.
Κατηγορία Piaggio
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 14:11

Piaggio Medley 2016

 

Υπέρ-εξελιγμένο τεχνολογικά, απίστευτοι χώροι!

 

 

Το Medley είναι ένα νέο scoter με μεγάλους τροχούς από την Piaggio για το 2016. Θα έρχεται σε 2 εκδόσεις, 125 και 150 κ.εκ., με δυνατά σημεία, πέρα από την ποιότητα και το στιλ, τους εξελιγμένους κινητήρες iGet, το σύστημα Start & Stop, τα ABS και DRL, αλλά και τους μεγάλους χώρους.

Πλαίσιο και εξοπλισμός


Νέο είναι το ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα των Medley, ενώ μπροστά τα 2 scooter της Piaggio φοράνε πιρούνι 33 χλστ. και πίσω φέρουν 2 αμορτισέρ με προφόρτιση 5 θέσεων. Μπροστά βρίσκουμε αλουμινένιο 6μπρατσο τροχό 16 ιντσών, ενώ ο επίσης αλουμινένιος πίσω είναι 14άρης, για μεγιστοποίηση του αποθηκευτικού χώρου κάτω από τη σέλα. Το βάρος κομπλέ με υγρά φτάνει τα 138 κιλά, ενώ το ABS βρίσκεται στο στάνταρ εξοπλισμό. Δυο δίσκοι αναλαμβάνουν την πέδηση, 260 χιλιοστών μπροστά και 240 πίσω.

08 Medley S web

To Medley έρχεται εξοπλισμένο με LED φώτα DRL (Daylight Running Lights), που συνεισφέρουν τόσο στην ασφάλεια, όσο και στο στιλ και την αναγνωρίσιμη εμφάνιση. Στα όργανα βρίσκουμε μια ψηφιακή οθόνη που παρέχει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες. Φυσικά η Piaggio έχει προνοήσει για μια εκτενέστατη σειρά αξεσουάρ, με ζελατίνες, βαλιτσάκια, σέλες, κλπ.

11 Medley S web

Απίστευτοι χώροι!


Η σέλα είναι μεγάλη και άνετη, ακόμα και για τον συνεπιβάτη, ενώ ανοίγει ηλεκτρικά, με ένα κουμπί στο τιμόνι –έχει παράλληλα και παραδοσιακό, μηχανικό άνοιγμα για κάθε περίπτωση. Στους αποθηκευτικούς χώρους η Piaggio υποστηρίζει πως το Medley θέτει νέα στάνταρ, σημειώνοντας ρεκόρ για την κατηγορία, καθώς κάτω από τη σέλα διαθέτει χώρο 36,2 λίτρων, με τον αναβάτη να μπορεί να αποθηκεύσει έτσι 2(!) κράνη, ένα ανοιγόμενο full-face και ένα jet.

09 Medley S web

Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στην έξυπνη σχεδίαση της ουράς, αλλά και χάρη στη μετακόμιση του ρεζερβουάρ στα πόδια του αναβάτη. Η μετακόμιση αυτή προσφέρει επιπλέον οφέλη σε κράτημα (χαμηλότερο κέντρο βάρους) και χρηστικότητα (ο ανεφοδιασμός γίνεται χωρίς να σηκωθείς από τη σέλα). Οι αποθηκευτικοί χώροι συμπληρώνονται από ένα ντουλαπάκι μπροστά, αλλά και από τον κλασικό γάντζο στην ποδιά.

10 Medley S web

Νέα γενιά κινητήρων iGet


H νέα γενιά κινητήρων κατασκευής Piaggio, ονομάζεται iGet και κάνει το ντεμπούτο της στο Medley. Εξοπλισμένη με σύστημα Start & Stop, διαθέτει ψεκασμό, 4 βαλβίδες και υγρόψυξη, ενώ καλύπτει και τις προδιαγραφές Euro4. Η Piaggio πιστεύει πως οι συγκεκριμένοι κινητήρες βρίσκονται σε απολύτως κορυφαία επίπεδα, τόσο όσον αφορά στην κατανάλωση, στην ποιότητα, και στην αξιοπιστία που επιδεικνύουν.

05 Medley S web

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας οι τριβές μειώθηκαν παντού στο ελάχιστο, υιοθετώντας λύσεις που έχουμε συναντήσει και στις ιαπωνικές Honda & Yamaha, δηλαδή στον offset κύλινδρο, στις μειωμένες ανοχές, στα νέα σχήματα και υλικά των εξαρτημάτων του κινητήρα. Νέα είναι και η brushless μίζα, που είχαμε συναντήσει και στο PCX, ενώ το ψυγείο είναι πλέον κομμάτι του κινητήρα (πάλι όπως στο PCX). Τελευταίας γενιάς είναι ο ιμάντας μετάδοσης, νέο είναι το φίλτρο αέρα, και νέα η ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης του κινητήρα. Τα επίσημα ανακοινώσιμα νούμερα ιπποδύναμης είναι 12 hp / 8.250 rpm για το 125 και 14,8 hp / 7.750 rpm για το 150. Αντίστοιχα η ροπή βρίσκεται στα 1,17 Kgm / 6.500 rpm για το 125 και στα 1,47 Kgm / 6.400 rpm για το 150. Η κατανάλωση, σύμφωνα με τις εργαστηριακές μετρήσεις WMTC βρίσκεται στα 47,5 χλμ/λίτρο για το 125 και στα 45,9 χλμ/λίτρο για το 150.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Μαριλένα Κολοκυθά Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 14:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέα μοντέλα από το Piaggio Group στην EICMA Piaggio Beverly by Police »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon