.
Κατηγορία Suzuki
Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 11:48

Suzuki V – Strom 1000 2014!

 

 

Έρχεται σύντομα!

 

 



Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν ήδη κλέψει τα νέα BMW R 1200 GS και KTM Adventure 1190R, όπως και το νέο Aprilia Caponord 1200, αλλά αυτά τα μοντέλα τα έχουμε δει εδώ και μήνες και τα περιμέναμε πως και πως. Αυτό που φαίνεται να τραβάει άσο από το μανίκι είναι το νέο Suzuki V Strom 1000 που εμφανίστηκε ξαφνικά στα τέλη του 2012, και κάνει την παρουσία του επίσημα πλέον, με παρουσίαση από την Suzuki, μέσω Internet, στις 30 Ιουνίου!

Τελείως νέα μοτοσυκλέτα

Μία δεκαετία πριν, το 2002, η Suzuki είχε κατασκευάσει το πρώτο V Strom 1000 το οποίο στην πορεία είδαμε και με το σήμα της Kawasaki σαν KLV 1000, ενώ η επιτυχία του V Strom 650 βύθισε το 1000 στην αφάνεια. Τώρα, με την πρόσφατη αλλαγή του 650, ήρθε και η ώρα να δανειστεί στοιχεία η Suzuki και να εμφανίσει ξανά ένα 1000 με adventure χαρακτήρα. Η νέα μοτοσυκλέτα είναι ακόμη ένα concept το οποίο αναμένεται να εμφανιστεί στα σαλόνια μοτοσυκλετών την επόμενη χρονιά, ως μοντέλο 2014. Κάτι που επιβεβαιώνει και η Suzuki επίσημα πλέον.

Απ΄ ότι φαίνεται τα χαρακτηριστικά του θα είναι δυναμικά. Ένας νέος δικύλινδρος διάταξης V κινητήρας χωρητικότητας 1000 κυβικών, θα κινεί το νέο V-Strom. Ο κινητήρας θα είναι βασισμένος στον παλιό, αλλά θα έχει δεχθεί σημαντικές αλλαγές. Το πλαίσιο, θα είναι ελαφρύ, αλουμινένιο δύο δοκών, με προορισμό την sport οδήγηση και με άνετη διπλή σέλα για ξεκούραστη θέση και μεγάλη παραμονή πάνω στη μοτοσυκλέτα. Η μεγάλη σχάρα θα φροντίσει για το δέσιμο των αποσκευών, αν και η Suzuki ήδη έχει κατασκευάσει έξτρα βαλίτσες για τις τουριστικές ανάγκες.
Οι αναρτήσεις αφορούν ένα ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα και ένα αμορτισέρ, οι οποίες θα ρυθμίζουν για άνεση στο ταξίδι, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν θα διαθέτουν κάποιο ηλεκτρονικό σύστημα ρύθμισης. Οι τροχοί είναι χυτοί αλουμινένιοι ενώ το σύστημα φρένων αποτελείται από ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες που συνδυάζονται με ABS.

Στο πνεύμα των καιρών, το νέο Suzuki V Strom 1000 θα διαθέτει Traction Control για έλεγχο της δύναμης και βοήθεια στην οδική συμπεριφορά με στόχο την ασφάλεια.
Όσο για την εμφάνιση; Θυμίζει έντονα το νέο V Strom 650 από το οποίο μοιράζεται χαρακτηριστικά πλαισίου αλλά και σέλα και πίσω μέρος, ενώ, το μπροστινό τμήμα του fering είναι νέο, πιο αιχμηρό, με μεγάλο προβολέα, καλοσχεδιασμένο και με ψηλή ζελατίνα. Μπορεί να μοιάζει έντονα με το KTM SMT, ή το Honda Crosstourer στο μπροστινό τμήμα, αλλά μην ξεχνάμε ότι και αυτά με τη σειρά τους δανείστηκαν την εμφάνιση από το πρώτο DR, το Suzuki DR750S του 1988!

Θα γεμίσει τους δρόμους!

Μιας και το νέο V Strom 1000 θα λανσαριστεί με τροχούς 17 ιντσών τόσο για πίσω όσο και για μπροστά, με ασφάλτινο προορισμό, αναμένεται και έκδοση με μεγαλύτερο τροχό μπροστά, για πιο adventure χαρακτήρα, και πιθανότατα, με ακτίνες.
Το ότι η Suzuki άργησε κάπως να μπει στο παιχνίδι των μεγάλων on/off την ίδια στιγμή που οι περισσότερες εταιρίες κάνουν πάρτυ στην πιο εμπορική κατηγορία, αν η τιμή του βγει χαμηλά, όπως τα η οικογένεια V Strom μας έχει συνηθίσει, αναμένεται να είναι ένα σημαντικό ατού που θα γεμίσει ξανά τους δρόμους με 1000άρια on/off Suzuki.

Φωτογραφίες

Video teaser

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 21:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Suzuki RM-Z 450 / RM-Z 250 2013 Suzuki Hayabusa GSX1300R ABS 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon