.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 11:58

Harley-Davidson - Πτώση πωλήσεων 3ου 3μηνου 2018 - 13% στις Η.Π.Α.

Αύξηση όμως στις διεθνείς πωλήσεις κατά 3%

Η εικόνα της Harley-Davidson στην αγορά των Η.Π.Α. συνεχίζει να έχει πτωτική πορεία, καθώς στο τελευταίο τρίμηνο η αμερικάνικη φίρμα παρουσίασε πτώση πωλήσεων 13% στην τοπική αγορά. Αντίθετα, αύξηση 3% παρουσίασε το ίδιο χρονικό διάστημα στις διεθνείς αγορές.

Η πτώση των πωλήσεων στις Η.Π.Α., σύμφωνα με το Reuters είναι η πιο τρανταχτή των τελευταίων 8 ετών, ενώ η Harley χτυπήθηκε πρόσφατα από τα αντίμετρα των Κινέζων, στους πρόσθετους φόρους της κυβέρνησης Trump. Παράλληλα με τη μεγάλη πτώση των πωλήσεων στις Η.Π.Α., πτώση 7% παρουσίασαν οι συνολικές πωλήσεις στο τελευταίο τρίμηνο (Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2018).

Ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της HD, John Olin ανακοίνωσε πως από ότι φαίνεται η κατάσταση στις Η.Π.Α. θα παραμείνει ως έχει και το 2019, ενώ πέρα από τα αντίμετρα των Κινέζων (πρόσθετοι φόροι 48 εκατομμυρίων δολαρίων των Harley στην Κίνα το 2018), ο Αμερικανός Πρόεδρος κάλεσε τους Αμερικανούς να μποϊκοτάρουν την εταιρεία, λόγω των εργοστασίων της εκτός Αμερικής!

Η αξία των μετοχών της εταιρείας έχει πέσει κατά 30% μέσα στο 2018, και έχει γίνει επιτακτική η ανάγκη εύρεσης νέου αγοραστικού κοινού, και το λανσάρισμα νέων προϊόντων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 10:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon