.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 14:40

Yamaha YZ 250FX 2015

 

Έτοιμο για scramble!

 

H Yamaha Αμερικής παρουσίασε επίσημα μία νέα έκδοση του YZ 250F, η οποία ονομάζεται YZ 250FX και έχει αλλαγές οι οποίες βελτιώνουν την motocross μοτοσυκλέτα για αγώνες scramble ή cross country. Η νέα YZ 250FX είναι βασισμένη στην τελευταία έκδοση της YZ250F με τον ανεστραμμένο κινητήρα με ψεκασμό της Keihin 44mm και το νέο αλουμινένιο πλαίσιο. Για την νέα χρήση διαθέτει πίσω τροχό 18 ιντσών για να δέχεται αντίστοιχα ελαστικά για χρήση σε βουνό, αλλά και 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων με πιο μακριές σχέσεις, για εκμετάλλευση της διαθέσιμης δύναμης στις συχνές αλλαγές πορείας που απαιτούνται σε τέτοια εδάφη.

Επιπρόσθετα, έχει προστεθεί μίζα για γρήγορες εκκινήσεις. Ο κινητήρας είναι ο μονοκύλινδρος των 250 κυβικών εκατοστών που συναντάμε και στο YZ 250F με σύστημα κίνησης βαλβίδων DOCH, εισαγωγή καυσίμου από το μπροστινό τμήμα και εξαγωγή από πίσω.
Οι αναρτήσεις έρχονται από την KYB και το μπροστινό σύστημα είναι αέρος – λαδιού SSS, και το αμορτισέρ πλήρως ρυθμιζόμενο, σεταρισμένο κατάλληλα για αγώνες cross-country.
Η Yamaha Αμερικής παρουσίασε την νέα μοτοσυκλέτα για αγώνες GNCC και Hare Scrambles που είναι ουσιαστικά μία μεταποιημένη Motocross, έτοιμη για το συγκεκριμένο είδος αγώνα. Άγνωστο αν θα εισαχθεί στην Ευρώπη, αν και θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 15:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon