.
Κατηγορία SYM
Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 11:22

SYM DRGBT 2024 – Πολύ δυνατή ανανέωση και... εισαγωγή μεταβλητής γεωμετρίας!

Παρουσιάστηκε, στην Ταϊβάν, η νέα έκδοση του sport scooter της SYM και ίσως φτάσει και στην Ευρώπη, το πολύ μέχρι το 2025.

Το SYM DRGBT κυκλοφόρησε και στην χώρα μας, τα προηγούμενα χρόνια, ως ένα από τα πιο sport scooters της γκάμας της μάρκας – μπορείτε να διαβάσετε την δοκιμή που είχαμε κάνει στο μοντέλο, με ένα κλικ εδώ. Πριν από λίγες ώρες, στα διεθνή μέσα έφτασαν οι φωτογραφίες και τα στοιχεία για το νέο DRGBT, που παρουσιάστηκε στην «πατρίδα» του, την Ταϊβάν, μπαίνοντας στην 2η γενιά του.

Το μοντέλο είναι σημαντικά ανανεωμένο στην εμφάνιση, πολύ πιο σπορ και σύγχρονο, ενώ και με το χρώμα που επέλεξε να το επιδείξει η SYM, έχει κάτι από... επιστημονική φαντασία. Τα φωτιστικά σώματα του DRGBT είναι full LED, ενώ το μοντέλο εξοπλίζεται και με ασύρματο κλειδί keyless, αν το επιθυμεί ο αναβάτης.

Ο κινητήρας του μοντέλου έχει κυβισμό 158 κ.εκ., με απόδοση 16 ίππων ισχύος, ενώ εντυπωσιάζει η χρήση συστήματος εισαγωγής αέρα μεταβλητής γεωμετρίας, που αυξάνει την μέγιστη ισχύ κατά 10% και την ροπή κατά 6%. Η υλοποίηση του συστήματος είναι αρκετά απλή, με έναν αυλό στο εσωτερικό του φιλτροκουτιού, που κινείται από έναν σερβομηχανισμό μεταβάλλοντας τον διαθέσιμο όγκο του αέρα, αλλά και το μήκος του αυλού εισαγωγής. Η συμπίεση του κινητήρα ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο 12:1, ενώ η SYM δηλώνει κατανάλωση της τάξης των 2,3 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Το μοντέλο ανακοινώνεται σε ένα βάρος 137 κιλών, ενώ το ύψος σέλας ανακοινώνεται στα 790 χιλιοστά, κάτω από το «ψυχολογικό» όριο των 80 πόντων, για ευκολότερη χρήση από ευρύ φάσμα αναβατών κάθε φύλου. Το μοντέλο φέρει χώρο κάτω από την σέλα όγκου 22 λίτρων, που μπορεί να χωρέσει κράνος full-face, ενώ θα φέρει και συστήματα ABS αλλά και TCS.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ διεθνών μέσων, δεν αποκλείεται η άφιξη του μοντέλου και στην Ευρώπη, πιθανώς και στα 125 κυβικά, ενώ η τιμή του παραμένει προς το παρόν ακαθόριστη για τα δεδομένα των αγορών μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 11:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon