.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 12:20

Honda - Ιδού τα ηλεκτρικά Cub, Dax και Zoomer!

H εταιρεία που έφερε την μοτοσυκλέτα στις μάζες, τώρα θέλει να αλλάξει ξανά το κατεστημένο – Με τρία νέα ηλεκτρικά δίκυκλα, τα οποία είναι αμφίβολο αν θα έρθουν στην Ελλάδα...

Από τα διεθνή μέσα, αποκαλύφθηκαν τα 3 νέα, ηλεκτροκίνητα δίκυκλα της Honda, ονόματι Cub e, Dax e και Zoomer e και σίγουρα θα προκαλέσουν συζήτηση! Και αυτό, διότι τα τρία νέα μοντέλα της εταιρείας κατατάσσονται στην κατηγορία των ηλεκτρικά υποβοηθούμενων ποδηλάτων: Έχουν και πετάλια, ενώ η τελική τους φτάνει μέχρι τα 25 χλμ/ώρα αυστηρά. Όμως το βασικό ατού τους, είναι αναφέρονται άμεσα σε ιστορικά μοντέλα της εταιρείας και, ουσιαστικά, πλάθουν τον χαρακτήρα τους και πάνω στο όνομα τους.

Τα 3 μοντέλα είναι τα Cub e, Dax e και Zoomer e, με την προσθήκη του «e» γράμματος να υποδηλώνει την ηλεκτροκίνητη φύση τους. Μπορούν να οδηγηθούν είτε με τα πετάλια, ως ποδήλατα, είτε και ως μοτοσυκλέτες, δηλαδή με άνοιγμα του γκαζιού χωρίς να υπάρχει ανάγκη από τον αναβάτη να κάνει πετάλι. Τα 3 νέα μοντέλα έχουν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο του πίσω τροχού, ενώ η μπαταρία είναι τοποθετημένη ηλεκτρικά. Εμφανισιακά, είναι σαφείς οι αναφορές των μοντέλων, στα ομώνυμα δίκυκλα βενζίνης της Honda, οπότε δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω!

Δυστυχώς, μέχρι τώρα και από όσα γνωρίζουμε, δεν σχεδιάζεται η έλευση των 3 μοντέλων στην Ευρώπη, καθώς απευθύνονται στην αγορά της Κίνας αλλά... για να δούμε, μήπως αλλάξει κάτι στο μέλλον.

 

Πηγή: Motociclismo

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 12:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon