.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 12:55

Yamaha SR 400 2014

 

Επανέρχεται 35 χρόνια μετά!

 


Οι πιο παλιοί σίγουρα θυμούνται το κλασικό SR 400 και SR 500, που παρουσιάστηκε το 1978, βασισμένο πάνω στον κινητήρα του αερόψυκτου XT 500. Με την αγορά να κινείται διαφορετικά, η Yamaha επαναφέρει το διάσημο για την εποχή του μοντέλο, προσφέροντας την ίδια συνταγή σε μία σύγχρονη επαναφορά.

Η επιστροφή του θρύλου

Για το 2014 η επιστροφή του θρύλου έρχεται για να προσφέρει μία διαφορετική εμπειρία στην απόλαυση της οδήγησης μοτοσυκλέτας, πιο παραδοσιακά και απλά σε χρήση αλλά και σχεδίαση. Το ενδιαφέρον του κόσμου έχει στραφεί σημαντικά στο “customization” και η Yamaha προσφέρει ένα έτοιμο, “φτιαγμένο” μοντέλο στην αγορά, το οποίο μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε café racer, bobber ή street scrambler, βάζοντας ενεργά τον αναβάτη στην δημιουργία αυτή. Ο κινητήρας του είναι απλός σε κατασκευή, αερόψυκτος, τετράχρονος, διβάλβιδος, όπως παλιά, αλλά με σύγχρονες πινελιές. Η διάμετρος επί διαδρομή βρίσκεται στα 87mm x 62.7mm και η συμπίεση στο 8.5:1, και αυτές οι διαστάσεις και η συμπίεση προσφέρουν εξαιρετική ροπή που αφήνει τον αναβάτη του SR400 να επιταχύνει δυνατά από τις χαμηλές στροφές. Σημαντικό ρόλο παίζει η μεγάλη διάμετρος των βαλβίδων εισαγωγής, στα 47mm αλλά και η μάζα του βολάν, για τα χαρακτηριστικά απόδοσης στις χαμηλές στροφές. Ο κινητήρας του SR 400 διαθέτει ψεκασμό για οικονομία, καλή καύση καυσίμου, και ομαλή λειτουργία. Η βασική διαφορά με τον παλιό κινητήρα είναι ο ψεκασμός, που προσφέρει και άμεση εκκίνηση κάτω από όλες τις συνθήκες. Προκειμένου να παραμείνει κλασικός ο κινητήρας, αλλά και το project SR 400, ο κινητήρας διαθέτει μόνο έναν τρόπο για να παίρνει μπροστά: Την μανιβέλα! Για να μην ξεχνιόμαστε, το SR 400 θα παίρνει μπροστά παραδοσιακά, μόνο ο ψεκασμός τώρα θα βοηθάει τα μέγιστα για άμεση εκκίνηση ενώ το 12λιτρο ρεζερβουάρ, θα φροντίζει για μεγάλη αυτονομία σε ήρεμες βόλτες. Το φινίρισμα του κινητήρα είναι άψογο, με γυαλισμένα μεταλλικά μέρη, και κούρμπες στην εξάτμιση, δίνοντας μία κλασική εμφάνιση. Η εξάτμιση βέβαια διαθέτει καταλύτες και αισθητήρα οξυγόνου, προκειμένου να καλύπτονται προδιαγραφές της EU.

Κλασικές αξίες

Το πλαίσιο της “νέας” μοτοσυκλέτας είναι ατσάλινο, μονό, ανοιχτό κάτω από τον κινητήρα, και διαθέτει δοχείο λαδιού ενσωματωμένο στους σωλήνες του.

Οι αναρτήσεις αφορούν σε συμβατικό μπροστινό σύστημα με διαδρομή 150mm of για ήρεμη βόλτα, και δύο αμορτισέρ με 100mm διαδρομής πίσω, για άνεση.
Τα φρένα του, διαθέτουν ένα δισκόφρενο στο μπροστινό τμήμα, με δαγκάνα δύο εμβόλων, ενώ στο πίσω φρένο, συναντάμε ένα ταμπούρο. Το SR 400 διαθέτει και διπλό stand προκειμένου να μπορεί ο ιδιοκτήτης να το στηρίζει για να κάνει μόνος τις εργασίες συντήρησης.

Ως κερασάκι στην τούρτα, έρχονται τα ελαφριά αλουμινένια στεφάνια των τροχών, με διαστάσεις 18 ιντσών τόσο για μπροστά, όσο και για πίσω. Το στυλ συναντάει την τεχνολογία – σε συγκεκριμένα σημεία, και το SR 400 επανέρχεται να αναβιώσει έναν θρύλο των ‘80’s.

Φωτογραφίες οδήγησης

Στατικές φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha MT-09 SR 2014 Street Rally Yamaha Tricity 125 – 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon