.
Κατηγορία Triumph
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 11:17

Triumph Tiger 1050 Sport 2013

Ολοκαίνουριο μοντέλο! 

 

Η Triumph έκανε μια εκτενέστατη αναβάθμιση στην Tiger για το 2013, δίνοντας της όχι μόνο νέα σπορ διάσταση, αλλά και ένα νέο όνομα: Tiger Sport.

Επιγραμματικά οι αλλαγές



Επιγραμματικά το νέο Tiger 1050 Sport:
•    Ολοκαίνουργιο μοντέλο για το 2013
•    10PS αύξηση ιπποδύναμης (στα 125PS)
•    Μονόμπρατσο ψαλίδι και πλήρως αναθεωρημένη ανάρτηση
•    Πλήρως αναθεωρημένη εργονομία για οδηγό και συνεπιβάτη
•    Νέο Δυναμικό Σύστημα Αποσκευών Triumph με 10 κιλά ωφέλιμο φορτίο ανά βαλίτσα
•    Δύο νέα χρώματα και σπορ γραφικά
•    Διετής εγγύηση με απεριόριστα χιλιόμετρα

Το πίσω τμήμα της μοτοσικλέτας είναι εντελώς καινούργιο, ενώ καινούργιο είναι και το μεγαλύτερο μέρος του εμπρός τμήματος, με όλα τα ορατά μέρη να είναι ανανεωμένα και με 10 πρόσθετους ίππους από τον τρικύλινδρο κινητήρα 1050κ.εκ.

Η Tiger Sport είναι μια street μοτοσικλέτα με εμφάνιση adventure και απευθύνεται στον γνήσιο μοτοσικλετιστή που προτιμά να επικεντρώνεται στις βασικές αξίες της μοτοσικλετιστικής απόλαυσης: τον δυνατό κινητήρα που σαγηνεύει, την αιχμηρή οδική συμπεριφορά και τη θέση οδήγησης που ταιριάζει σε διαφορετικά είδη διαδρομών. Επίσης έρχεται με ένα μεγάλο μπόνους: τη δουλειά που έχει κάνει η Triumph στην ενίσχυση του πλαισίου και την αναβάθμιση της ανάρτησης για πιο κοφτερή συμπεριφορά στις στροφές. Η δουλειά αυτή όμως της Triumph έχει ταυτόχρονα καταστήσει την Tiger Sport πιο πρακτική και άνετη από ποτέ.

Πρόκειται για μια από τις εξαιρετικές πολυχρηστικές μοτοσικλέτες, με θρυλική δύναμη και ευελιξία στους στριφτερούς δρόμους, αλλά και τη δυνατότητα για τουριστική η καθημερινή χρήση. Για πολλούς αναβάτες η Tiger Sport είναι η ιδανική σπορ μοτοσικλέτα για τον πραγματικό κόσμο, παρόλα αυτά είναι ικανή να καλύπτει με εξαιρετική άνεση μεγάλες αποστάσεις με ένα ή δύο αναβάτες, ή να ελίσσεται καθημερινά στην κίνηση με ασφάλεια χάρη στην υψηλή ορατότητα, την όρθια θέση οδήγησης, τον πρόθυμο κινητήρα και το αναβαθμισμένο ABS.

Σε σχέση με την απερχόμενη Tiger 1050



Οι αλλαγές σε σχέση με την απερχόμενη Tiger 1050 είναι εκτεταμμένες:

Νέα τμήματα – η ουρά, τα πλαϊνά πάνελ και η ζελατίνα είναι νέα, δίνοντας στην Tiger Sport μια πιο καθαρή, σπορ, μοντέρνα σιλουέτα με αποφασιστική εμφάνιση. Μια νέα καρίνα περιλαμβάνεται επίσης στον εξοπλισμό.

Περισσότερη δύναμη – η νέα εξάτμιση και η αναθεώρηση της εισαγωγής βοήθησαν τους μηχανικούς της Triumph να απελευθερώσουν επιπρόσθετα 10PS ιπποδύναμης και 6Nm ροπής καθώς και να γεμίσουν τις καμπύλες απόδοσης σε όλο το εύρος στροφών. Ταυτόχρονα, το προκλητικό γρύλισμα του τρικύλινδρου κινητήρα ενισχύθηκε, ενώ μεγαλύτερο κατά ένα δόντι πίσω γρανάζι έχει βελτιώσει την επιτάχυνση και οι αλλαγές στο κιβώτιο έχουν αποτέλεσμα τις πιο ήπιες αλλαγές.
Η ιπποδύναμη είναι 125PS και η ροπή 104Nm.

Κατανάλωση καυσίμου – η προσεκτική επανεξέταση του συστήματος ψεκασμού έχει ως αποτέλεσμα τη βελτιωμένη οικονομία καυσίμου παράλληλα με το κέρδος στην απόδοση. Ο αναβάτης της Tiger Sport θα πάει μακρύτερα κατά περίπου 7% σε κάθε γέμισμα.

Μονόμπρατσο ψαλίδι – έχει σχεδιαστεί ειδικά για την Tiger Sport για να δώσει πιο σπορ εμφάνιση και να βελτιώσει το χώρο αποσκευών στο πίσω μέρος της μοτοσικλέτας, επιτρέποντας έτσι περισσότερο χώρο για τη νέα εξάτμιση και τις μεγαλύτερες βαλίτσες.

Νέοι προβολείς – τέσσερις προβολείς ανακλαστικού τύπου αντικαθιστούν τους παλιούς, μειώνοντας το βάρος, αλλάζοντας την εμφάνιση και βελτιώνοντας σημαντικά την απόδοση.

Βελτιωμένη εργονομία


H σέλα του οδηγού είναι χαμηλότερη κατά 5χιλ (830χιλ) και στενότερη εμπρός, μειώνοντας σημαντικά την απόσταση από το έδαφος, ανοίγοντας επίσης σε πολύ περισσότερους αναβάτες την πρόσβαση στην Tiger Sport. Η σέλα είναι ταυτόχρονα μακρύτερη για να προσφέρει περισσότερο χώρο στους ψηλότερους αναβάτες. Το τιμόνι είναι τοποθετημένο πιο χαμηλά και πιο κοντά στον οδηγό ώστε να ταιριάζει στο σπορ χαρακτήρα προσφέροντας πιο άμεση αίσθηση, ενώ η νέα ζελατίνα προσφέρει καλύτερη προστασία από τον αέρα. Η πίσω σέλα είναι επίσης χαμηλότερη, τοποθετώντας τον συνεπιβάτη σε θέση που καλύπτεται πιο αποτελεσματικά πίσω από τον οδηγό για καλύτερη προστασία από τον αέρα και ευκολότερη πρόσβαση στη μοτοσικλέτα. Στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται βελτιωμένες χειρολαβές.

Μεγαλύτερη χωρητικότητα αποσκευών – το νέο πίσω υποπλαίσιο όχι μόνο χαμηλώνει τη σέλα του συνεπιβάτη, είναι ταυτόχρονα ισχυρότερο και επιτρέπει την προαιρετική τοποθέτηση μεγαλύτερων βαλιτσών, με τη δυνατότητα αποθήκευσης ενός κράνους πλήρους μεγέθους, με διπλάσιο ωφέλιμο φορτίο από τις προηγούμενες, στα 10 κιλά έκαστη. Το πρωτοποριακό Δυναμικό Σύστημα Αποσκευών της Triumph χρησιμοποιεί ένα διασυνδεδεμένο καλώδιο ανάμεσα στις βαλίτσες που εξαλείφει τις μετακινήσεις λόγω στροβιλισμών.

Νέοι διακόπτες – η αριστερή βάση διακοπτών επιτρέπει πλέον όλες τις λειτουργίες των οργάνων να ελέγχονται με το αριστερό χέρι, χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να αφήσει το τιμόνι για να φτάσει τα όργανα.

Αναθεωρημένη γεωμετρία – η μικρότερη κατά μισή μοίρα γωνία κάστερ και το λίγο μεγαλύτερο μεταξόνιο βελτιώνουν την ακρίβεια, την πληροφόρηση και τη σταθερότητα.

Νέα ανάρτηση – η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση επανεξελίχθηκε πλήρως με νέα ελατήρια και διαφορετική απόσβεση που προσδίδουν στην Tiger Sport την αιχμηρότερη αίσθηση και τη δυνατότητα για τη μεταφορά του πρόσθετου φορτίου.

Προσοχή στην λεπτομέρεια


Νέο ABS – Τα ακτινικά φρένα της Tiger Sport υποστηρίζονται από το τελευταίο σύστημα με νέο ρυθμιστή για βελτιωμένη αίσθηση και καλύτερη απόδοση σε περίπτωση δυνατού φρεναρίσματος.

Οι χυτές αλουμινένιες ζάντες είναι μοναδικές για την Tiger Sport και φορούν τα τελευταία, κορυφαία για την κατηγορία ελαστικά Pirelli Angel GT.

Εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια - η Tiger Sport ξεχειλίζει από προσεγμένες λεπτομέρειες, όπως το σκληρότερο υλικό στο κάτω μέρος της σέλας ώστε να μπορούν οι αναβάτες να την τοποθετούν στο έδαφος, τα όμορφα σμιλεμένα μαρσπιέ, η χρωματιστή ραφή στη σέλα, οι όμορφες αισθητικά αλουμινένιες βάσεις βαλιτσών, οι προσεγμένες πλάκες πιρουνιού και τα καλαίσθητα καπάκια κινητήρα. Ακόμη και τα αντίβαρα του τιμονιού είναι σχεδιασμένα ώστε να δείχνουν όμορφα, ενώ κάτω από τη σέλα υπάρχει χώρος τόσο για κλειδαριά ‘πέταλο’ όσο και για γάντια. Ως επιστέγασμα όλων, η ποιότητα συναρμογής, φινιρίσματος και κατασκευής έχουν βελτιωθεί για το 2013.

Νέα Χρώματα – Η Tiger Sport είναι διαθέσιμη στα χρώματα Crystal White και Diablo Red.

Οι τιμές για την Tiger Sport θα ανακοινωθούν προσεχώς, με τις πρώτες μοτοσικλέτες να είναι διαθέσιμες στα καταστήματα Triumph από 15 Μαρτίου 2013.

Αξεσουάρ και Εγγύηση



Μια ευρεία γκάμα εργοστασιακών αξεσουάρ είναι διαθέσιμη για την Tiger Sport, σχεδιασμένων να βελτιώσουν τόσο το στυλ όσο και τη λειτουργικότητα.

Η Tiger Sport έρχεται με διετή εργοστασιακή εγγύηση απεριόριστων χιλιομέτρων όπως και σε όλες τις καινούργιες Triumph.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 19:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - Triumph Tiger 800 2011 Πρώτο Test - Triumph Tiger 1050 Sport 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon