 ιντσών, ενώ διαθέτει φωτισμό με αισθητήρα κίνησης
• Όργανα με οθόνη υγρών κρυστάλλων υψηλής αντίθεσης που παρέχουν πλήρη πληροφόρηση στον αναβάτη.
• Χειρόφρενο
• Αναδιπλούμενα μασπιέ συνεπιβάτη
• Πρακτική τάπα ρεζερβουάρ στο τούνελ της ποδιάς για εύκολο ανεφοδιασμό
• Αποθηκευτικός χώρος κάτω από το τιμόνι και παροχή 12V για φόρτιση κινητού ή άλλη χρήση

Χρώματα


Ghost White Matt
Diamond Black
Η τιμή του διαμορφώθηκε στα 5.495 € μετρητοίς πλέον Τ.Τ.
Εναλλακτικά παρέχεται η δυνατότητα 18μηνου επιδοτούμενου χρηματοδοτικού ή 12μηνης άτοκης εξόφλησης μέσω πιστωτικής κάρτας. Θα το βρείτε σε όλα τα σημεία πώλησης Kymco ανά την Ελλάδα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. 800-11-20025, στο www.kymco.gr ή στο

www.facebook.com/kymco.gr

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Kymco
Μοντέλο Xciting 400i
Αντιπρόσωπος Mototrend
Τιμή 5.495euro
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας
Τύπος Τετράχρονος, μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, 4 βαλβίδες, OHC
Χωρητικότητα 399cc
Διάμετρος x διαδρομή 84mm x 72mm
Συμπίεση 10,5:1
Σύστημα λίπανσης Ξηρό κάρτερ
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Ηλεκτρονική ανάφλεξη Ηλεκτρονική
Εκκίνηση Μίζα
Μετάδοση Αυτόματη μεταβαλόμενη CVT
Πλαίσιο
Μήκος 2,220mm
Πλάτος 795mm
Ύψος 1,285mm
Ύψος σέλας 795mm
Μεταξόνιο 1,565mm
Απόσταση εδάφους 140mm
Βάρος 193kg
Ρεζερβουάρ 12,5 λίτρα
Αναρτήσεις
Μπροστά Τηλεσκοπικό μπροστινό σύστημα, διαδρομή 110mm
Πίσω Ψαλίδι με δύο αμορτισέρ, διαδρομή 107mm
Φρένα
Μπροστά Δύο δίσκοι με ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες δύο εμβόλων
Πίσω Δίσκος με δαγκάνα δύο εμβόλων
Ελαστικά
Μπροστά 120/70-15
Πίσω 150/70-14
Επιδόσεις
Ιπποδύναμη 26,5 kW / 7000 rpm
Ροπή 37Nm / 6000rpm

Στατικές - οδηγικές φωτογραφίες


Τεχνικές φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Μαϊος 2014 16:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kymco K-XCΤ 300i - Πρώτη επαφή Test - Kymco People One 125i »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon