.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 13:54

Νέος Κ.Ο.Κ. - Μείωση προστίμων & πρόστιμα με εισοδηματικά κριτήρια

 

Ενιαίο πρόστιμο για τις περισσότερες παραβάσεις, προσαύξηση ανάλογα με το εισόδημα του παραβάτη

 

Στο νέο νομοσχέδιο Μεταφορών προβλέπεται ενιαίο πρόστιμο για τις περισσότερες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., αλλά και προσαύξηση του προστίμου ανάλογα με το εισόδημα του παραβάτη, ώστε να χτυπηθεί η πρακτική "έχω λεφτά, παρανομώ και πληρώνω".

Υπουργός Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης: "Η επιβολή προστίμων θέλουμε να αποκτήσει με τον νέο κώδικα οδικής κυκλοφορίας ένα άλλο εννοιολογικό περιεχόμενο και να αποδεσμευτεί από το μυαλό μας ο εισπρακτικός του χαρακτήρας. Το πρόστιμο δεν είναι αυτοσκοπός για τις παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, προτεραιότητά μας είναι η πρόληψη, η ευσυνειδησία και η καλλιέργεια οδικής παιδείας.

Μακάρι να έχουμε μηδενικά έσοδα από τα πρόστιμα, να μην έχουμε παραβάσεις δηλαδή. Να συνειδητοποιήσουμε όλοι το τι μπορεί μία δική μας αβλεψία, μια δική μας παράβαση, να κοστίσει στους συμπολίτες μας.

Πιστεύουμε ότι οι κυρώσεις πρέπει να αγγίζουν όλους τους πολίτες, προκειμένου να επιβαρύνονται αναλογικά και τα διοικητικά μέτρα κατ΄ επέκταση να λειτουργούν αποτρεπτικά για όλους.

Ενιαίο πρόστιμο προβλέπεται για όλα, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε οριζόντια μείωση σε όλα τα πρόστιμα εκτός από τα βαριά που θα τα αναφέρουμε στη συνέχεια σε ποσοστό 40%, και θα υπάρχει προσαύξηση μέχρι το τριπλάσιο από το σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών, ανάλογα με το εισόδημα που έχει ο καθένας. Θέλουμε να χτυπήσουμε τη λογική: έχω λεφτά, παρανομώ και πληρώνω, πιστεύουμε ότι είναι σύμφωνο με την αρχή της αναλογικότητας και αυτό θεσμοθετούμε.

Σε αυτή την κατηγορία της μείωσης του 40% ή της προσαύξησης δεν εντάσσονται οι παραβάσεις όπως είναι η κατανάλωση αλκοόλ που θα ισχύσει το ίδιο πλαίσιο που υπάρχει και σήμερα, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, οι διατάξεις που σχετίζονται με τον τρόπο προσπέρασης οχημάτων, δηλαδή οι σοβαρές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Και βέβαια αυτά θα τα επανεξετάσει η θεσμοθετημένη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας. Ξέρουμε ότι υπάρχουνε πολλές διαφωνίες γι’ αυτά, δεν πειράζει, δεν κοστίζει στον άνεργο ή στον άνθρωπο που παίρνει 10 ευρώ μεροκάματο το ίδιο μια παράβαση με αυτόν που έχει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες το χρόνο. Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική, ούτε είναι ένας δογματισμός ακραίων κομμουνιστικών δυνάμεων, προβλέπεται στην Ελβετία, στη Φιλανδία, σε χώρες που έχουν την αντίληψη της πραγματικής ίσης μεταχείρισης των πολιτών."

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 13:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon