.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023 22:24

Ρεπορτάζ - QJ Motor - Διαθέσιμη η νέα SRK 700 - Την είδαμε από κοντά

Η νέα naked της QJ Motor στα 700 κυβικά εκατοστά ονομάζεται SRK και είναι μία μοτοσυκλέτα που απευθύνεται ουσιαστικά στην μεσαία κατηγορία των ''γυμνών''. Μία μοτοσυκλέτα με sport σχεδίαση, με αιχμηρά πλαστικά περιφερειακά και επιθετική μάσκα με δύο προβολείς για μπροστά και μικρό αεροδυναμικό βοήθημα στην οθόνη TFT.

Την είδαμε στην έκθεση της QJ Motor στα κεντρικά της αντιπροσωπείας Γκοργκόλης Α.Ε. στην Καλλιθέα, όπου βγάλαμε και τις πρώτες φωτογραφίες και video στην Ελλάδα. Ως sport μοτοσυκλέτα διαθέτει ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα διαμέτρου 43mm και διαδρομής 115mm και ακτινικής διάταξης τετραέμβολες δαγκάνες της QJ Motor σε δίσκους 320mm και ελαστικά της Maxxis σε 17'' χυτούς αλουμινένιους τροχούς.

qj_motor_srk700_3-web.jpgΤο πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό με ψαλίδι τύπου γέφυρα και αμορτισέρ που εδράζεται απευθείας επάνω του χωρίς μοχλισμό. Από ρυθμίσεις, υπάρχει προφόρτιση ελατηρίου στο αμορτισέρ. Ο πίσω δίσκος έχει διάμετρο 240mm με δαγκάνα ενός εμβόλου ενώ αμφότερα συνδέονται σε δικάναλο σύστημα ABS της Bosch, 9.1MB.

Ο κινητήρας που κινεί την SRK 700 είναι δικύλινδρος εν σειρά με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής και 8 βαλβίδες, με ψεκασμό EFI της Bosch, απόδοση 73,5 ίππων και 6,7 χιλιόγραμμων ροπής. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει δυνατότητα έκδοσης περιορισμένης ισχύος για οδήγηση με διπλώματα κατηγορίας Α2.

qj_motor_srk700_12-web.jpgΜε εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, 15 λίτρα ρεζερβουάρ και βάρος που φτάνει στα 196 κιλά πλήρες υγρών, είναι μία μοτοσυκλέτα η οποία με ύψος σέλας στα 800mm, θα βολέψει και για sport αλλά και για καθημερινή μετακίνηση.

qj_motor_srk700_6-web.jpgΜε διπλή ξεχωριστή σέλα για αναβάτη και συνεπιβάτη, με αντιολισθητικό υλικό και ραφές σε κόκκινο χρωματισμό, καλοσχεδιασμένη πρακτική χειρολαβή για τον συνεπιβάτη, LED φωτιστικά σώματα, οθόνη TFT με επικοινωνία από τον αριστερό διακόπτη, θύρα φόρτισης USB στο πάνελ, LED φλας και DRL, αλλά και ρυθμιζόμενες μανέτες συμπλέκτη και φρένου - ακτινική τρόμπα για μπροστά, φαίνεται να τα έχει όλα.

Σύγχρονη σχεδίαση, εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, και τιμή στα 6.995euro η οποία μάλλον θα την βάλει δυνατά στην αγορά.qj_motor_srk700_15-web.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 19:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon