.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 10:09

Honda CB650F 2014

 

Με όνομα βαρύ

 

 

Το όνομα CB έχει μεγάλη ιστορία την οποία η Honda τιμά επενδύοντας στο CB 650F. Πρόκειται για μία νέα naked μοτοσυκλέτα η οποία βασίζεται στο προηγούμενο CB600F Horne και γυρίζει πλέον σελίδα. Βασίζεται ωστόσο στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα του, ο οποίος αύξησε την χωρητικότητα στα 649 κυβικά εκατοστά και έχει σχεδιαστεί εκ νέου, προκειμένου να προσφέρει μέγιστη ροπή και απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού, από τις χαμηλές και μεσαίες στροφές.

Ροπή από χαμηλά

Το τμήμα εξέλιξης που βασίζεται σε νέους σε ηλικία μηχανικούς, αποφάσισε να αλλάξει την διαθέσιμη δύναμη και την καμπύλη της, προκειμένου να προσφέρει δυνατές χαμηλές και μεσαίες στροφές, όπως αρμόζει σε μία naked μοτοσυκλέτα.
Ο τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας με εσωτερικές διαστάσεις 67mm x 46mm αποδίδει 86 ίππους στις 11.000σ.α.λ. και 6,42 χιλιόγραμμα ροπής στις 8.000σ.α.λ. Ο ψεκασμός PGM-FI διαθέτει σώματα διαμέτρου 32mm και εκτός από την βελτίωση της ροπής, στόχος της Honda ήταν η οικονομία καυσίμου – αναφέρει ότι μπορεί να διανύσει 21 χιλιόμετρα με ένα λίτρο, και συνολική αυτονομία τα 350 χιλιόμετρα.

Το πλαίσιο του CB650F είναι ατσάλινο δύο δοκών και έχει βελτιωθεί όσον αφορά στην ακαμψία, ενώ διαθέτει αλουμινένιο ψαλίδι. Το μπροστινό σύστημα ανάρτησης είναι συμβατικό με καλάμια διαμέτρου 41mm και πίσω χρησιμοποιείται ένα αμορτισέρ.
Νέοι είναι και οι τροχοί του, χυτοί αλουμινένιοι, με πέντε ακτίνες, ενώ στα φρένα, συναντάμε δύο δίσκους διαμέτρου 320mm για μπροστά, οι οποίοι χρησιμοποιούν δαγκάνες δύο εμβόλων της Nissin και 240mm για πίσω με δαγκάνα ενός εμβόλου. Η σχεδίαση των δίσκων είναι τύπου μαργαρίτα, και το ABS δύο καναλιών, έρχεται ως έξτρα.
Η νέα CB650F θα διατεθεί και σε έκδοση 47 ίππων για κατόχους διπλώματος κατηγορίας A2 όπου το ABS θα είναι standard.

Νέοι χρωματισμοί

Δύο νέες ψηφιακές οθόνες είναι τοποθετημένες δίπλα-δίπλα στο ηλεκτρονικό πολυόργανο, προκειμένου να προσφέρουν τις πληροφορίες στον αναβάτη.

Η νέα CB650F θα είναι διαθέσιμη σε πέντε νέους χρωματισμούς:
Pearl Metalloid White (Tricolour)
Pearl Himalayas White
Matt Gunpowder Black Metallic
Sword Silver Metallic
Pearl Queen Bee Yellow

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 19:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « CBR1000RR Fireblade SP 2014 Honda NC750X – 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon