.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 17:26

“Σκοτώνει” τις κλασσικές μοτοσυκλέτες το κράτος;

 

ΦΕΚ προκαλεί μεγάλη αναστάτωση, ανεπαρκείς οι διευκρινήσεις

 

Το ΦΕΚ 3641 το οποίο και εκδόθηκε στις 16/10/2017 φαίνεται να βάζει “φωτιές” στους κατόχους ιστορικών – κλασσικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών φυσικά, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ, προβλέπει την έκδοση κανονικών αριθμών κυκλοφορίας και την υπαγωγή των οχημάτων αυτών στην... κοινή εισπρακτική πολιτική, χωρίς τις ελαφρύνσεις οι οποίες ίσχυαν μέχρι πρότινος.

Παράλληλα, αναφέρεται πως αν δεν έχουν εκδοθεί πινακίδες οχήματος Ι.Χ., η κυκλοφορία τους στον δρόμο απαγορεύεται και η χρήση τους περιορίζεται μόνο σε χώρους όπου τελούνται νόμιμα αδειοδοτούμενες εκδηλώσεις επίδειξης ή αγώνων.

Η δε μεταφορά τους προς τους χώρους αυτούς, θα πρέπει υποχρεωτικά να γίνεται με τρέιλερ και όχι αυτόνομα, με χρήση του εκάστοτε ιστορικού – κλασικού οχήματος.Σε αντίθετη περίπτωση, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 1500 ευρώ.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, αν όλα τα ανωτέρω ισχύσουν, αυτό σημαίνει ότι η κλασσική μοτοσυκλέτα αλλά και όλα τα οχήματα ιστορικού – κλασσικού ενδιαφέροντος θα δεχθούν τεράστια πίεση, η οποία είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει στο μαρασμό και την “εξόντωση” των λεσχών, των ομάδων αλλά και των ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο.

Ωστόσο με ανακοίνωση της η ΦΙΛΠΑ, επισημαίνει ότι στο συγκεκριμένο ΦΕΚ, έχει γίνει εκ παραδρομής κάποιο λάθος, μπερδεύοντας τα κλασσικού – ιστορικού ενδιαφέροντος οχήματα με τα αγωνιστικά, όπου όντως ισχύουν αυτοί οι περιορισμοί.

Αντιπροσωπεία της ΦΙΛΠΑ, επιδιώκει το συντομότερο δυνατό μια συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το θέμα, παρ΄ όλα αυτά, συνιστά στους κατόχους κλασσικών – ιστορικών οχημάτων να μην κυκλοφορούν στον δρόμο, μέχρι να διευκρινιστεί το περιεχόμενο του ΦΕΚ αυτού.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 18:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon