.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 16:01

Ρεπορτάζ – Παρουσίαση Yamaha MT 09

 

The Dark Side of Japan

 


Με το σύνθημα “Dark side of Japan” και χαρακτηριστική υποσημείωση “dress: black”, έγινε η πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα του νέου Yamaha MT09. Η παρουσίαση έγινε σε κεντρικό club της Αθήνας όπου οι 300 και πλέον καλεσμένοι γέμισαν τον χώρο – οι περισσότεροι με σκουρόχρωμα ρούχα, ενώ οι υπεύθυνοι της Yamaha ξεχώριζαν από τα μπλουζάκι με το moto τυπωμένο στο πίσω τμήμα: Dark Side of Japan.

Επένδυση στην MT 09

Φαίνεται ότι η Yamaha έχει επενδύσει σημαντικά πάνω στην νέα MT09 μιας και όλο το concept της παρουσίασης είχε μυρωδιά από Ιαπωνία, με ένα παραμύθι να ακούγεται από τα ηχεία, τις γκέισες να εμφανίζονται στη “σκηνή”, έναν χορευτή να σκαρφαλώνει στους τοίχους και στα κάγκελα, και στο τέλος, μέσα από φωτιές, όλοι οι χορευτές να ξεδιπλώνουν τις αρετές τους σε μία ειδική χορογραφία.
Την παράσταση φυσικά έκλεψαν τα τρία Yamaha MT09 που μπήκαν δυναμικά στο χώρο του club, “χτυπώντας κόφτες”, κάνοντας burnout και παρκάροντας τελικά μπροστά από τους καθρέπτες που είχαν στηθεί. Αναβάτες τους, ο έξι φορές πρωταθλητής Ελλάδος στην ταχύτητα, Σάκης Συνιώρης, η ηθοποιός, Ναταλία Δραγούμη, και ο διευθυντής της Yamaha στην Ελλάδα, κος Σωτήρης Χατζήκος, που έκανε και την παρουσίαση.
Μίλησαν οι αναβάτες για την μοτοσυκλέτα που είχαν στην διάθεσή τους από χτες, καθώς και δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στην πανευρωπαϊκή παρουσίαση, στην Κροατία.
Ο κος Χατζήκος αναφέρθηκε στο project MT09, στους στόχους της εταιρίας με αυτή τη μοτοσυκλέτα, στην χρηστικότητά της και την τιμή, που βρίσκεται στο προσιτό νούμερο των 7.990euro. Την σκυτάλη πήρε ο κος Ανδρέας Κοσκινάς, τεχνικός υπεύθυνος της Yamaha Μοτοδυναμική, ο οποίος αναφέρθηκε στην τρικύλινδρη ιστορία της Yamaha, και την τεχνογνωσία που έχει τα τελευταία τριάντα χρόνια από μοτοσυκλέτες, Jet Ski και Snowmobile, αλλά και γύρω από τέτοιας διάταξης κινητήρες, Crossplane. Τους είδαμε πρώτα στο Rally Dakar, μετά στο TDM / TRX, και αργότερα στις αγωνιστικές M1 όπου κέρδισαν τόσους τίτλους στα MotoGP, στα χέρια του Valentino Rossi και του Jorge Lorenzo.

Η νέα MT 09

Η μοτοσυκλέτα; Ελαφριά, στενή, μαζεμένη σε μέγεθος, με όρθια θέση οδήγησης, ξεκούραστη και άνετη για καθημερινή μετακίνηση. Με σωστούς μοχλούς, εύκολο πάτημα στο έδαφος, αλλά και πολύ ποιοτική, και φυσικά, όμορφη. Διαθέτει τρικύλινδρο εν σειρά κινητήρα χωρητικότητας 850 κυβικών εκατοστών και απόδοσης 115 ίππων, αλλά και ηλεκτρονικές ρυθμίσεις για την απόδοση. Θα υπάρχει σε δύο εκδόσεις, με και χωρίς ABS, σε χρωματισμούς, πορτοκαλί, μαύρο, γκρι και μοβ, ενώ το ρεζερβουάρ του έχει χωρητικότητα 14 λίτρα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 00:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « M.Pol - Wreck Riding Ρεπορτάζ – 2o Scooter Festival »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon