.
Κατηγορία MV Agusta
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 09:08

MV Agusta Rivale 800 2014

 

Η τελική έκδοση

 


Έτοιμη να κάνει την εμφάνισή της στην αγορά είναι η νέα MV Agusta Rivale 800. Πρόκειται για μία μοτοσυκλέτα Hyper Motard, με τρικύλινδρο κινητήρα χωρητικότηας 800 κυβικών εκατοστών και απόδοσης 125 ίππων, με βάρος που κυμαίνεται στα 170 κιλά.

Η νέα μοτοσυκλέτα που θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση EICMA στο Μιλάνο, χρησιμοποιεί τον κινητήρα που είδαμε στις Brutale και F3, ο οποίος έχει ήδη δοκιμαστεί.

Θα χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης της δύναμης – το σύστημα MVICS το οποίο ελέγχει την απόδοση, το Traction Control και γκάζι Ride by Wire, ενώ τρεις διαθέσιμοι χάρτες θα ρυθμίζουν την απόδοση της δύναμης ανάλογα με τις απαιτήσεις του αναβάτη.
Ειδικά για την Rivale, σχεδιάστηκε μία νέα οθόνη υγρών κρυστάλλων για να ελέγχονται από εκεί όλες οι λειτουργίες και να εμφανίζονται οι απαραίτητες πληροφορίες αναφορικά με την ταχύτητα και τις στροφές του κινητήρα, κ.α.
Το διχτυωτό πλαίσιο που συνδυάζεται με αλουμινένια χυτά τμήματα έχει δεχθεί αλλαγές σε σχέση με αυτό του Brutale 800, και η γωνία κάστερ είναι μισή μοίρα μεγαλύτερη για σταθερότητα. Οι διαδρομές των αναρτήσεων της Marzocchi και Sachs είναι επίσης μεγαλύτερες για την νέα χρήση, ενώ είναι πλήρως ρυθμιζόμενες.
Τα φρένα της αφορούν δίσκους διαμέτρου 320 χιλιοστών για μπροστά, με ακτινικές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων της Brembo, και δίσκο 220mm για πίσω, με δαγκάνα δύο εμβόλων. Θα διαθέτει φυσικά ABS, και ρυθμίσεις του συστήματος ανάλογα με την χρήση.
Θα παραχθεί σε χρωματισμούς κόκκινο, μαύρο και γκρι, και αναμένεται να κοστίζει περίπου στα 12.500euro.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 09:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MV Agusta Brutale Corsa 2013 MV Agusta Turismo Veloce 800 – 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon