.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 07 Μαϊος 2014 16:11

Yamaha MT 125 - 2015

Ήρθε η μικρή MT!

 

Η σειρά MT υποδέχεται την μικρότερη της γκάμας, την MT 125!
Μία νέα μοτοσυκλέτα παρουσίασε σήμερα η Yamaha, η οποία βασίζεται στο YZF-R 125 από το οποίο δανείζεται το αλουμινένιο πλαίσιο Deltabox με αλλαγές στην γωνία κάστερ η οποία βρίσκεται στις 33.5 μοίρες, προκειμένου να δημιουργήσει μία όρθια θέση οδήγησης.

Το γνωστό μας στυλ

Το στυλ είναι ίδιο με τις μεγαλύτερες MT-07 και MT-09, ενώ έρχεται να συμπληρώσει την μικρή κατηγορία μοτοσυκλετών στην οποία η Yamaha είχε μόνο το YBR και το R 125.
Ο κινητήρας είναι ίδιος με του YZF-R125, μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, SOHC, χωρητικότητας 124,7 κυβικών εκατοστών και απόδοσης 15 ίππων, σε κοινή θέα, βαμμένος ματ.
Το νέο MT-125 διαθέτει LED φώτα ημέρας, LED πίσω φωτιστικό σώμα, επιθετική εμφάνιση όπως οι μεγαλύτερες αδελφές του και πάνελ οργάνων LCD με όλες τις απαραίτητες ενδείξεις.
Οπτικά το νέο MT-125 θυμίζει μία μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα και προσφέρει το DNA των μεγαλύτερων μοντέλων σε μικρή συσκευασία.
Σε σχέση με το YZF-R 125 στο οποίο βασίζεται, έχει 5mm χαμηλότερη θέση οδήγησης στα 820mm, μικρότερο σε μήκος ρεζερβουάρ με 42mm μετατοπισμένη την θέση προς τα εμπρός, ενώ το τιμόνι βρίσκεται 100mm πιο ψηλά και 35mm πιο πίσω τοποθετημένο. Αυτές οι αλλαγές δίνουν στον αναβάτη μία όρθια θέση οδήγησης, ιδανική για καθημερινή χρήση.

Περιφερειακά από το R 125

Οι αναρτήσεις του περιλαμβάνουν ένα ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα διαμέτρου 41 χιλιοστών, με αμορτισέρ μοχλισμού, ενώ για μπροστά, το φρενάρισμα έχει αναλάβει ένας δίσκος διαμέτρου 292mm με πλευστή δαγκάνα ακτινικής στήριξης.
Τα ελαστικά είναι 100/80-17 για μπροστά και 130/70-17 για πίσω, ενώ το στυλ της νέας μοτοσυκλέτας τονίζει η νέα εξάτμιση, πάντα στα σχέδια των μοντέλων MT.
Το βάρος του βρίσκεται στα 126kg στεγνό και στα 138kg πλήρες υγρών.
Αναμένεται από τον Ιούλιο ως μοντέλο 2015 και θα είναι διαθέσιμο σε χρωματισμούς Matt Red, Matt Grey και Race Blue.

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Μαϊος 2014 16:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha YZF R1S – R1M για το 2015! Νέο Yamaha Majesty S 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon