.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 23:16

CBR1000RR Fireblade SP 2014

 

Η κορυφαία έκδοση!

 


Η Honda ανακοίνωσε την παραγωγή του γνωστού CBR 1000RR Fireblade σε έκδοση SP – είχαμε να δούμε έκδοση SP από το VTR SP 01 / SP 02! Με την νέα έκδοση του Fireblade οι Ιάπωνες δίνουν απάντηση στον συνεχώς αυξανόμενο ευρωπαϊκό ανταγωνισμό και θέτουν τοποθετούν το CBR 1000RR στην ελίτ των ακριβών superbike μοτοσυκλετών.

Κορυφαίες αναρτήσεις και φρένα

Η νέα έκδοση διαθέτει αναρτήσεις της Ohlins, με το μπροστινό σύστημα διαμέτρου 43mm να έχει εξωτερική διάμετρο 55mm, ένα χιλιοστό πιο μεγάλο από το Showa που χρησιμοποιεί η απλή έκδοση. Στο πίσω μέρος συναντάμε πάλι ένα αμορτισέρ της Ohlins, το NIX30 που είναι πλήρως ρυθμιζόμενο, ενώ οι τετραπίστονες δαγκάνες Monoblock της Brembo, ακτινικής τοποθέτησης, έρχονται να συμπληρώσουν την αγωνιστική εικόνα της μοτοσυκλέτας με την ειδική τρικολόρε βαφή. Πρόκειται για μία έκδοση με μονή σέλα, που δείχνει τον προορισμό της, η οποία έχει δεχθεί βελτίωση σε εισαγωγές και εξαγωγές στην κεφαλή του κινητήρα – όπως και στο standard μοντέλο, προκειμένου να αποδίδει περισσότερους ίππους, ενώ διαθέτει και διαφορετικά εσωτερικά κινούμενα μέρη.
Τα έμβολα είναι διαφορετικά και εργοστασιακά, όπως και οι μπιέλες, προκειμένου να βελτιώσουν την ευστροφία. Διαθέτει επίσης μονόδρομο συμπλέκτη για ομαλό κατέβασμα ταχυτήτων χωρίς μπλοκάρισμα.

Το ABS έχει δεχθεί νέα χαρτογράφηση, ενώ χρησιμοποιούνται τα Pirelli Diablo Supercorsa SP ελαστικά σε χυτούς αλουμινένιους τροχούς με δώδεκα ακτίνες.

Το πλαίσιο βασίζεται στην παραγωγής CBR1000RR SP’s με αλλαγές για να λειτουργεί καλύτερα η μοτοσυκλέτα με τις νέες αναρτήσεις της Ohlins.
Οι πλάκες πρόσδεσης του μπροστινού συστήματος είναι πιο στιβαρές, κατασκευασμένες σε CNC και έχουν περισσότερο πλάτος στο σημείο έδρασης των καλαμιών, για ακαμψία.

Αλλαγές γεωμετρικά

Η Honda ανακοινώνει ότι η γωνία κάστερ βρίσκεται στις 23° 30’ μοίρες με το ίχνος στα 96mm και το μεταξόνιο στα 1410mm. Το βάρος της νέας μοτοσυκλέτας βρίσκεται στα 199kg με το ποσοστό μπροστά και πίσω να κυμαίνεται στα 52.7% / 47.3%.
Το νέο SP διαθέτει επίσης το δεύτερης γενιάς ηλεκτρονικό σταμπιλιζατέρ Honda Electronic Steering Damper (HESD). Συγκριτικά με το απλό CBR του 2013, τα μαρσπιέ έχουν τοποθετηθεί 10mm πιο πίσω, ενώ τα clip ons βρίσκονται και αυτά χαμηλότερα κατά μία μοίρα, , ενώ είναι πιο ανοιχτά κατά 5°. Νέο είναι και το υποπλαίσιο, αφού δεν χρειάζεται πλέον να υποστηρίζει την θέση συνεπιβάτη, το οποίο είναι ελαφρύτερο. Μία νέα ζελατίνα fering έρχεται για να προστατέψει καλύτερα τον αναβάτη από τον αέρα.

Το νέο SP συμπληρώνει η γκάμα των αξεσουάρ που μέσα σε άλλα, διαθέτει και carbon προστατευτικά για τα φτερά, τα καπάκια του κινητήρα, αλλά και μία διαφορετική αγωνιστική ζελατίνα fering.

Φωτογραφίες οδήγησης

Στατικές φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 20:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda NC 750X 2014 Honda CB650F 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon