.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 14:37

Ρεπορτάζ - Η QJMOTOR SRT 550 έφτασε στην Ελλάδα - Την εξετάζουμε προσεκτικά

Η εταιρία Γκοργκόλης Α.Ε. εν μέσω άλλων, αντιπροσωπεύει πλέον και την QJ MOTOR, κατασκευάστρια εταιρία η οποία διαθέτει στην γκάμα της και μία αξιόλογη πρόταση για την adventure κατηγορία, την SRT 550.

Του Τάκη Μανιάτη

Η νέα μοτοσυκλέτα βρίσκεται ήδη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Καλλιθέα, σε ένα γνωστό σχήμα, αιχμηρό στο μπροστινό τμήμα με αρκετά μεγάλη ζελατίνα στο fering για προστασία του αναβάτη,. Το πλάτος και ύψος της είναι ιδανικό για ταξίδι, ενώ διαθέτει έξτρα ανακλαστήρες αέρα στα πλαϊνά του κάτω τμήματος για τα χέρια. Για προστασία των χεριών υπάρχουν στον standard εξοπλισμό διαιρούμενες χούφτες με πλαστικό περίβλημα ώστε να μένει ο αέρας μακριά από τα χέρια.

Ο προβολέας είναι διπλός, ξεχωριστός θα λέγαμε για την κατηγορία, ενώ την ζελατίνα του fering στηρίζει μία πρακτική βάση η οποία μπορεί να χρησιμεύσει για στήριξη ηλεκτρονικών συσκευών, π.χ. GPS ή κινητό.

QJMOTOR_SRT550__6-web.jpgΜία θύρα USB είναι διαθέσιμη στο πάνελ για φόρτιση συσκευών ενώ η οθόνη TFT συνδέεται με έναν πρακτικό διακόπτη στην βάση του αριστερού καθρέπτη ώστε να ρυθμίζεις από εκεί ότι χρειαστείς. Κλασικοί διακόπτες στο τιμόνι μεταβλητής διατομής, χαμηλή σέλα - ξεχωριστά μερίδια για τους δύο επιβαίνοντες, ευμεγέθη και άνετα με, προσφέρουν μία όρθια στάση σώματος στον αναβάτη που βρίσκει το τιμόνι κοντά του. Διαθέτει μία σχάρα με μεγάλες χειρολαβές, έτοιμη για τοποθέτηση βαλίτσας, αλλά και πλαϊνές βάσεις για τοποθέτηση πλαϊνών βαλιτσών.

QJMOTOR_SRT550__9-web.jpgΤόσο η σχάρα, οι πλαϊνές βάσεις, οι χούφτες, όσο και τα προστατευτικά κάγκελα του κινητήρα, ανήκουν στον standard εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας.

Ένα σωληνωτό ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο με σωληνωτό υποπλαίσιο και αντίστοιχο ψαλίδι, "δένουν" την μοτοσυκλέτα η οποία στέκεται σε 17'' χυτούς αλουμινένιους τροχούς με εξαιρετικά ελαστικά πρώτης τοποθέτησης της Pirelli, Angel GT.

Οι αναρτήσεις αφορούν σε ένα ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα διαμέτρου 43mm και διαδρομής 140mm και ένα αμορτισέρ με προφόρτιση ελατηρίου.

QJMOTOR_SRT550__7-web.jpgΟ κινητήρας είναι δικύλινδρος εν σειρά, με χωρητικότητα 554cc και δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής, απόδοσης 47,6 ίππων και 5,1 χιλιόγραμμων ροπής με ψεκασμό EFI της Bosch.

Το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 235 κιλά πλήρες υγρών με το ρεζερβουάρ 19,5 λίτρων και για την επιβράδυνση του συνόλου αναλαμβάνουν δύο δίσκοι διαμέτρου 320mm για μπροστά με ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων, και δίσκος 265mm για πίσω, με δαγκάνα ενός εμβόλου, αμφότερα με δικάναλο σύστημα ABS της Bosch, 9.1MB.

QJMOTOR_SRT550__8-web.jpgΗ τιμή της νέας SRT550 βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα της κατηγορίας, στα 5.995euro. Αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά μπορείτε να βρείτε στο site της εταιρίας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 19:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon