.
Κατηγορία Suzuki
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 19:38

Suzuki GSX-S 1000 – 2015

 

Το νέο “γυμνό”!

 

Τελικά η σειρά GSR δεν μεγάλωσε όπως περιμέναμε, αλλά το νέο γυμνό 1000άρι της Suzuki ονομάζεται GSX-S 1000.

Με καρδιά GSX-R!


Είναι μία naked μοτοσυκλέτα βασισμένη στον τετρακύλινδρο κινητήρα των 999 κυβικών εκατοστών του GSX-R 10000 K5, του 2005 δηλαδή. Αυτός αποδίδει 155 ίππους και 80 λιμπρόποδα ροπής, και η μεγάλη διαδρομή των εμβόλων είναι ιδανική για την ροπή που χρειαζόταν η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα για την χρήση που καλείται να κάνει. Η Suzuki βέβαια τον έχει “δεσμεύσει” με την χρήση traction control το οποίο ρυθμίζεται σε τρία στάδια, Sport, Road και Wet - ο αισθητήρας μετράει 250 φορές το δευτερόλεπτο για χάσιμο της πρόσφυσης!

Βέβαια έχουν γίνει βελτιώσεις μιας και τα έμβολα είναι 3% ελαφρύτερα από του GSX-R ενώ οι εκκεντροφόροι έχουν διαφορετικό προφίλ, ώστε να παράγει ο κινητήρας περισσότερη ροπή. Επίσης χρησιμοποιούνται μπουζί ιριδίου για καλύτερη καύση και τα τοιχώματα των κυλίνδρων έχουν δεχθεί επεξεργασία SCEM - Suzuki Composite Electrochemical Material για αύξηση της αντοχής. Ένα νέο ψυγείο βοηθάει στην ψύξη του κινητήρα, και είναι ελαφρύτερο και πιο μικρό σε διαστάσεις, αφήνοντας έτσι περισσότερο χώρο για την διαδρομή των εξατμίσεων. Υπάρχει το σύστημα Suzuki Dual Throttle Valve – SDTV που ελέγχει το μείγμα καυσίμου που περνάει από τα 10 οπών Injector.

Τα φρένα του αφορούν τις τετραπίστονες μονομπλόκ ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες της Brembo που συναντήσαμε στο GSX-R1000 του 2014.
Μία οθόνη LCD έχει αναλάβει την πληροφόρηση του αναβάτη αναφορικά με την ταχύτητα, τις στροφές του κινητήρα, το οδόμετρο και τους μετρητές, την επιλεγμένη σχέση κιβωτίου, την θερμοκρασία λαδιού και ψυκτικού υγρού, την κατανάλωση, στιγμιαία και συνολική, το traction control αλλά και την ώρα.

Ελαφρύτερο πλαίσιο


Η νέα GSX-S 1000 έχει στηθεί πάνω σε ένα τελείως νέο πλαίσιο με τους κεντρικούς σωλήνες να ξεκινούν από τον λαιμό και να καταλήγουν στην βάση του ψαλιδιού. Στόχος της Suzuki το λιγοστό βάρος και η αυξημένη ακαμψία – το συγκεκριμένο πλαίσιο είναι ελαφρύτερο από του GSX-R!
Το αλουμινένιο ψαλίδι, έρχεται απευθείας από το GSX-R.
Οι αναρτήσεις αφορούν σε ένα ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα της KYB διαμέτρου 43mm το οποίο είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. Το αμορτισέρ είναι της ίδιας εταιρίας, χωρίς απόσβεση συμπίεσης.
Οι τροχοί είναι χυτοί αλουμινένιο με ελαστικά 120/70 R17 για μπροστά και 190/50 R17 για πίσω.

Η θέση οδήγησης που έχει φτιάξει η Suzuki για το νέο GSX-S περιλαμβάνουν και ένα τιμόνι FatBar της Renthal FatBar το οποίο ξεφεύγει σημαντικά από τα απλά τιμόνια που συναντάμε σε μοτοσυκλέτες παραγωγής.
Άλλο ένα νέο αφορά στην εκκίνηση του κινητήρα, η οποία γίνεται απλά με το πάτημα του κουμπιού, όπως στα αυτοκίνητα. Πατάς το κουμπί και το αφήνεις, και ο κινητήρας γυρίζει έως ότου να πάρει μπροστά – δεν χρειάζεται να συνεχίζεις να πατάς την μίζα.
Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί τιμή, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι πως το ABS δεν θα την περιλαμβάνει και θα κοστίζει περίπου στα 600euro ως έξτρα.

 Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Suzuki V-Strom 650 ΧΤ – 2015 Suzuki GSX-S 1000F – 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon