.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 12:40

KTM EXC / EXC-F 2015

Όπως οι "factory"!

 

Φωτογραφίες: KTM / Marco Campelli

Τις νέες μοτοσυκλέτες enduro, δίχρονες EXC και τετράχρονες EXC-F παρουσίασε η KTM στην Ρουμανία. Βελτιώσεις στους κινητήρες, στις αναρτήσεις αλλά και στα περιφερειακά χαρακτηρίζουν όλα τα μοντέλα που μοιράστηκαν τις αλλαγές.

Παρουσίαση στην Ρουμανία

Η Ρουμανία είναι γνωστή για το σκληρό enduro από τον αγώνα Romaniacs και αυτό το μέρος, το Sibiu, επέλεξε η KTM ώστε να παρουσιάσει την νέα της σειρά EXC και EXC-F για το 2015.
Όλη η γκάμα των δίχρονων και τετράχρονων πέρασε από τα χέρια σχεδιαστών και μηχανικών κι έτσι έχουμε νέα πλαστικά περιφερειακά σε διαφορετικό χρωματισμό για τα πλαστικά των ψυγείων, αλλά και νέα γραφικά. Νέα είναι σε όλα τα μοντέλα τα ηλεκτρονικά ταχύμετρα, νέο το τιμόνι της Neken που είναι βαμμένο μαύρο, ενώ έχουν βελτιωθεί οι χούφτες που κατασκευάζονται από νέο υλικό. Τα γκριπ είναι μαλακότερα για καλύτερη αίσθηση και πιο ξεκούραστη οδήγηση, ενώ αλλαγές έχουμε και στο χρώμα του πλαισίου και των τροχών. Πλέον, η Enduro σειρά της KTM διαθέτει πορτοκαλί πλαίσιο όπως βλέπαμε μόνο στις εργοστασιακές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, και μαύρα στεφάνια τροχών.

Δίχρονα 125 / 200 / 250 / 300 EXC


Στόχος των μηχανικών ήταν να βελτιώσουν την γραμμικότητα στην απόδοση των δίχρονων κινητήρων κάτι που έκαναν σε όλη την γκάμα.
Το EXC 125 και EXC 200 έχουν εξοπλιστεί με ένα βελτιωμένο αμορτισέρ για καλύτερη λειτουργία σε όλες τις συνθήκες, το οποίο διαθέτει και βελτιωμένες τσιμούχες για στεγανοποίηση, ενώ τα καρμπυρατέρ τους έχουν νέες ρυθμίσεις.
Νέας σχεδίασης είναι και το ψαλίδι που διατηρεί την ίδια μορφή, αλλά με λεπτότερα τοιχώματα, λόγω της βελτίωσης του λογισμικού στο πρόγραμμα σχεδίασης, κι έτσι είναι ελαφρύτερο αλλά το ίδιο άκαμπτο και ανθεκτικό.

Στα EXC 200, EXC 250 και EXC 300 συναντάμε νέα ελαφρύτερη μπαταρία που συμβάλλει στην μείωση βάρους.
Στα 250 EXC και 300 EXC, έχουμε νέο σετάρισμα για την βαλβίδα εξαγωγής (power valve) το οποίο ανοίγει 200 στροφές νωρίτερα από τα προηγούμενα μοντέλα για ηπιότερη λειτουργία. Νέα είναι και η χαρτογράφηση της ηλεκτρονικής ανάφλεξης για να ταιριάζει με την νέα ρύθμιση της βαλβίδας εξαγωγής. Το καπάκι του βολάν είναι νέο με καινούρια φλάντζα για καλύτερη στεγανοποίηση, ενώ το καρμπυρατέρ, δέχτηκε νέες ρυθμίσεις για να ταιριάζει με τις παραπάνω ρυθμίσεις. Έχουμε νέα ελαφρύτερη μπαταρία και εδώ, αλλά και μειωμένη σχέση στα γρανάζια της μίζας για καλύτερη εκκίνηση

Τετράχρονα 250 / 350 / 450 / 500 EXC-F

 
Ξεκινώντας από το μικρότερο της παρέας, η KTM τοποθέτησε στο 250 EXC-F μακρύτερη 6η σχέση για τις μεγάλες αποστάσεις, διατηρώντας τις κοντές 4η και 5η σχέσεις για τις διαδρομές μέσα σε δάσος. Το νέο μοντέλο διαθέτει νέα O-Ring στην τρόμπα λαδιού για αυξημένη αντοχή.
Τα μεγαλύτερα τετράχρονα 350 / 450 / 500 EXC δέχθηκαν νέα τελικά εξαγωγής για μείωση του θορύβου και βελτίωση της απόδοσης.

Six Days Argentina


Για μία ακόμη χρονιά η KTM παράγει ξεχωριστά επετειακά μοντέλα για τον αγώνα International Six Days Enduro που θα γίνει φέτος στην Αργεντινή.
Τα νέα μοντέλα διαθέτουν ειδικά σχεδιασμένα γραφικά, μπροστινό σύστημα της WP 4CS Closed Cartridge με νέες ρυθμίσεις για βελτίωσης της συμπίεσης και λιγότερο βύθισμα. Νέο υλικό στην σέλα από δέρμα καμήλας για άνεση στην πολύωρη οδήγηση, προστατευτική ποδιά στον κινητήρα, CNC κατασκευής πλάκες στήριξης του μπροστινού συστήματος, γρανάζι Supersprox Stealth με ατσάλινα δόντια και αλουμινένιο εσωτερικό τμήμα.

Ο δίσκος του πίσω φρένου δεν έχει τρύπες, ενώ ο μπροστινός είναι πλευστός για βελτίωση του φρεναρίσματος κάτω από όποιες συνθήκες. Νέο είναι και το προστατευτικό του μπροστινού δίσκου, όπως και το τιμόνι με λογότυπο Six Days. Ο διακόπτης των φώτων είναι νέος και κατασκευασμένος από την EOEI, ενώ νέος είναι και ο καθρέπτης στο μπροστινό φανάρι για βελτίωση της δέσμης. Στα τετράχρονα υπάρχει φίλτρο βενζίνης στην τάπα για σιγουριά, ενώ τα λάστιχα της Metzeler έχουν κατασκευαστεί σε συνεργασία με την KTM για καλύτερη πρόσφυση και επιτάχυνση.

Όλα τα μοντέλα διαθέτουν ανεμιστηράκι στα ψυγεία για ψύξη, εξάτμιση με λογότυπο Six Days, σύστημα γρήγορης αφαίρεσης του μπροστινού τροχού, πορτοκαλί γρίλιες ψυγείων και προστατευτικό αλυσίδας. Τα δίχρονα χρησιμοποιούν επιπρόσθετα carbon προστατευτικό εξάτμισης.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 13:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΚΤΜ 1190 Adventure Tourer Παρουσίαση – ΚΤΜ Motocross 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon