.
Κατηγορία Lotus
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013 10:27

Lotus Motorcycles C – 01

 

Hyperbike από την Lotus!

 


Tην επέκτασή της στην κατασκευή μοτοσυκλετών ανακοίνωσε η πασίγνωστη εταιρία αυτοκινήτων, Lotus. Έπειτα από τα γρήγορα αυτοκίνητα, ήρθε η ώρα των μοτοσυκλετών και το πρώτο μοντέλο θα ονομάζεται C – 01, το οποίο θα είναι μία Hyperbike μοτοσυκλέτα με απόδοση 200 ίππων! 

Για την κατασκευή της πρόκειται να χρησιμοποιηθούν εξωτικά υλικά όπως τιτάνιο, carbon, και διαστημικού τύπου και ποιότητας ατσάλι, ενώ η Lotus σχεδιάζει να παράγει ένα μοναδικό δίτροχο, με τεχνολογία από Formula 1 .
Η νέα μοτοσυκλέτα της Lotus θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με τους βελτιωτές της Holzer Group και την Kodewa που εξειδικεύεται στους αγώνες, ενώ η σχεδίαση έχει ανατεθεί στον Daniel Simon.

Ο Simon δούλευε για την Lamborghini και Bugatti αλλά έγινε γνωστός στις μοτοσυκλέτες από την σχεδίαση της Tron Lightcycle το 2010 στην ομώνυμη ταινία αλλά και την “Bubbleship” που χρησιμοποιήθηκε από τον Tom Cruise στην ταινία της Universal “Oblivion”.
Η Kodewa είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη των αγωνιστικών αυτοκινήτων της Lotus LMP2, στο 24ωρο αγώνα του Le Mans 24, το Lotus T128 LMP (Le Mans Prototype) και τώρα δουλεύει στο νέο project που ονομάζεται Lotus LMP2 για συμμετοχή στο FIA World Endurance Championship. Η ομάδα της Kodewa περιστοιχίζεται από ειδικούς με εμπειρία στους αγώνες endurance, Formula 1, DTM.
Ο κινητήρας έχει ανατεθεί στην Holzer Group που βελτιώνει τα αυτοκίνητα της Lotus και η οποία εργάζεται στην κατασκευή του κινητήρα των 200 ίππων, λεπτομέρειες του οποίου δεν είναι ακόμη διαθέσιμες.
Οι δυνάμεις που ενώνονται για την κατασκευή της νέας μοτοσυκλέτας της Lotus είναι μεγάλες, και αναμένεται να σηκώσουν ψηλά τον πήχη στην κατηγορία Hyperbike – δεν έχουν άλλωστε και άλλη επιλογή εδώ που τα λέμε, με τέτοιο όνομα που έχουν τα αυτοκίνητα. Τις επόμενες εβδομάδες η Lotus Motorcycles θα δώσει στην δημοσιότητα και τις πρώτες φωτογραφίες της C-01.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Lotus C-01 Superbike 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon