.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 12:20

Honda & Hitachi – Το πλάνο της συνεργασίας τους

 

Ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει αρχικά η σύμπραξη τους; 

Το νέο ότι Honda και Hitachi έχουν έλθει σε συμφωνία για συνεργασία, με σκοπό την δραστηριοποίηση σε τομείς που αφορούν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, το γνωρίζουμε από το καλοκαίρι.

Τώρα πλέον, έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα άμεσα πλάνα αυτής της πολύ δυνατής σύμπραξης, στην οποία οι δύο εταιρείες έχουν επενδύσει 40+ εκατoμμύρια δολάρια.

Πρωταρχικός στόχος είναι λοιπόν, η μελέτη, η εξέλιξη και ο σχεδιασμός της παραγωγής, ώστε να μειωθεί αρκετά το κόστος παραγωγής των μοτέρ που θα χρησιμοποιούνται σε ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Honda & Hitachi πρόκειται να δημιουργήσουν εργοστάσια και γραμμές παραγωγής ειδικά για αυτό τον σκοπό, στην Κίνα, όπου η κάθε μια εταιρεία θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία που θα έχουν από κοινού αναπτύξει, προκειμένου να κατασκευάζει τα δικά της μοτέρ.

Δηλαδή τεχνολογία  και γραμμές παραγωγής θα είναι κοινές, αλλά οι ηλεκτροκινητήρες θα διαφέρουν, με την Hitachi να καλύπτει  τις ανάγκες για τα βαρέα e-oχήματα και τις μεταφορές και την Honda να καλύπτει το επιβατικό σκέλος.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είτε πρόκειται για ηλεκτρικό μοτέρ scooter, είτε για μια τεράστια μονάδα που θα κινεί χωματουργικό μηχάνημα, ο στόχος είναι η μείωση του κόστους παραγωγής και η απλοποίηση των διαδικασιών που απαιτούνται για την δημιουργία τους.    

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 15:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon