.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 13:49

Ρεπορτάζ – 1η Πανελλήνια Παρουσίαση Suzuki V-Strom

 

Η Suzuki επιστρέφει

 

Του Θοδωρή Ξύδη

Φωτογραφίες: Χρήστος Καραγιωργάκης

Βρεθήκαμε στη Βάρκιζα, καλεσμένοι της ελληνικής αντιπροσωπείας της Suzuki, Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε., για να γνωρίσουμε από κοντά την οικογένεια V-Strom. Ωστόσο αυτό δεν ήταν το μοναδικό ευχάριστο που μας επιφύλαξε η συγκεκριμένη πρόσκληση.

Οι τακτικοί αναγνώστες μας γνωρίζετε ότι από τα χέρια της συντακτικής ομάδας του BIKEIT! έχουν ήδη περάσει το ανανεωμένο V-Strom 1000 αλλά και το 650, τα οποία και έχουμε δοκιμάσει. Αυτά που δεν είχαμε οδηγήσει ήταν οι εκδόσεις “XT” με τους ακτινωτούς τροχούς.

Για την πρώτη μας επαφή με αυτές τις δύο μοτοσυκλέτες θα σας μιλήσουμε σύντομα. Προέχουν όμως άλλα εξίσου ενδιαφέροντα πράγματα που ακούσαμε από τους ανθρώπους της Suzuki, τα οποία έχουν να κάνουν με την παρουσία της ελληνικής αντιπροσωπείας στην αγορά, τα μελλοντικά της σχέδιά αλλά και τα σχέδια της Suzuki για τους επόμενους 12 περίπου μήνες, τα οποία μας δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική επιστροφή των Ιαπώνων.

Δυναμική επιστροφή

Μετά από μία μεγάλη περίοδο σιγής η Suzuki επιστρέφει εντός και εκτός εισαγωγικών. Η αλήθεια είναι ότι δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα και γενικότερα από την Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο και με την οικονομική κρίση να τη δυσκολεύει αρκετά, ειδικά στη Γηραιά Ήπειρο, η ιαπωνική εταιρία επέλεξε να επικεντρωθεί και να ισχυροποιήσει τη θέση της στις τεράστιες ασιατικές αγορές –κάτι που δεν φαίνεται ακόμη στα νούμερα των συνολικών της πωλήσεων.

Αφού λοιπόν τελείωσε με τον στρατηγικό σχεδιασμό της στην Ασία, η ιαπωνική εταιρία έστρεψε το βλέμμα της στην Ευρώπη – κατ επέκταση και στον υπόλοιπο κόσμο- και στις μεγάλες μοτοσυκλέτες. Η Suzuki, σύμφωνα και με αυτά που ακούσαμε, δεν θέλει απλά να προσφέρει κάποια νέα μοντέλα στο ευρωπαϊκό κοινό. Θέλει να προσφέρει μοτοσυκλέτες που θα προκαλέσουν αίσθηση και θα την φέρουν ξανά τουλάχιστον στη θέση που κατείχε λίγο πριν το ξέσπασμα της κρίσης.

Η αρχή, που δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση έγινε ήδη: η νέα σειρά V-Strom είναι γεγονός και μεγαλωμένη μάλιστα κατά ένα μέλος (σ.σ. το μικρό 250), αν δε συμπεριλάβει κανείς και τις εκδόσεις ΧΤ, τότε έχουμε να κάνουμε με μια πενταμελή οικογένεια. Δεύτερο σημάδι ανάκαμψης για τους Ιάπωνες είναι φυσικά τόσο η συμμετοχή τους στο MotoGP, όσο και η παρουσίαση του ολοκαίνουριου GSX-R 1000. Ακόμη και τα παραπάνω γεγονότα να μην υπήρχαν, όταν ακούς από επίσημα χείλη ότι στους επόμενους μήνες θα παρουσιαστούν ούτε λίγο ούτε πολύ δεκατρείς νέες μοτοσυκλέτες, τότε ξέρεις ότι το πράγμα, μπορεί να άργησε αλλά σοβάρεψε για τα καλά. Ένας συντηρητικός κατασκευαστής εκ φύσεως όσον αφορά την ανανέωση της γκάμας του, η Suzuki θέλει να σαρώσει τις εντυπώσεις στις επόμενες διεθνείς εκθέσεις μοτοσυκλέτας και το μόνο που μένει είναι να δούμε το “τι και πού”.

Τα νέα μοντέλα που έρχονται

Η επόμενη γενιά Hayabusa είναι φυσικά τα μεγάλα νέα για τους λάτρεις της απόλυτης ταχύτητας και ιπποδύναμης με την αντικατάσταση-ανανέωση της θρυλικής μοτοσυκλέτας να ακούγεται εδώ και χρόνια και τις φήμες να οργιάζουν.

Σχεδόν το ίδιο σημαντική είναι και η είδηση της Turbo μοτοσυκλέτας που ετοιμάζουν οι Ιάπωνες με μοτέρ μεσαίου κυβισμού. Θα έχει σίγουρα πολύ ενδιαφέρον να δούμε τη μοτοσυκλέτα που ονομάζεται προς το παρόν GSX-700T ώστε να καταλάβουμε καλύτερα τι έχει στο μυαλό της η Suzuki αναφορικά με την  υπερτροφοδότηση.

Σε λίγο καιρό θα δούμε επίσης και νέα GSX-R 600 και 750 με το θρυλικό “750” και τη supersport έκδοση των 600 κ.εκ. να ανανεώνονται πλήρως. Όπως είπαμε και σε προηγούμενο άρθρο υπάρχει και το ενδεχόμενο το 600άρι να συνεχίσει με άλλο όνομα, και ελαφρώς διαφορετικό, όχι τόσο ακραίο χαρακτήρα.

 Στην οικογένεια θα προστεθεί και ένα 300άρι GSX-R λογικά δίπλα στο 250, το οποίο θα είναι πιο ισχυρό από αυτό, ίσως και πιο προσεγμένο στα περιφερειακά του.

Από κοντά θα ακολουθήσει και το GSX-S 1000 χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε την έκταση της ανανέωσής του. Αυτό που επίσης έχει σημασία είναι ότι κάτω από το 750 θα υπάρξουν και μικρότερα GSX-S 250/300, τα οποία θα έρθουν επίσης στη χώρα μας.

Πολύ σημαντικό μοντέλο για τους Ιάπωνες είναι το μεγάλο Burgman το οποίο θα ανανεωθεί πλήρως ώστε να χτυπήσει λογικά στα ίσια τον ανταγωνισμό που παρουσιάζεται πιο ισχυρός από ποτέ και μάλιστα από όλες τις κατευθύνσεις.

Οι λάτρεις του μικρού και του πρακτικού δεν θα μείνουν ανικανοποίητοι αφού η εταιρία θα εμπλουτίσει την γκάμα της με μια μικρή μοτοσυκλέτα 125 κ.εκ. αλλά και ένα scooter παρόμοιας φιλοσοφίας με το γνωστό Address 110 αλλά με λίγο μεγαλύτερο και ισχυρότερο κινητήρα.

Μην ξεχάσουμε φυσικά και τα DR-Z 250 S/SM ώστε οι φίλοι της Suzuki και όχι μόνο να μπορούν να διαλέξουν μεταξύ ενός μικρού και χρηστικού on-off και της έκδοσης supermoto της μοτοσυκλέτες. Ακόμη δεν είναι σίγουρο ότι θα εισαχθούν στη χώρα μας αλλά οι άνθρωποι της Suzuki στην Ευρώπη ασκούν πίεση στα κεντρικά στο Hamamatsu ώστε οι συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες να προετοιμαστούν για τις προδιαγραφές Euro 4 και να εισαχθούν.

Οι επίσημες πληροφορίες που πήραμε από τους ανθρώπους της Suzuki ήταν αναπάντεχα αποκαλυπτικές για τα νέα μοντέλα, στις λεπτομέρειες όμως ήταν φυσικά φειδωλοί. Αυτό που καταλάβαμε όμως είναι ότι κάποια από τα νέα μοντέλα που θα παρουσιαστούν στις επερχόμενες διεθνείς εκθέσεις, ενδέχεται να παρουσιαστούν αρχικά σε μορφή πρωτότυπου (concept), και έπειτα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ως μοντέλα παραγωγής, κάτι που έγινε και με το GSX-R 1000.

Στενές σχέσεις κατά και μετά την αγορά

Πέρα από την παρουσίαση των νέων μοντέλων, η Suzuki και κατ’ επέκταση η ελληνική αντιπροσωπεία επιθυμούν να αλλάξουν στο άμεσο μέλλον και την εικόνα τους στη αγορά επικεντρώνοντας ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές τους στο πολύ σημαντικό κομμάτι της διευκόλυνσης στην αγορά δικύκλου αλλά και στην παροχή υψηλού επιπέδου after sales υπηρεσιών: Καλύτερη οργάνωση των επίσημων συνεργατών της ανά την Ελλάδα, περισσότερα σημεία εξυπηρέτησης για τους αναβάτες της, αλλά και ελκυστικά χρηματοδοτικά προγράμματα που επιτρέπουν μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής και λογικές μηνιαίες δόσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι μπορείτε να κάνετε δικό σας το νέο  V-Strom 650 με 20% προκαταβολή και μηνιαία δόση 147 ευρώ – θα ακολουθήσει ξεχωριστό άρθρο με όλα τα χρηματοδοτικά.

Μάθαμε επίσης, ότι στο κομμάτι των χρηματοδοτικών προγραμμάτων μας επιφυλάσσουν σύντομα και άλλες εκπλήξεις (από τον χώρο του αυτοκινήτου…) που θα κάνουν πραγματικά τον αναβάτη-κάτοχο να ξενοιάσει πραγματικά για όσο καιρό έχει στην κατοχή του δίκυκλο Suzuki.

Κοιτάζει ψηλά

Εντείνει λοιπόν η Suzuki την επιστροφή της μέσα στους επόμενους μήνες σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, θέλοντας να ανέβει στην εκτίμηση των αναβατών αλλά και στους πίνακες των πωλήσεων. Όλα δείχνουν ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Μένει να δούμε μόνο όλα αυτά τα συναρπαστικά πράγματα που μας είπαν να γίνονται πράξη μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 14:23

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon