.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 11:55

Μοτοσυκλετιστής έχασε τη ζωή του από κεραυνό

Το σπάνιο και τραγικό συμβάν έγινε στη Φλόριντα των ΗΠΑ και κόστισε τη ζωή ενός 45χρονου μοτοσυκλετιστή.

Μια απλή και γρήγορη αναζήτηση για τις πιθανότητες να σε χτυπήσει κεραυνός βγάζει διάφορα αποτελέσματα, από 1 στις 5,000 ως 1 στο εκατομμύριο – μια διακύμανση που πιθανότατα οφείλεται στον τρόπο υπολογισμού της πιθανότητας. λ.χ. διαφορετικό ποσοστό θα προκύψει σε ένα μέρος που δέχεται χιλιάδες κεραυνούς ετησίως και διαφορετικό κάπου που ο κεραυνός αποτελεί είδηση μερικές φορές τον χρόνο.

Όπως και να έχει, σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα αρκετά σπάνιο φαινόμενο, όχι όμως τόσο ώστε να θεωρηθεί εξωφρενικό. Μάλλον είναι πιθανότερο να τον φας κατακούτελα, παρά να κερδίσεις το λαχείο, για παράδειγμα.

Αυτό πάντως σε τίποτε δε μειώνει τη θλίψη μας διαβάζοντας την είδηση αυτή. Όπως αναφέρει η Florida Highway Partol (FHP) στο Twitter, άτυχος άνδρας κινείτο στο αυτοκινητόδρομο Ι-95 στην επαρχία Volusia εν μέσω μιας δυνατής καταιγίδας, όταν ένας κεραυνός τον χτύπησε κατευθείαν στο κράνος.

Τότε έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και βγήκε εκτός δρόμου. Η αναφορά της αστυνομίας δεν ξεκαθαρίζει αν ο θάνατός του προήλθε από τον κεραυνό καθαυτό ή από την επακόλουθη πτώση του.

Η φωτογραφία του κράνους όπως έγινε αφότου δέχτηκε μερικά εκατομμύρια Watt συγκεντρωμένα με μερικά τετραγωνικά εκατοστά είναι τουλάχιστον ανατριχιαστική και, αν μη τι άλλο, σε κάνει να το σκεφτείς περισσότερο πριν συνεχίσεις να οδηγείς εν μέσω μιας τέτοιας καταιγίδας.

Πηγή

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon