.
Κατηγορία Polaris
Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 12:40

Polaris Sportsman XP 1000 EPS - Touring

 

Για κάθε έδαφος!

 

 

Η Polaris παρουσιιάζει το Sportsman XP 1000 EPS, ένα ATV έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς οδηγούς. Με δικύλινδρο κινητήρας SOHC 952 κυβικών εκατοστών και απόδοση 88 ίππων, με τετρακίνηση On-Demand AWD, σύστημα Engine Braking System (EBS) και Active Descent Control (ADC) για απόλυτο έλεγχο, αλλά και σύστημα ηλεκτρονικής υποβοήθησης τιμονιού (EPS), υπόσχεται ατελείωτη ευχαρίστηση σε κάθε βόλτα.
Ο δικύλινδρος κινητήρας EFI διαθέτει στρόφαλο με κομβία τοποθετημένα στις 270 μοίρες, με δύο αντικραδασμικούς άξονες ώστε να παρέχει ομαλή δύναμη χωρίς κραδασμούς. Συνδυάζεται με το εξαιρετικό σύστημα AWD που παρέχει επιλογή τετρακίνησης, αργά και γρήγορα διαφορικά αλλά και κομπλάρει και τους τέσσερις τροχούς, για ξεκόλλημα και από τα πιο δύσκολα σημεία - διαθέτει και εργάτη με δύναμη έλξης 1500 κιλών, ενώ το μέγιστο φορτίο ρυμούλκησης φτάνει στα 680 κιλά. Η απόσταση του Polaris XP1000 EPS από το έδαφος φτάνει στα 29 εκατοστά, ώστε να περνάει άνετα από κάθε εμπόδιο.


Το σύστημα EPS - η υποβοήθηση στο τιμόνι, προσφέρει ομαλή απόκριση στο σύστημα διεύθυνσης, με 30% περισσότερη δύναμη σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ώστε στις αργές διαδρομές με πέτρες και δυσκολίες, ο αναβάτης να μην κουράζεται.
Διαθέτει σύστημα Descent Control (ADC) για την απόδοση του κινητήρα και το EBS για την πέδηση, συνεργάζονται μαζί για τον απόλυτο έλεγχο στις κατηφόρες
Ένα σύστημα εύκολης τοποθέτησης των βαλιτσών, μπροστά και πίσω, δίνει την δυνατότητα στην προσαρμογή τους κάθε στιγμή, ώστε να τοποθετούνται εκεί τα πράγματα και τα εργαλεία.
Το νέο Polaris XP 1000EPS έχει κατασκευαστεί για να οδηγείται σε κάθε έδαφος ανεξαρτήτως δυσκολίας, με πέτρες, λάσπες, νεροφαγώματα, χιόνια, άμμο. Η έκδοση Touring χρησιμοποιεί εργονομική σέλα δύο κομματιών για άνετη μεταφορά 2 επιβατών. Η σέλα του συνεπιβάτη διαθέτει πλάτη στήριξης, αλλά και χειρολαβές για συγκράτηση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

SPORTSMAN XP 1000 EPS  
Τύπος κινητήρα  Δικύλινδρος SOHC τετράχρονος 
Κυβισμός 952cc
Σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου Electronic fuel injected
Ψύξη υγρόψυκτος
Μετάδοση Αυτόματη PVT P/R/N/L/H
Τελική μετάδοση ON-DEMAND AWD/2WD, διαφορικό
Engine Braking System/
Active Descent Control
Βασικός εξοπλισμός
Εμπρός αναρτήσεις Dual A-Arm 9'' (22.9cm) διαδρομή
Πίσω αναρτήσεις Dual A-Arm 10.25'' (26cm) διαδρομή
Εμπρός/Πίσω φρένα 4 υδραυλικά δισκόφρενα
Χειρόφρενο Θέση parking στην μετάδοση και στη μανέτα
Εμπρός ελαστικά 26 x 8-14; PXT
Πίσω ελαστικά 26 x 11-14; PXT
Ζάντες Αλουμινίου
Μεταξόνιο 134.6cm
Βάρος 374 kg
Διαστάσεις (ΜxΠxΥ) 211.4x120.9x128.9cm
Απόσταση από το έδαφος 29 cm
Ύψος σέλας 94cm
Ρεζερβουάρ 19.9 L
Μέγιστο φορτίο εμπρός/πίσω σχάρας 55kg/110kg
Μέγιστο οφέλιμο φορτίο 261kg
Μέγιστο φορτίο ρυμούλκησης 680.4 kg
Φώτα Triple 50w High Beam, Dual 50w Low Beam Headlights; Dual Brakelights/Taillights
Σύστημα ηλεκτρονικής υποβοήθησης Βασικός εξοπλισμός
όργανα Ψηφιακή οθόνη, Ταχύμετρο, οδόμετρο, δύο μετρητές ταξιδιού, Μετρητή ωρών λειτουργίας, Ρολόι, Ειδοποίηση για service, Ένδειξη βλάβης, Ένδειξη επιλογής ταχύτητας, Μετρητής καυσίμων, Ένδειξη υψηλής θερμοκρασίας/χαμηλής μπαταρίας 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 18:44

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Polaris Slingshot – Νέο Trike! Polaris RZR S 1000 EPS 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon