.
Κατηγορία SWM
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 13:16

SWM Gran Milano 500 2024 – Επιστροφή στο μέλλον

Ποιος θυμάται το μονοκύλινδρο, ρετρό Gran Milano των προηγούμενων ετών; Η SWM δίνει μια νέα πνοή ζωής στο μοντέλο της, με ολόφρεσκη προσέγγιση.

Ποιος θυμάται το SWM Gran Milano 440; Το μοντέλο της ιταλικής εταιρείας παραγόταν μέχρι πρότινος, σε μία ενδιαφέρουσα café racer μορφή, ρετρό μέχρι... το μεδούλι -διαβάστε την δοκιμή μας για το Gran Milano, προ αρκετών ετών, με ένα κλικ εδώ. Για το 2024, η SWM φαίνεται ότι κάνει «ολική επαναφορά» στο μοντέλο, αλλάζοντας το ριζικά και υιοθετώντας μια σαφώς πιο σύγχρονη εμφάνιση. Η νέα μοτοσυκλέτα, μάλιστα, μας συστήθηκε και στα πλαίσια της EICMA 2023.

H νέα Gran Milano φτάνει τα 494 κυβικά, με την χρήση «γνωστού» δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα που αποδίδει 47 ίππους –κατάλληλη για δίπλωμα A2, δηλαδή, και με προσόντα «γενικής χρήσης» μοτοσυκλέτας. Τα φρένα της παρέχει η J.Juan, με δύο δίσκους εμπρός και έναν πίσω, ενώ οι αναρτήσεις είναι της KYB και έχουν δυνατότητα ρύθμισης και εμπρός, αλλά και πίσω. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 188 κιλά, με ύψος σέλας μόλις στα 790 χιλιοστά, που την κάνει αναμενόμενα εύκολη στην πρόσβαση, σχεδόν από κάθε αναβάτη ή αναβάτρια.

Για τυχόν άφιξη στην χώρα μας, δεν έχουμε μάθει ακόμα κάτι, όμως για την Ιταλία η τιμή του μοντέλου ορίστηκε σε ένα αρκετά ενδιαφέρον ποσό, στο επίπεδο των 6.240 ευρώ.

 

Φωτογραφίες: EICMA, Motociclismo

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 13:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon