.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 09:43

Kawasaki – Διακοπή παραγωγής για το ΖΖR 1400

Το 2020, μετά από 14 χρόνια παρουσίας, η Kawasaki θα διακόψει την παραγωγή του ZZR 1400, της μοναδικής δηλαδή μοτοσυκλέτας, που μετά και από την διακοπή της παραγωγής του Hayabusa, είχε μείνει να μας θυμίζει κάποιες άλλες εποχές, όπου οι ιαπωνικές εταιρείες μάχονταν μεταξύ τους, για τον τίτλο - “ιερό δισκοπότηρο”, της ταχύτερης μοτοσυκλέτας παραγωγής.

Για μια εταιρεία σαν την Kawasaki, που έχει συνδέσει το όνομα της όσο καμία άλλη με τις υπερ-επιδόσεις και δεδομένου του ότι περιμένουμε ένα νέο Hayabusa από την Suzuki, η αντικατάσταση του ZZR 1400 με κάποια καινούργιο μοντέλο θα ήταν επιτακτική, αν δεν υπήρχαν ήδη στην αγορά τα H2, που επιτελούν άνετα αυτό τον ρόλο στην γκάμα.

Δεν υπάρχει λοιπόν κάποια σχετική πληροφορία για νέο ZZR 1400, τουλάχιστον προς το παρόν, και η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε εσωτερικό ανταγωνισμό με τα υπετροφοδοτούμενα H2. Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι το GTR 1400, η GT μοτοσυκλέτας που έφερε τον ίδιο κινητήρα, έχει καταργηθεί από την ευρωπαϊκή αγορά από το 2018, συνεχίζοντας, άγνωστο το μέχρι πότε την πορεία της, στις αγορές των ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλίας.

Τέλος εποχής λοιπόν για τα ΖΖR, μιας θρυλικής σειράς μοντέλων, που ξεκίνησαν το μακρινό 1990, με το ZZR 1100.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon